{Förra} Veckans intervju - Andrea Hansson



Hur presenterar du dig och din blogg? Vad gör den unik?

Jag heter Andrea, är av årgång 1989 och bor i Jönköping. I min blogg får ni följa mig och mitt liv som bjuder på både det ena och det andra. Lite av det ni får se här på bloggen är DIY (do it yourself), mode, inredning, träningstips och en del av passion för skor, men så klart även annat som förekommer i min vardag.
Det som gör mig blogg unik är mina DIY-inlägg där jag berättar hur du själv kan göra till exempel it-plaggen utan att behöva betala en hel förmögenhet. Vill du veta hur du gör egna dip dye shorts, bleker ett par jeans eller pimpar mobilen så kommer du garanterat hitta bra tips hos mig.

Vad bär du på fötterna i sommar?
I sommar satsar jag på antingen sköna virkade ballerinaskor eller ett par somriga sneakers dagar då jag vet att jag kommer gå mycket, om kvällarna kör jag på ett par höga klackar i färg eller några av mina Jeffrey Campbell inspirerade favoriter.



Hur vårdar du dina sommarfötter från spruckna hälar etc?

Jag går gärna barfota på sommaren, vilket lätt leder till förhårdnader på hälar och tampdynor. För att hålla fötterna fina filar jag dom minst en gång i veckan och är noggrann med att smörja in fötterna med en fet kräm, gärna precis innan jag lägger mig så att det får verka ordentligt under natten. Om skadan redan är där så finns det jätte bra krämer från Scholl som gör susen för trötta fötter. 

Vilket är ditt allra bästa skönhetstips?
Ni har hört det tusen gånger innan, men mitt bästa tips är att alltid tvätta bort sminket och rengöra ansiktet ordentligt på kvällen, oavsett hur trött du är. Ett par andra tips som jag själv kör stenhårt på är att se till att få tillräckligt med sömn, hålla alla sminkborstar fräscha (de är riktiga bakteriesamlare) och försöka få så mycket vardagsmotion som möjligt. Att byta ut hissen mot trapporna och bssen mot en promenad har gjort underverk för mig! 

Vad ser man i din garderob?
Till sommaren maxar jag garderoben med färg och ljusa toner, i år blir det mycket pasteller, en hel del dip dye och en härlig mix med allt från romantisk spets till nitar.

Några av sommarens favoriter i garderoben.


Hur ser du på sommarmodet?
Sommaren är den årstid då jag tycker bäst om modet, helt enkelt för att man inte behöver tänka lika mycket på att kläderna ska hålla dig varm utan kan fokusera på att klä dig precis så som du trivs bäst. Själv kommer jag klä mig en hel del i jeansshorts i olika färger och modeller, mycket pastellfärger, somriga klänningar och massor av vitt.

Du har stor passion för skor, vad gör just skor speciellt?
Jag har alltid fascinerats små detaljer som kan förändra en hel outfit, jag tycker helt klart att skor är en sån detalj. Att på dagen matcha ett par svarta jeans och en snygg topp med ett par sneakers känns enkelt och bekvämt. Genom att bara byta ut skorna mot ett par pumps i någon härlig färg och kanske slänga på sig lite mer utstickande smycken så kan du förvandla en vardagsoutfit till något som funkar super även för festen. Sen är det ju ingen hemlighet att klackar gör under för både hållningen och benen, ett litet plus i kanten så där.

En del av Andreas samling.


Har du något tips på vart man kan köpa fina sommarklänningar?

Vart man kan köpa fina sommarklänningar beror ju helt på vad för klänningar man är ute efter, men jag tycker att både HM och Gina Tricot har fått in en hel del snyggt. Sen är ju Nelly alltid ett säkert kort. Om du inte hittar den där perfekta klänningen till sommaren så är mitt tips att köpa en enkel klänning med rätt bas och helt enkelt göra om, färga eller pimpa den så att den passar just din stil. I bloggen visar jag ett gäng metoder som jag ofta använder för att göra mina kläder helt unika.

Vad bär man på läpparna en varm sommarkväll?

I sommar kommer jag satsa på en ganska naturlig makeup och låta läpparna vara det som sticker ut. Jag väljer en klassisk klarröd färg eller kanske något åt orangea hållet. På sommaren när det är varmt och fuktigt i luften är det många som upplever att läppstiftet kladdar och försvinner extra fort. Ett tips är att grunda med en läppenna på hela läpparna, sen ett lager läppstift, dutta sedan på puder för att fästa färgen, och sen på med ett lager till av läppstift. Färgen håller mycket bättre och det är smidigt att liva upp färgen under kvällen med hjälp av ett transparent läppglans.

Det är snart midsommar, hur ser din outfit ut?
Så längt har jag faktiskt inte kommit i planeringen än, jag är inte ens säker på vad jag ska göra, och så beror det ju på hur vädret blir också. Men om vi utgår från att vädret är bra och att jag spenderar dagen med vännerna så blir det nog en somrig klänning, jeansjacka och ett par färgglada klackar till det. 

Hur håller du din hy återfuktad och fräsch i sommar?

Jag har alltid haft problemhy och har fått jobba extra mycket med just ansiktet, för mig är det superviktigt att använda en ansiktskräm som passar just min hy. Min absolut favorit som har räddat min hy är dag- och nattkrämen från Burts Bees. Jag lägger även en ansiktsmask ungefär en gång i veckan, jag växlar mellan djuprengörande, återfuktande och en energimask. Självklart ser jag även till att skydda mig ordentligt från solens starka strålar genom att använda hög solskyddsfaktor och gärna hatt ellet liknande när jag vet att jag ska spendera många timmar i solen. 

Har du något allmänt tips till oss på Sannasrum?
Mitt bästa tips är att rensa i garderoben inför både sommar och vinter. Jag tror att alla någong gång har känt att vi "inte har något att ha på oss" fast att garderoben i princip är överfull? Ofta är det svårt att hitta och se vad som faktiskt finns när garderoben är för full, på sommaren finns det ingen anledning att låta vinterkläderna ta plats så packa ner dom i en påsa eller låda och gör plats för sommarkläderna. En tumregel som jag brukar köra med är att om jag inte har använt ett plagg på ett år så hör det inte längre hemma i min garderob. Jag brukar även fundera på om det jag sorterar bort kan få nytt liv. Skjortan som krymt och blivit för kort i ärmarna kanske kan klippas av och bli en väst och jeansen som du råkade spilla rödvin på kanske passar utmärkt som ett par shorts. Var inte rädd för att plocka fram saxen och experimentera lite innan du bestämmer dig för att slänga något.

Gamla blir till nya.

Besök Andreas blogg här!



Intervju: Camilla
Vill du också ta chansen att bli intervjuad? Mejla då mig på [email protected]

Kommentarer
Postat av: Paula

Galet snygga skor hon har! :)

2012-06-04 @ 16:26:54
URL: http://Shefabulous.se
Postat av: Fiffi

Vilken jädrans skosamling!!!! Inte ett dugg avis inte :OP

2012-06-05 @ 10:33:49
URL: http://prinsessbakelsen.blogg.se/
Postat av: Fiffi

Åh, såg en sak jag vill att du ändrar.. Nu hamnar alla blogginlägg lite till höger sitället för mitt under headern, ja du ser när du är inne på sidan.

Kram

2012-06-05 @ 15:30:39
URL: http://prinsessbakelsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0