Icky information



Fanns inga passande bilder till inlägget, så det får bli dip dye-bilder istället.Om du inte gillar hår, läs inte detta, haha.

Det var hårborttagning jag skulle diskutera här med mig själv. Och er kanske. Men det är som såhär att jag har otroligt känslig hud, vilket ni kan se här. Jag har ju också haft acne, grov acne. Detta leder till att jag jämt får röda prickar överallt; på benen, bikinilinjen och i armhålorna. Nu har det gått så långt att jag har fått en inflammation under armen, och denna inflammation är ungefär stor som en femkrona. Den är inte ytlig, utan bara en förhådnad som har gjort att min arm är helt röd. Jag funderar på att gå till vårdcentralen, men då får man antibiotika, och jag är lite emot att ta det för saker och ting. Jag tog det sist när jag var sjuk, och har ingen lust att missa arbetstimmar + betala dyra pengar för medicin, som jag egentligen kan vänta ut med alsollösning. Saken är ju bara att detta är otroligt irriterande, och inte precis smärtfritt. Det är ett så utsatt område då man rör armarna hela tiden så det känns som att det sitter en liten fickkniv i min armhåla liksom. Ledsen för att detta kanske äcklar er, men då får ni sluta läsa, haha.

Jag har i alla fall kollat upp det här med laser nu. Finns en bra klinik här i Göteborg som har överkomliga priser (nu vet ju inte jag vad laser i armhålan brukar ligga på, men denna klinik har fått bra recensioner och har ett pris som jag kan tänka mig att lägga så att säga), så jag funderar på att låta min inflammation läka ut och sedan beställa en tid där för att ta bort med laser. Inte för att jag är lat, utan för att mina armhålor ser ut som att de blivit stuckna av ett helt bo av bin när jag använder hyveln, och vaxar jag ser det ännu värre ut för då blöder det ju också... Någon som har erfarenhet av att ta bort hårväxt med laser? Hur många gånger det behövs är väl väldigt individuellt, men jag hoppas att det inte ska krävas allt för många behandlingar för att få bort allting. Tips, åsikter etc. välkomnas! Sen vill jag bara säga att armhåla är ett jävligt fult ord...

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har typ samma problem. De är rött och inflammerat och svider/bränner så mycket efter deo att jag måste tvätta bort den. Och utan deo vill man ju inte gå. Så det är bara att stå ut.

Detta har aldrig hänt mig innan , så funderar på om det är deon jag använder nu som skapat allt detta. Har ingen aning om vad det annars kan vara. Att gå till v-centralen tycker man mest är slöseri med pengar då man tänker att man säkert kan göra något av det själv.

Kolla stylesearch där kan du kanske få hjälp. Eller skriv i olika forum. Hoppas du får svar på det du undrar.

Svar: Just nu har jag ju en stor böld under armen, så det är verkligen en inflammation, ditt låter mer som att det är irriterat, vilket det ju lätt blir när man rakar för mycket, för ofta och med dåliga produkter (vilket jag är expert på att göra, haha). Kan ju definitivt ha med deon att göra. Men som sagt har jag en böld under armen som gör att det gör ont att röra hela armen och jag kan absolut inte raka eller ta på deo i dagsläget, det gör för ont. Så det svider liksom inte, utan det är smärta. Tänk dig typ en asstor finne liksom... ;p fast den ser inte ut som en finne. Får panik varje gång jag får finnar i och med att jag haft acne tidigare där.
sannas rum

2012-08-27 @ 13:15:36
URL: http://www.annasrum.se
Postat av: Anonym

SV: Jo jag läste ditt inlägg nä fy det där lät elakt menar inte alls något elakt med det. Så jag hoppas du inte tar illa upp.

Tycker du borde kolla upp det ända , för att ha en böld under armen är ju inte normalt vilket du säkert redan vet. Kan du inte kolla upp det hos en hudspecialist/läkare ? Fast då kanske du behöver en remiss från v-centralen. Fast du ville ju helst inte äta antibiotika , jag vet ju inte om det är det du kommer få i så fall.


Svar: Absolut inte (: Det gör jag inte (: Ja precis, det är ju vc som gäller då, och som sagt måste jag ta ledigt från jobbet eller ändra mina arbetstider (nackdelen när man jobbar på ena sidan stan och är listad på vc på andra), och jag vill inte äta antibiotika för en inflammation som troligtvis är orsakad av något hårstrå. Ska försöka vänta ut det med alsollösning, en kompis till mig som haft samma tipsade om det. Så ska kolla det och pröva, och sedan om det inte funkar får jag väl dra mig till vc. Det är dock antibiotika man får mot en sådan inflammation, har flera vänner som haft det och alla har fått det.
sannas rum

2012-08-27 @ 13:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0