Du finner alltid orden efteråt

Åh, big problem - alltid problem! Ni vet det största, jobbigaste och mest irriterande problemet som finns? Att man kommer på vad man skulle sagt typ en timma senare. "Åh nej, jag skulle ju sagt sådär".
Det hände mig igår, under FN-rollspelet. Nordkorea ställde fråga till oss när vi var uppe i talarstolen - varför är HIV/AIDS så utbrett i Kenya om kenyanska regeringen har tillgång till gratis vaccin? Det hade jag ingen aning om. Och vi fick förneka att det ens var så - att det fanns gratis vaccin. När jag sitter nere i min stol igen kommer jag såklart på vad jag skulle sagt! "HIV är inte längre lika utbrett - bara 6% av befolkningen har HIV, vilket är en ofantlig minskning från tidigare decennier. Att regeringen har tillgång till gratis vaccin och ger ut det till befolkningen är bara bevis på att vi jobbar med problemet. Problemet är att vi inte har tillräckligt med ekonomiska resurser för att transportera vaccinet till befolkningen på landsbygden".

Och alltid när en kille säger något till en, vare sig det är positivt eller negativt, så kommer man på i efterhand vad man skulle svarat. Om han hade sagt något gulligt, skulle jag ju inte svarat "du med", utan då inser jag att jag hade massor med fint jag kunde sagt, som kanske dessutom inte hade uppfattats så jättepå!

Detta är nog mitt största i-landsproblem! Eller nej, det är inte ens ett i-landsproblem - det är ett världsproblem, varenda människa i världen kan ju råka ut för det!


Kommentarer
Postat av: Fina

håller med i det du säger!

2009-03-07 @ 17:45:41
URL: http://www.metrobloggen.se/fina

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0