Liten slideoutStilmallskod:


Kodmallskod:


För mer tips och tricks; besök sannasrum.blogg.se/bloggtips

Kommentarer:

1 MaiaOlivia:

skriven

Hej tack så jättemycke!! Men undrade bara om man kunde få den att stanna på sidan??

Svar: Ja, jag förklarar i videon hur man gör den fixerad, om det är det du menar
sannas rum

2 Alice - bilderbyalice:

skriven

jag lyckas inte hitta något i koden som skulle göra att den slidas ner. kan man ändra det?

Svar: Nej detta är en slideout inte en slidedown.
sannas rum

3 Linnea:

skriven

Hej jag vill ha två men den andra är där den första ska vara . Tog en skärm bild på kodmallarna. Skulle vara jätte snällt om du kunde hjälpa! http://cdn1.cdnme.se/4049288/6-3/skarmavbild_2013-05-04_kl_124623_5184e726ddf2b30d6dd3fd6b.png

Svar: Ja du får ju ändra i stilmallen så att de är på olika höjder.
sannas rum

4 Linnea:

skriven

Vad ska jag ändra?

http://publishme.se/dreamponi.blogg.se/imagedetails/518522309606ee092171aff7/http://cdn1.cdnme.se/4049288/6-3/skarmavbild_2013-05-04_kl_165719_5185223d9606ee091942b8bf.png

5 Linnea:

skriven

oj första bilden:

http://cdn1.cdnme.se/4049288/6-3/skarmavbild_2013-05-04_kl_165702_518522309606ee092171aff7.png

Svar: Ändra top. I framtiden; kom ihåg att du lär dig väldigt mycket mer på att prova dig fram, läs koden så förstår du nog vad som ska ändras. Jag har lärt mig allt jag kan på att prova och testa!
sannas rum

6 Carro - en emo/scene bloggerska:

skriven

Min slideout går bakom min header när den rullas ut, vad kan problemet vara? :/ Kramisar Carro

Svar: Det är troligtvis för att vi la den precis under body, så prova att lägga den efter div id="header" istället. Då kan du behöva ändra i stilmallskoden :)
sannas rum

7 Karins Rum:

skriven

Hej! Efter att inte ha hittat det jag letat efter kommer nu min fråga: Hur gör jag om jag vill ha en fast horisontell meny (som du gjort en video om fast som footer) ovanför headern? DVS. precis som i footer-menyn du tipsat om fast högst upp på bloggen. Kram.

Svar: Ska den vara fixerad eller relativ? (:
sannas rum

8 Karins Rum:

skriven

Fixerad tänkte jag, som din fastän den sitter fast så att den utgör nästan som en header fast över hela skärmen om du förstår, så den går utanför wrappern.

Svar: Aah, hm, nåt sånt tips har jag inte, men får försöka lösa ett :) har du tänkt som jag har här på bloggtipssidan, eller att man ser menyn hela tiden?
sannas rum

9 Karins Rum:

skriven

Den varianten som du har här på denna bloggtipssida tycker jag är väldigt häftig samtidigt som jag uppskattar att man kan se menyn hela tiden överst på sidan. Jag är dock inte ute efter att den syns när man scrollar ner på bloggen utan mer som om den vore en header fast mycket större. Låter lite flummigt kanske men du förstår vad jag menar?

Svar: Ja okej, men då är det inte en fixerad du är ute efter utan mer en absolut, som ligger där och stannar där helt enkelt :)
sannas rum

10 Karins Rum:

skriven

Jaha okej! Ursäkta krånglet. Men nåväl, finns det någon guide här om hur jag går tillväga för att göra en sådan ? Finns det annars möjlighet för dig att göra en sådan? Tusen tack för en mycket trevlig blogg!

Svar: Nej som sagt så finns det ingen sådan nu, men jag får slänga ihop en så fort som möjligt :)
sannas rum

11 Hannah Danielsson:

skriven

hej om man går in på min blogg hannahdanielsson.blogg.se så har jag två stycken sådana här slideouts. Som är fixed! men när jag rullar när så att jag inte längre ser headern utan bara content och man tar på en slideout så kommer dem bakom, vad beror det på? tacksam för hjälp, kram!

Svar: Det beror på att när man lägger slideoutsen i sin kodmall högt upp, och sedan lägger div id="side" längre ner så tolkar webbläsaren det som att det som är längst ner i kodmallen ska ligga främst. du kan prova att lägga slideoutsen vid de sista tre /div-taggarna i kodmallarna, men lägg den innan sista /div-taggen. det kan funka, har inte provat själv dock.
sannas rum

12 Hannah Danielsson:

skriven

SVAR: det funkar delvis, men slideouten åker nu ner jätte långt och man ser bara ena. vad beror på det på?
http://hannahdanielsson.blogg.se kram :)

Svar: Då får du ändra margin och padding i stilmallen. :)
sannas rum

13 Amanda:

skriven

Jag vill att min text ska vara lite längre ut hur fixar jag detta?

:)

Trevlig helg!

Svar: Du justerar margin och padding, kolla gärna på filmen om detta :)
sannas rum

Kommentera här: