Det är fler som är alternativa nu för tiden

Vet ni vad jag har kommit fram till? Jo, att nu för tiden så är det mer normalt att vara alternativ. Fler och fler tycker att de gör revolt, börjar sminka sig svart runt ögonen, ska bära Monkis kläder och ha den där... devote-stilen om ni fattar vad jag menar? Lite Lisaplace, kan man väl kalla det. Och nej - jag tycker verkligen inte att det är fel att vara emo, eller whatever you'll like to call it, eller att ha den där... lisaplace-stilen.
Jag menar alltså att jag tycker att emo är en sorts stil och Lisa har en sorts stil. Inte att jag tycker att hennes stil är emo på något sätt.

Däremot kan jag tycka att det är irriterande att de tror sig vara ensamma om denna stil. Varenda brud går ju runt med rött läppstift, raybans, en lös knut på huvudet etc. Det är inte speciellt alternativt längre. Det är väl snarare mycket mer accepterat och mycket mer vanligt än de som klär sig "normalt", eller inte har någon stil alls.

Jag känner såhär - jag vill aldrig ta på mig något jag inte trivs i. Vare sig det är mode eller trend eller whatever - jag tar inte på mig saker jag inte trivs med att ta på mig. Så är det bara. För jag mår dåligt av det, att ha på mig kläder som inte passar mig. Det känns som att varenda blick man får beror på att man utrstrålar dåligt självförtroende i sina kläder. Jag får helt enkelt jobbigt med förtroendet för mig själv när jag har på mig kläder som jag inte trivs i. (Stycke med alldeles för mycket upprepning)  

Det jag vill säga är att det är numera ovanligt att klä sig "bratigt", för trender kommer och går. Så många tror sig vara ensamma om att ha en viss stil, men så visar det sig att ungefär halva Sveriges medborgare med en blogg klär sig exakt likadant. Och jag vet inte, jag går efter det där stil är något man har, trender är något man följer. Samtidigt - jag har varken en stil eller följer trender. Utan tar helt enkelt på mig det jag tycker är snyggt.

Och det hoppas jag att alla gör.
Ingen borde bli beskylld för att klä sig "fel". För att tycka att det är roligt att lägga upp dagens outfit (för det är uppskattat, vill jag lova), och lägga ut vad man shoppar/vill shoppa. Ett intresse för kläder är det inget fel på. Och det är inte alternativt att sätta sig upp mot det. Det gör dig inte unik på ett bra sätt att vara elak mot människor som har hittat något som de tycker om att göra.

Kommentarer
Postat av: Clara

Lisaplace är väl inte likt emo/whatever we call it någonstans,tycker jag. Hon är bara.. tuff. Inte emo. :)

2009-04-30 @ 09:22:29
Postat av: sanna

Clara: Jag uttryckte mig nog lite fel - jag menar att devote-stilen är en stil och emo-stilen är en stil (:

2009-04-30 @ 12:39:26
URL: http://sannasrum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0