Söndag - Exploring FTW!

Idag vaknade jag riktigt tidigt, runt halv sex. Dygnsrytmen är inte den bästa om man säger så.
Klockan åtta var det frukost, så klart pannkakor med sirap och sådant. Hjälp vad det inte är gott ändå. Torrt och usch. Haha, det var första och sista gången jag åt det på denna resa (vet ju att jag kommer äta det nästa gång jag kommer till USA igen, bara för att upptäcka att det inte har blivit godare)
Efter frukosten gick vi ut i det vackra vädret och styrde stegen mot Empire State Building. Vi var där tidigt och slapp de värsta köerna, men kö var det. Väl uppe var det helt smockat, men jag fick lite kort med min värdelösa kamera i alla fall.

Bilderna är klickbara.
     

Efter Empire State Building gick vi till Times Square. Det var inte höjden av häftighet i och med att det var ljust, så alla skärmar och lampor och sådant framstod inte som så överväldigande. När vi hade tittat runt lite där, köpt varsin vit I ♥ NY tröja och beundrat alla dessa lampor och skärmar gick vi till tunnelbanan och åkte söder över.

Bilderna är klickbara.
 

Vi åt lunch i Battery Park, på Battery Garden som var en jättefin restaurang precis vid vattnet. Jag åt en pizza utan ost, det var lamm, oliver, soltorkade tomater, hackade tomater, fetaost och något slags blad på. Men det var inte roligt senare, jag hade instrumentell betingning av fetaost på pizza. Jag fick ont i magen på kvällen, för att ta det på svenska.
När lunchen var avklarad gick vi till färjan som skulle ta oss ut till Staten Island och förbi Frihetsgudinnan.

Bilderna är klickbara.

     

Väl tillbaka på Manhattan gick vi till Ground Zero (där World Trade Center stod), men där håller de på att bygga något nytt, så man kunde typ inte så något alls.
Jättetrötta gick vi tillbaka till hotellet, och på grund av pizzan somnade jag och missade tyvärr Desperate Housewives.
Trackback
RSS 2.0