Det känns hårt

Jag blir jätteledsen när jag läser på löpsedlarna om Saab. Enligt DN är konkurs nära till hands. Och det känns inte bra. Det känns jättehemskt faktiskt. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör mig så ledsen, men antagligen är det väl att arbetsmarknaden kommer bli ännu svårare att ta sig in på om även Saab varslar. Och att massa människor får gå arbetslösa utan pengar. Och mister man jobbet; ja, ni vet vad som kan hända. Den klassiska sagan med pappan som hade drömjobbet, blev av med det, började dricka... Nej, jag vill inte ens tänka på det.

Att Saab dessutom är ett svenskt företag - som visserligen ägs av GM - gör mig också ganska ledsen. Det känns som att det bara är SKF som klarar sig hyfsat bra ur denna finanskris genom att skära ner på bonusar, låta alla gå på semester och skippa julborden & julklapparna (där gick mitt lisebergskort till exempel). Volvo vet vi alla hur det har gått. Visserligen har jag inte följt upp det där, men nu när Saab har begärt rekonstruktion så vet jag inte vad jag ska tro...
Det sägs att Saab "snubblar på mållinjen", då de har så många nya, starka (?) modeller som är klara för lansering. Också går det såhär; GM kan inte backa upp dem på grund av egna ekonomiska problem, och de vägrar gå med på regeringens krav för att få lånegarantier.

Nej, det gör mig hemskt ledsen faktiskt.
Jag hoppas verkligen på det bästa. Att Saab kan ta sig ur det här.



Saab 9-3 Cabriolet i denna fina gröna färg är faktiskt min drömbil.
Det är kanske därför jag är så angelägen om att detta ska gå bra...






Kommentarer
Postat av: emmah

kolla in min blogg om vardagsliv, mode, shopping, diskusioner, kändisskvaller osv. :)

http://emach.blogg.se



lägg gärna till mig på bloglovin!

2009-02-20 @ 13:12:14
URL: http://emach.blogg.se/
Postat av: a

åååh, låt marknaden styra sig själv.

Företag som inte själva klarar kriser skall inte mer finnas.

Liberta!

2009-02-20 @ 19:20:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0