LUF - ett frikort till livet.

Jag fick en liten fråga om att berätta vad LUF är. Kanske är det några som vill gå med nu, hihi.

LUF är en förkortning för Liberala Ungdomsförbundet, vilket är Folkpartiets ungdomsförbund.
I Liberala Ungdomsförbundet skulle jag vilja säga att man får en inblick i hur världen fungerar, men det får man nog i andra ungdomsförbund också. För det mesta har faktiskt med politik att göra, tro det eller ej. Mina betyg i flera ämnen har gått upp, därför att jag har känt att jag har förstått hur det där fungerar, världen, demokratin, samhället.. sedan jag gick med i LUF.

I år är det valår och det betyder att svenska folket ska välja en regering (förhoppningsvis samma som nu) och nya riksdagskandidater. Det betyder även att LUF har enormt mycket att göra. Vi har en kampanj på G som tillsvidare är hemlig, för att de andra ungdomsförbunden inte ska förstöra den. Men det man gör när man kampanjar är att man antingen är ute på gator och torg och pratar med folk om samhället eller så delar man flygblad med lite information på. Eller så befinner man sig i skolor och gör klasspressar - presentationer för klasser, som främst är en diskussion eleverna och presentatören emellan - eller sitter med i debatter i aulan och debatterar, eller så håller man bokbord. Ett bokbord är som et tbord med massa folders, flygblad, lite godis, knappar, pennor - ja, allt sånt där som folk kan plocka med sig i farten och använda/läsa senare.

Varför jag gick med i LUF? Jo, därför att jag ville lära mig. Jag har alltid varit intresserad av det där med samhället, om orättvisor och sådant. När två tjejer från LUF kom och höll en klasspress i min klass var det självklart att jag skulle vara med.

Varför inte något annat ungdomsförbund? Till en början var det som så att jag inte kände till så mycket mer om något annat ungdomsförbund, det var lite först till kvarn. Men nu inser jag hur sjukt rätt det blev. Jag är folkpartist ända in i själen, precis som min mamma, mormor och morfar.

Varför ska du gå med i LUF? Jo, därför att du lär dig mycket, du får träffa massa roliga människor - DU KOMMER JU TRÄFFA MIG! Nej, skämt åsido, men liksom, så jäkla coolt att träffa partiledarna, Reinfeldt, Blondinbella etc. Alla dem har jag träffat i politiska sammahang!




En lite osmickrande film på mig där jag snackar om LUF.
Och här snackar jag lite om Maud också... Haha.


Kommentarer
Postat av: linda

Hej jag tänkte kolla med dig om du har lust att hjälpa mig med en sak, du som kan mycket om kameror och så, vet du om detta passar till min nikon: http://www.blocket.se/vi/27410544.htm



Kram!

2010-06-22 @ 16:35:43
URL: http://melikepurple.blogg.se/
Postat av: E V E L I N A

SV: Jo nu har jag fixat så du kan kolla det! :)

/Kram

2010-06-22 @ 16:37:30
URL: http://evelinaylwamatilda.blogg.se/
Postat av: E

S; jooo, kom igen :D

2010-06-22 @ 16:39:19
URL: http://photobyemma.blogg.se/
Postat av: linda

sv: nej jag har en Nikon d40 :) ja det var ett Sigma som jag tänkte köpa först, precis sådant. Men så hittade jag då detta för ett bättre pris, men det är ju frågan om det passar, men Sigma är bättre kanske?

Tycker du om ditt objektiv Sigma, är det värt att köpa ett sådant? :)

2010-06-22 @ 16:48:18
URL: http://melikepurple.blogg.se/
Postat av: Julia

sv; Haha, ja. Jag brukar vrida nacken ur led och kolla efter kontrollanter om jag plankar. Inte alls uppenbart eller så :P

Men nu för tiden har jag typ alltid något form av månadskort. Åker kommunalt nästan varje dag så det är lika bra. Så jävla dyrt bara.

2010-06-22 @ 16:54:23
URL: http://juliaingvarsson.webblogg.se/
Postat av: linda

SV: ja okej. Vilket passar inte till min kamera? :) den länken jag skickade? För Sigma AF 70-300/4-5.6 DG passar, eller det kanske inte är samma som du har? :)

2010-06-22 @ 16:54:44
URL: http://melikepurple.blogg.se/
Postat av: sysslingarnas

SV tack så otroligt mycket sanna! :)

vi uppskattar din hjälp jätte mycket. TACKTACKTACK TUSEN TACK! :)

2010-06-22 @ 16:59:39
URL: http://sysslingarnas.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag tycker verkligen att ungdomar måste informeras mer om hur allt går till. När vi började med politik och hur allt gick till i riksdag och regeringen stat jag som ett ufo och förstod inget för det är så HIMLA MYCKET. Men tillslut trillar poletten ner och jag tror att många inte har en aning om hur vi får vår stadsminister. jag trodde att det partiet som vann att den partiledaren automatiskt blev stadsminister, men så var det ju icke. Men visst är det så att Moderaterna, Folkpartiet, Centern och kristdemokraterna håller ihop och är mer liberala?

2010-06-22 @ 17:02:35
URL: http://louiselonning.blogg.se/
Postat av: E V E L I N A

SV: hittar du något? :)

2010-06-22 @ 18:16:14
URL: http://evelinaylwamatilda.blogg.se/
Postat av: linda

sv: ja men okej, det var det jag misstänkte.. Tack för hjälpen! :)

2010-06-22 @ 18:17:45
URL: http://melikepurple.blogg.se/
Postat av: amanda

hej sanna !:)

Nu har jag lånat en stilmall av dig och du kommer få en länk!



Men nu är det så att jag skrivigt en text i menyn , men texten är vit så man ser den inte , (bara om man markerar texten så ser mand den) men jag vill självklart att den ska synas hela tiden !

kan du förklara hur jag ska göra .



här är den nya bloggen http://styleisthename.blogg.se/

2010-06-22 @ 18:36:18
URL: http://amandjas.blogg,se
Postat av: Julia

sv; Ja, jag hade tänkt köpa det med bara för jag är så lack på att betala 760 kr i månaden för busskort. Vilket är ett måste pga att jag bor i göteborg och jobbar i kungsbacka... Suck.

2010-06-22 @ 19:14:18
URL: http://juliaingvarsson.webblogg.se/
Postat av: Junitjej

Så kul att höra dig prata!!

2010-06-22 @ 20:55:30
URL: http://junitjejen.se
Postat av: linnea

Tycker det vore kul om du berättade vad luf/folkpartiet står för :) jag håller på att researcha om alla partier för att ta reda på vad jag ska rösta på, vet typ i princip ingenting nu.

2010-06-27 @ 23:21:51
URL: http://linneah.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0