Försöker mig på lite träningstips

Okej, jag är ju ingen veteran precis. Men det här är mina tips för att komma igång - det jag gjorde för att hitta den motivation jag har just nu. Det är inget avancerat, bara lite lätta tips för att trivas bättre på gymmet, vilja få en finare och hälsosammare kropp och så vidare. Here we go!

» Göra sig i ordning Nu lär väl ett par av er höja på ögonbrynet och tänka ❝korkade människa!❞ . Men det höjer min motivation att tycka att jag ser helt okej ut i ansiktet och håret när jag står där framför spegeln och lyfter mina vikter med svetten rinnande ner över ansiktet. Ja, ärligt talat tycker jag att jag är sexig då - there, I said it! - och det förhöjer min prestation! Jag brukar köra på lite concealer, bronzing och mascara när jag pallrar mig iväg.

» Räkna kalorier Att se att en kycklingfilé är ungefär hälften vad mitt dagliga måltidsintag borde vara har fått mig att vakna lite {med måltidsintag menar jag alltså det som är avsett för frukost, lunch och middag. Sedan äter jag en del mellanmål, så ett visst antal kcal går åt åt det och ett antal till måltiderna}. Samma sak när det kommer till godsaker; 3OO gram lösgodis är ungefär 15OO kalorier, och jag har ett dagligt intag på 1377 när det är på rätt nivå. Det är helt enkelt inte värt det. Samma sak när det kommer träningen; det krävs - för mig med min uthållighet, vikt och prestationsförmåga - ungefär 2,5 timmar på bandet för att jag ska förbränna de kalorierna. Jag har börjat väga allt jag äter och för in allt i min ShapeUp-app som räknar åt mig. På fredagar och lördagar bryr jag mig inte så mycket om det, har jag bestämt mig för, men det känns ändå inte bra när siffrorna är negativa och röda. Det gör att jag bara vill springa tillbaka till gymmet och köra en timme till - bra!

» Inte ta mig vatten över huvudet Till att börja med har jag kört med väldigt lätta vikter, för att min kropp inte ska få en chock. Jag håller hellre på längre, gör fler repetitioner, än typ 5 stycken innan jag tippar framlänges för att jag inte orkar hålla i hantlarna liksom. Jag kör nu, när jag lyfter vikter, 4kg i varje hand, men jag började med bara 2kg. Sedan får jag höja mig i takt med att min kropp bygger muskler. Fyra kilo betyder inte att jag är dålig, det betyder att jag tar mig själv på allvar och att jag successivt kommer öka. Jag skäms inte, och tänker inte skämmas heller.

» Före-bild Innan jag började tog jag två förebilder. En rakt framifrån och en i profil. Dessa bilder tittar jag på när jag inte har min motivation, och inser att jag vill inte se ut sådär. Jag vill kunna gå till stranden och inte vilja skyla mig. Så därför springer jag 1O minuter extra på bandet idag, till exempel. Jag tar faktiskt fram bilderna på gymmet också och tittar på dem när det inte känns som att jag orkar mer.

» Lite och ofta Så har jag börjat äta. Inte två portioner, jag äter en portion, och blir jag hungrig senare finns det kvarg och frukt att vända sig till som ett mellanmål. Då jobbar min förbränning mer under dagen, och jag går inte runt och är hungrig på kvällen, trots att jag slängt i mig en pizza till lunch.

» Music, maestro! En bra Spotifylista som kan pumpa i lurarna på högsta volym medan jag kör crosstrainer är ett måste. Häromdagen var jag på gymmet utan musik, det funkade, jag maxade, men det var absolut inte lika roligt. Musik, guds gåva till mänskligheten, byggs utav glädje, av glädje bygger man musik. Det gör mig gladare och jag vill mer! Här har ni min träningslista.

» Inspiration Min tumblr är en stor inspirationskälla för mig just nu. Där laddar jag upp allt som jag tänker göra och ha på mig, tänka och förmedla, när jag har nåt min målvikt. Att titta på en bild av en snygg kropp gör att jag tänker en extra gång innan jag trycker i mig chips. Det är inte en ätstörning, absolut inte. Jag har inga dåliga känslor när det kommer till mat. Att tänka en extra gång innan man stoppar i sig något man inte behöver, som kroppen inte behöver, är bara hälsosamt!




FITSPIRATION!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Härliga tips :-) Behövs nu (:

2012-05-24 @ 17:08:26
URL: http://soglam.blogg.se/
Postat av: Louise

Aldrig att en kycklingfilé innehåller så mycket! Jag räknar också kalorier de dagar jag har möjlighet till det och kyckling är ju det smalaste köttet du kan äta :) Dessutom behöver man ju de proteinerna!

2012-05-24 @ 17:13:03
URL: http://louiselonning.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej! Såg att du bloggat min bild på Tumblr! Kul tycker jag :) Ännu mer kul om du länkat källan :) http://sannasrum.tumblr.com/post/23093514866

2012-05-24 @ 17:43:39
URL: http://sangster.blogg.se/fitforfight/
Postat av: Lillage

Men herregud hur kan en kycklingfilé innehålla så många kalorier, eller hur lite äter du egentligen? Det visste jag inte :O Jag såg någonstans att 100gram blir 120 kcal? Eftersom jag inte räknar vet jag inte om det är mycket eller lite. Dra inte ner på proteinet för mycket bara :) Jättebra tips annars :)

2012-05-24 @ 20:30:02
URL: http://lillages.blogg.se/
Postat av: Louise

Galet ändå!! Jag som har kycklingbröst i matlåda imorgon.. haha men utöver kaloriräkning så kör jag på mycket sunt förnuft, fågel är ju som sagt nästan det bästa köttalternativet and i love it :) Men som sagt, med måtta då!

2012-05-24 @ 22:03:34
URL: http://louiselonning.blogg.se/
Postat av: E B B A

Sv; Kanske lite texteffekter och bildeffekter :D

2012-05-24 @ 22:43:16
URL: http://snorptorpan.bloggplatsen.se
Postat av: anna

sv: ja el corazon är supermysigt! efter Manana är det min favoritrestaurang. såg att det öppnat i saluhallen nu också :)

2012-05-25 @ 07:03:25
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Felicia

sv: åh ja visst var det, alltid så roligt att få lite kläder :)

Härligt träningsinspiration!

2012-05-25 @ 09:43:21
URL: http://feliciabrobeerg.blogg.se/
Postat av: Emilie

Jag har själv använt shapeupapen och gått ner 58 kilo (nej skämtar inte >.<) genom att väga mat och räkna kalorier. Det är så sjukt jäkla effektivt! Jag har, eftersom jag har haft väldigt mycket skolarbete osv, inte haft tid att träna så mycket som jag velat under tiden utan mest gått ut och gått, så nu när jag är "färdig" är det dags att sätta in nya mål, att få ordning på huden (eheh) och bli lite hårdare ;D



Bra och effektiva tips i alla fall, du är så bra Sanna!

2012-05-25 @ 13:56:57
URL: http://vintertroll.blogg.se/
Postat av: Emma

Så himla bra tips!! :) Har också använt mig av shapeupappen och lyckats gå ner 6 kg på 2-3 månader! :))

2012-05-27 @ 00:35:05
URL: http://emmajjohanssson.blogg.se/
Postat av: Anna

Jättebra tips du kommer med! Jag har alltid tränat relativt mycket, sen jag var väldigt liten. Sen blev jag sjuk för två år sen och det har blivit mycket mindre träning sen dess. Nu får jag träna igen, men ibland har jag svårt att hitta motivationen. Tappar den när jag inser hur otroligt mycket jag tappat och hur lång tid det tar att få tillbaka, då hjälper tumblr obeskrivligt mycket och ger motivation, pepp och allt som behövs inför ett härligt pass :} och för mig hjälper det jättemycket att äta bra. Jag räknar inte kalorier, unnar mig sötsaker när jag är sugen osv. men när jag äter vad jag anser vara hälsosam mat så mår jag så otroligt mycket bättre, blir gladare och piggare. Dessutom finns det ju så himla mycket gott :} Tycker det är så himla kul att det har blivit så "populärt" att träna och äta lite hälsosamt, i min familj har det alltid varit så, men många runt mig tyckte förut att jag var konstig, att jag måste ha något fel. Ingen trodde på mig att jag sprang för att jag ville och för att må bra, de trodde att det enbart kunde vara ett måste och att jag gjorde det för att gå ner i vikt. Inget fel på att göra det för att gå ner i vikt, självklart inte, men det var inte vad det handlade om för mig - speciellt inte eftersom jag vägde under 45kg och kämpade för att gå upp i vikt.



Jag vet inte om du vill att jag ska hålla tyst om min tankar angående kycklingfilén eller inte, så om du inte vill höra mina tankar så sluta läs här. Tänkte bara ifall det är så att appen visar fel eller något, för en kycklingfilé (utan skinn, rå) innehåller ca 110-120kcal/100gram. Nu kan ju storleken variera väldigt, men för att du ska få i dig ditt halva dagsintag via en filé så måste den väga ungefär 600gram. De största jag har varit med om var en 1kg påse som bara innehöll fyra enorma fileér, alltså ca 250gram/styck.



Jag tycker kyckling är ett jättegott och bra sätt att få i sig protein och bli ordentligt mätt. Vilket som, det viktigaste är att du hittat ett sätt som fungerar för dig. Otroligt kul att läsa om sådant här hos dig tycker jag. Stor kram!

2012-05-29 @ 23:02:20
URL: http://madeinjapan.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0