Frågor om bloggdesign

Jag fick två frågor av Emma angående bloggdesign:
a) Hur är enklast att göra en design?
b) Var lärde du dej att göra designer?


a)  Jag vet att många skriver att de "kodar bloggar för hand". Det gör även jag. Men jag vet inte direkt hur man annars skulle göra. Har aldrig hört om något program som gör det åt en eller så. Får luska vidare där. Hur som helst; det enklaste sättet att göra en design är att först göra en backupblogg, så att du inte "förstör" den bloggen du har. Där kan du bara sitta och testa allt möjligt utan att dina  läsare ser det.
Man måste även ha tålamod. Jag har hållt på med webdesign i 3½ år, och till en början såg det inget vidare ut. Men man lär sig hela tiden nya saker. Jag tar ofta hjälp av mina gamla HTML-koder som jag lärde mig under de åren jag gjorde hemsidor, och testar ifall de fungerar här också. Ibland gör de det, men ibland går det inte riktigt som man hade tänkt sig. Det handlar främst om att vara kreativ - om en kod inte fungerar till en början, läs avsnittet (om du hämtar från en blogg som tipsar, exempelvis designadinblogg.se) igen och se så att du har gjort allting rätt.
Så mitt främsta tips är att ha tålamod, ta hjälp av designadinblogg.se och att bara sitta och försöka. Ändra olika färger i stilmallen och se vad som händer så att du har koll på vad koderna betyder!

b) Som jag skrev så höll jag på med webdesign förut. Jag hade en hemsida i två år. Jag hade den bara för skojs skull, förmedlade ingenting, gjorde layouts som inte användes osv. Jag vet inte riktigt varför... faktiskt! Men det var roligt, och jag "lärde känna" massa andra tjejer som gjorde detta runtom i världen. Alla tävlade om att ha den bästa och snyggaste sidan, vi gjorde tävlingar där man skulle göra en layout/header som kanske hade ett visst antal bilder i sig, eller speciella bilder, eller att det skulle stå något speciellt på eller ingå i en genre.
Jag höll på väldigt mycket med Photoshop vid denna tid och lärde mig alltid nya saker. Jag bara satt och testade massa verktyg och till slut blev det som jag ville. Hur som helst - man lär sig av att läsa andras tips! Verkligen. Och om du vill få reda på något - kanske hur jag har gjort något speciellt - var inte rädd för att fråga. Många väljer att svara och du har inget att förlora! 

Kommentarer
Postat av: G Ö T E B O R G S F L I K K A < ' 3

Alltswå , linjerna runt ;D;D

2009-01-26 @ 17:45:07
URL: http://goteborgsflikka.webblogg.se/
Postat av: Anonym

HUR FÅR JAG TILLBAKA MTT TEMA SOM JAG HADE INNAN ?! !!! Jag får panik på alla mallar och skit jag sitter här och vill slå sönder datorn jag är så förbannad på att jag inte hittar mitt tema som jag hade. Det var perfekt och så skulle jag se en sak så råkade jag byta tema och så vet jag inte hur man får tillbaka det för temat som jag var nöjd med hittade jag på internet och när man klickade på det så kom kodmallarna till temat upp så man bara kunde kopiera och klistra in. Snälla hjälp mig !

2010-01-06 @ 19:09:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0