Retrostyle

Här får ni dagens andra photoshoptips. Det ska handla om svartvita bilder, alltså tröskelvärde, för Camilla ville att jag skulle berätta lite om det.

Detta är inte komplicerat på något sätt, men man kan inte använda sig av bilder som har för mycket detaljer helt enkelt. Så man får helt enkelt testa sig fram lite, och inte bryta ihop om inte just den bilden funkar. För det bara är så - alla bilder funkar inte.

Jag använder mig av denna bild, som för övrigt är klickbar:


Den har inte så mycket detaljer i sig, och det är inte mycket olika färger. Därför valde jag den. Hur som helst. Tryck nu på Bild > Justeringar > Tröskelvärde.



Nu kommer det upp en ruta, och se till så att "Förhandsvisa" är i-bockat. Sedan är det bara att testa sig fram vad som blir bra. Det är väldigt individuellt - från bild till bild vad som blir bra.



Nu är kanterna ganska så korniga, så då kan man gå in på Filter > Stilisera > Diffusera.



Välj Anisotrop.



Om det inte blir tillräckligt mjuka kanter av diffusen så kan du testa att lägga till lite Gaussisk oskärpa. Hur mycket får du själv avgöra.

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Hej Sanna! Skulle du kunna visa hur man gör sådana där knappar i menyn som du har gjort, där det står design, kontakt, om mig och så ?

2009-02-13 @ 15:17:55
URL: http://sweetjasmine.blogg.se/
Postat av: Camilla

Super! Genom att diffusera blir det hur bra som helst, tack för tipset :D

2009-02-14 @ 18:31:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0