Malmö inlägg

Men torr jag är som står vid datorn på partyt, haha. 
Det var sjukt drygt till en början, partyt alltså, men nu börjar det bli ball. Vi har lärt oss en dans (låda, låda, axel, axel, spank, spank) ni kanske får video på den. 
Ja idag har jag varit på akuten och inte varit speciellt delaktig, tyvärr. Skedde några missöden, bland annat magkatarr (stavning?) med mera. 
I natt ska vi sitta uppe och skriva speeches, men jag tror att jag ska gå och lägga mig. Jag har ju inte kunnat vara med så jag ska inte säga något imorgon på The General Essambly.
Ja, nu måste jag gå, vi ska tillbaka till rummen snart. Måste sova, är helt slut.
Längtar efter alla och bloggen, haha. Jag har fått massor med kompisar by the way.


Jag bävar för skolkatalogen

Åh, nej, alla har börjat prata om skolkatalogen, när kommer den liksom?
Jag tycker inte det ska bli roligt. Vi skulle vara lite lustiga i vår klass och ha pyjamas- och jultema på vårt kort, och jag fick för mig att jag inte skulle sitta med benen i kors. Good work Sanna - dina pyjamasbyxor förstorar ju inte dina lår visuellt med typ 110%. Jo, och det ser hemskt ut.
Men jag vet inte... Jag kanske inte ska sitta och berätta om mina komplex, för då lägger ni ju märke till det.


Jag tycker ändå att bilden innan fotot blev fint, som vi tog med min kamera.

Helt utmattad

Påfrestande dag - på alla sätt. Jag har sovit i två timmar nu på eftermiddagen, men jag känner mig helt dåsig och ser nästan i kors. Jag har inte ens börjat packa än, och jag behöver faktiskt gå och lägga mig om cirka tre timmar.

Som ni förstår kommer det inte bli så mycket bloggande under helgen (jag ska försöka MMS-blogga, om det går och om jag förstår mig på det) annars hörs vi av igen på måndag/tisdag.

Nu måste jag faktiskt stryka.

To die for

Tyvärr blir det ingen vanlig söndagsritual i och med att jag är i Malmö. Inget skumbad med tända ljus, en bok och chokladmask. Älskar mina söndagar när jag känner mig så avslappnad i badkaret. Att bada badkar är underskattat tycker jag! Men nu missar jag ju som sagt det.

Och tyvärr håller mina chokladmasker på att ta slut, åh nej åh nej. Jag vill vinna en årsförbrukning av dem eller något. Eller 1000 paket, det lär räcka väldigt länge!



Min älsklingssak på söndagkvällar!

Dessa bloggar läser jag

FaFinettex3
Aubrey är typ nitton år från USA och bloggar om smink. Det är verkligen jätteroligt för hon har en enorm samling med MAC-smink och hon är jätteduktig på att sminka. Hon brukar göra små videobloggar där hon visar en speciell look och hur man gör. Det är jätteroligt! Dessutom har hon snygg design.

Blondinbella
Tror inte jag behöver säga så mycket, men hon boostar mitt självförtroende, och hon är jätteduktig!

Linda Sara
En av mina kompisar, och det är alltid kul att läsa vad Linda skriver, för det är mycket varierat. Man hittar alltid nya saker om henne som man inte visste i hennes blogg!

Maria Ulmefors
Maria och jag gick i samma skola ett tag, men jag tror inte hon vet det. Men jag älskar hennes blogg, tar alltid fina bilder och gör alltid roliga saker i Photoshop. Duktig är vad hon är!

Linnea
Linnea var hon som jag fikade med förra veckan. Hon har en lite annorlunda blogg - skriver mycket om sig själv och om sina erfarenheter/upplevelser. I vanliga fall tycker jag det är tråkigt, men hon gör det så sjukt bra! Så jag bara älskar hennes blogg och kolla in varje dag!

Erika Holmberg
Jag hjälpte henne med hennes design, och vi har länge gått på samma skola, bara hejat och så, inte mycket mer. Erika skriver alltid i gåtor och varje gång jag går in och tittar vill jag veta mer om vad hon skriver, hon gör mig så sjukt nyfiken. Dessutom är hon jättesnäll!

Erik
Jag tycker det är skitball med killar som bloggar - och som gör det seriöst. Har snygg design och han bloggar en del om mode faktiskt - och killar som är intresserade av mode är ju jätteroligt tycker jag. Så därför kikar jag in på hans blogg då och då.

Tobbe
Tobbe har en jättesöt liten hund som han köper kläder till. Och han skriver på något sätt himla bra, har alltid fina/roliga bilder och ja, det är en bra blogg helt enkelt.

Det är de som jag kan komma på nu. Men ni får hemskt gärna skicka er bloggadress så ska jag kolla in er blogg!

Mitt helvete till kamera

Ser ni att alla mina bilder får snygga små ringar, som om det är fläckar på? Jo, men visst är det snyggt? Jag har putsat och tvättat linsen så sjukt många gånger, men icke, de finns kvar. De hemsöker mig. Och de gör så att mina kläder ser smutsiga ut när jag tar dagens outfit.

Nej, min kamera är verkligen värdelös, och jag önskar verkligen att jag hade en finare och bättre sådan. Det är ju alltid roligt att kunna visa fina bilder, inte sant?

Nej, min kamera är verkligen den sämsta man kan få tag på. Varför?

- Den fixar alltid så att det blir så snyggt med röda ögon
- Den har skitdålig upplösning
- Den är ful
- Den har dåliga inställningar
- Det går aldrig att få till några bra bilder
- Blixten fokuseras på närmsta föremål, vilket gör att man inte kan ta bilder i mörker, eller där det är lite dunkelt.

damn iron

Jag måste stryka en massa innan Malmöresan - formell klädsel är lika med struken klädsel. Och min Filippa-K-kjol är inte sådär jätteslät, snarare rynkigare än mormor.
Och min skjorta, give me a break.
Jag ska uppfinna ett strykjärn som man kan använda när man har på sig kläderna. Eller finns det? Jag vill inte dra fram hela världen från städskåpet (strykbrädan med andra ord) och ställa mig och stryka nu.
What to do? OMG; jag har ju inte ens börjat packa. Det är nog dags att börja fundera på en packlista:

- Skjortor (Sebago, Gap, H&M och Ralph Lauren)
- Kjol (Filippa K)
- Kashmirtröja (Filippa K)
- Jeans (Replay & Only)
- Långärmad T-shirt
- Skor (Gummistövlar, vanliga och pumps)
- Underkläder
- Pyjamas
- Necessär
- Handväska med allt behövligt

Kärlek




Top 3


Bikbok

Snyggast.se är ett skämt

Var inne på bilddagboken nu och såg till min förfäran att på senast uppladdade MMS var den en tjej som hade tagit i endast bh och strintrosor. Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte riktigt vitsen med allt det där...
Det var någon gång i sjuan, i min värsta fjortisperiod (ni kan inte förstå...) som jag skaffade mig snyggast och laddade upp lite väl urringade bilder. Men jag tog bort dem för det var ju bara massa gubbar i trettioårsåldern som höll på. Okej, det var inte hela sanningen - min kompis sa det till massa i klassen och det blev pinsamt. Fattar nu inte varför jag gjorde det, eller jo, jag ville ju säkert ha uppmärksamhet.

Men i alla fall. Så var det massor med killar som hade kommenterat på denna tjejens bild på bilddagboken att hon var sexig och massa sånt.. Och att de skulle adda henne och att hon borde lägga upp det på snyggast.
Så för ovanlighetens skull så fick jag för mig att jag ändå skulle gå in och kolla på snyggast.se. Vilket jag gjorde. Och jag kollade top 20 tjejer. Vad hade jag förväntat mig? Påklädda tjejer? Eh, jag hade hoppats på det.
Jag har själv ganska stora bröst, men varför tycker folk att det är kul att få dem att se ännu större och plastigare ut, ta ett camfoto där de ser ut som att man har två extra halsar, och lägga ut det på snyggast?
Antagligen så är det ju för uppmärksamheten, det var det ju för mig där för 4 år sedan.
Men inte nog med det. Det är liksom 15-åriga tjejer, som visserligen ser ut att vara 18-19, men tänk vad de kan råka ut för.
Nej, det där med bekräftelse (ja, jag har varit en av de som ständigt sökt, men nu har jag slutat med det, för jag vet hur det kan sluta på andra sätt)... Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Jag tycker det är förnedrande för det kvinnliga könet. Och jag är inte en såndär "vi-ska-sluta-raka-benen-och-under-armarna-feminist" eller så på något sätt - alla får använda sin kropp till vad de vill. Men när man ser att varenda bild på snyggast som visar lite hud har minst 7.0, när jättesöta tjejer som bara har tagit kort på sitt ansikte har 3.0, ja då får jag mig en tankeställare.

Tjejer, ni har mer värdighet än så!
Men som jag sa, så tycker jag att alla får ha sin kropp och göra vad de vill med den. Men det är ovärt på något sätt. Enligt mig.

Mitt i all misär

Lyckades jag dra av alla mina naglar. De är ju helt förstörda sedan jag hade akrylnaglar. Som om något har filat dem med en kabinettrasp eller något. Åh vad jag lärde mig i träslöjden.. Haha!
Så nu går jag runt och.. inte mår dåligt, men det är så obehagligt med korta naglar, alltså sådär riktigt korta. Och en lyckades jag dra av (lillfingret) så att det började blöda, och det gör jätteont.
Därtill - jag har avskavt nagellack på naglarna - INTE OKEJ!

Nej, nu måste jag ta tag i det här, ska på luciarepetition om 3 timmar, och det är mycket att göra.
På med musik och städa nu, Sanna!

Hur man tjänar pengar på en blogg

Många frågar mig hur man kan tjäna pengar på en blogg. Hur går det till? Får du pengar för att du sitter och skriver eller va? Vad är det du får pengar för?
Det är främst vuxna som frågar - den äldre generationen är ju faktiskt ganska fascinerad av bloggvärlden, inte sant?
Men jag tänkte förklara. I alla fall det jag vet.
För att tjäna pengar på din blogg behöver du annonser. Det kan vara Cost-Per-Click (CPC) alltså annonser som du får pengar för då någon klickar på dem. Du kan även ha annonser med Fast Pris (oftast bara stora bloggare som kan ha, då många annonsörer inte vill betala fast pris på en blogg som inte syns speciellt mycket - så annonserna inte räcker ut till så många) och då betalar annonsörerna en viss summa för en viss period, till exempel en summa för en vecka.

Jag använder mig av CPC-annonser - varje gång någon klickar på min reklam som ligger i menyn under "Reklam", så får jag mellan 75 öre och 2 kronor. Per klick alltså. Dock kan en person inte sitta och trycka järnet på min reklam, för man kan bara klicka en gång per IP-adress så som jag har förstått det.
Du kan även inte logga in på alla skolans datorer och klicka, för om din Click Rate (klick/annons i förhållande till hur många besökare du har, 10 klick och 100 besökare är lika med en click rate på 10%) är över 25% så utreder oftast sidan dig ifall du har begått "klickbedrägeri". Så fungerar det i alla fall på AdOperator, där jag har annonser. Tro mig, jag har faktiskt varit med om det. Så om du har lite besökare så ska du inte uppmana alla dina kompisar att klicka - för då kan du bli avstängd. Företaget kan även begära tillbaka alla pengar du har fått ifall det framkommer att du har begått klickbedrägeri, som det faktiskt heter.

Och nu vet ni att jag har fortfarande reklam på min blogg som jag tjänar pengar på. Många trodde att jag lämnade kvar det på devote, men så är inte fallet - reklamen och extrainkomsten fick följa med hit också.
Sådär, då kanske det blir lite klarare.


Aldrig aldrig aldrig

Jag är så sjukt stressad.
Så sjukt trött.
Så sjukt mycket att göra...

Usch, kan man bli utbränd?


bed

Oj vad trött jag blev.
Och jag börjar ju tidigt imorgon. Nej jag tror det är dags för sängen.
Har suttit med designer nu, sedan jag satte mig (okej, skrivit motion också) vid halv åtta. Så det är nästan tre timmar.
Imorgon har jag massor att göra, späckat schema! Wanna see?




Dagens outfit


Väst - Urban Outfitters
Långärmad t-shirt - H&M
Jeans - Replay
Skor - Bearpaw
Klocka - Guess
Örhängen - Glitter
Väska - Prada

Motion till Ungdomens Riksdag

Jag sitter här och filar på min motion till Ungdomens Riksdag.
Den ska handla om Sveriges åldrande befolkning - att allt färre barn föds, att allt fler förtidspensioneras och att antalet äldre ökar. Såklart ska man analyser lite vad det blir för konsekvenser - det blir liksom motivet för min motion; att förändra socialförsäkringssystemet och att höja pensionsåldern. Faktum är att fysisk styrka och smidighet inte är speciellt efterfrågat i dagens samhälle, och jag tycker att de runt 65 i alla fall kan syssla med pappersarbete. Det blir ju vår generation som kommer drabbas av detta. Vi, från en babyboom på 90-talet, kommer skapa babyboom på 2020-talet, och detta kommer leda till att mindre bidrag, då fler behöver det. I samma veva kommer majoriteten av vår befolkning - 40-talisterna, också från en babyboom - att vara i stort behov av omsorg och vård, då de börjar bli gamla.

Om jag ska vara ärlig så är det sjukt svårt, och det var idag som jag fick reda på att det skulle vara klart imorgon. Jag har såklart vetat att jag har haft denna uppgift under en längre tid, men hela tiden förträngt den.
Så idag fick jag sätta mig och försöka pussla ihop något. Resultatet blev sådär, men ska jag vara ärlig så tycker jag alltid att mina uppsatser blir sådär. Någon månad senare är jag jättenöjd och förstår inte hur jag kunde tycka att det blev bara "sådär".

Men nu har jag bestämt mig för att jag är klar.
Så nu blir det bloggdesigner. Yay.


Såklart, vad hade jag väntat mig?

Just my luck.
Jag känner att turen inte ligger på min sida denna vecka.
Jag har tagit på mig alldeles för mycket uppgifter i skolan; Malmöresan, Ungdomens Riksdag... Och utöver det så ska jag ju vara med i Lucia, gå med i ett politiskt ungdomsförbund (okej, det har jag inte gjort än), jag ska handla julklappar, ha dagens outfit och blogga massor varje dag. Också jobba lite så att jag har råd att leva.
Jag älsar att blogga, så det kan inte plockas bort.
Dock önskar jag att jag inte hade signat up för Ungdomens Riksdag, det hinner jag verkligen inte med.
Och med Malmöresan så måste jag sätta mig in i ämnet jag ska debattera om...

Inte nog med allt detta - imorse när jag loggade in på datan och skulle ladda ner senaste Gossip Girl avsnittet - It's a wonderful lie - så hade det inte kommit ut. Buhu.
Jag gick in på imdb för att kolla ifall det kanske var lika illa som med Desperate Housewives, men nejdå, det är bara det att de är lata och inte lagt ut det. Haha.


Önskar inte ni också att Jenny skulle haft sitt långa hår tillbaka? Hon ser inte fin ut längre tycker jag. Med utväxt och allt.

Jag har sådana problem

Det största problemet jag har, som jag alltid kommer ha måste nog vara outfit-problemet på morgonen. Oavsett om jag försöker testa dagen före så går det alltid åt helvete.
Usch. Jag önskar att jag hade alla kläder i hela världen så att jag aldrig slapp oroa mig för hur lång tid det ska ta på morgonen.


Nej det kommer inte bli denna outfit idag. Utan något annat.

Dagens låt



Veckans to do



Ja, inte vad som är spikat, händelser och sådant, utan vad som måste göras som inte är uppskrivet i kalendern!

Helt uppslukad i designer

Jag sitter precis och håller på med två designer. Jag har även en tjej som står på tur. Det är ganska mycket pill och jobb, men det är så himla roligt tycker jag. Och ska jag vara ärlig så har två timmar bara flugit iväg. Det är svårt när man har mailkontakt - då kommer svaren inte så snabbt.
Men jag har gjort klart en blogg idag - Dijana Poljic's.
Som ni ser så brukar jag snöa in mig på en sorts layouter, och göra typ bara sådana i nån månad, sedan kommer jag på något nytt också gör jag det. Som nu har jag kommit på det där med att bilderna speglas. Det är snyggt tycker jag, och då gör jag så på massa bloggar.

Hur som helst. Det jag ville komma till var:
Jag har ju prov imorgon.
Aj, aj, aj.
Det är nog dags att sätta sig och titta igenom det lite grann. Mycket sitter sedan förra veckans plugg (jag trodde ju att provet var förra veckan). Men inte allt.
Så ni får önska mig lycka till. Jag kommer tillbaka sedan.

Jag fryser i alla fall inte om fötterna



Kofta - Max Mara
Jeans - Levi's
Skor - Bearpaw
T-shirt - H&M
Väska - Prada
Smycken - Aldo, Glitter & Claire's
Klocka - Guess


Ser ni att det snöar lite grann? Åh ja! Haha.
Nej nu var det en timma sedan jag bad er att jag skulle få göra designer,
och bara ett mail har ramlat in. Och nu är jag klar med den designen..
What to do, what to do?
Jag tror att jag ska städa mitt rum!

AMA-brudar



Här är de snyggaste tjejerna (eller snarare snyggaste klänningarna/outfitsen) från American Music Awards! Galan ägde rum i L.A igår, och många kvinnliga kändisar dök upp på den röda mattan.
Lite info; Rihanna och Chris Brown blev galans kung och drottning, då de tillsammans tog hem fem utav de mest prestigefyllda priserna.
Källa: MSN.se

Heartattack

Åh herre, oh herre! Jag höll på att sätta i halsen när jag såg detta på msn förstasida. Hjälp. Jag trodde seriöst att Amy Winehouse var död. Men det är någon (vet inte vem, tell me) som har gjort ett konstverk av sångerskans död.
Wacked.


christmas is coming up!


Bara en månad kvar.
Det väcker, ärligt talat, inga som helst stresskänslor. Jag har ganska bra koll på vad jag ska köpa till alla julklapp.
Utom Ludwig såklart. Vad hade ni väntat er? Han vägrar dessutom önska sig något (LUDWIG; GÖR DET!!!) så jag är helt mållös.
Hjälp mig!

Otur

Imorse när jag letade igenom listan efter Desperate Housewives, så hade den såklart inte kommit!
Känner mig snopen, och heller är det ingen snö (bara lite flingor på marken sedan i fredags eller något). Får helt enkelt hoppas på att avsnittet har kommit upp när jag kommer hem, vid halv fem... Nej, förlåt, jag slutar ju halv fem, vid fem!

Och vad ska jag ha för skor? Det är det stora dilemmat idag!! (ser ni, jag var till och med tvungen att skriva två utropstecken - så jobbigt är det!)



Uppdatering: Åh nej, åh nej. Air date för nästa avsnitt är 30/11. Alltså nästa vecka. Så denna vecka blir det inget Desperate Housewives för min del. Åh nej...
Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! (Och jag väntar på att Gaby ska bli snygg igen!)

Vet ni? Utanför mitt fönster flyger det mikroskopiska snöflingor nu. Yay! Go for it snowflakes!


Mitt smink

Åh, jag tycker det är himla roligt med smink, så idag ska ni få se det jag använder. Jag vet att jag har gjort detta flera gånger, men jag tycker att det är roligt! Jag är inte lika duktig som många andra och skyddar huden och grejar, därför använder jag ganska mycket smink. Men ska jag vara ärlig så är jag (ihop med världens bäst vän Anna) en av de få som tycker det är snyggt när man har hyfsat (notera hyfsat, inte jätte-) mycket smink. Eller hellre det än så att det ser ut som att man bara har rester i ansiktet. Jag har bestämt mig för att köpa ett serum från Make Up Store när jag har råd (ja, jag är pank efter himla New York).

Men men. Jag har sminkat mig sedan jag gick i sexan, och jag har testat runt massor med olika produkter. Dessa är de som jag ständigt återvänder till.



Basen
1. Nivea Visage - Moisturizing Day Care (tar på nattkräm på kvällen)
2. Max Factor - Colour Adapt Golden
3. Isa Dora - Velvet touch compact powder
4. H&M - Bronzing Powder



Tillägg
1. Make Up Store - Blush Seashell
2. Lancôme - Courbe Virtuôse
3. Lancôme - Le crayon kôhl (på ögonlocket)
4. Victorias Secret - Beauty Rush Lip Gloss (favorit - Candy, Baby)



Party

Här gäller det för mig att fokusera lite mer på ögonen, det är den enda skillnaden jag gör när jag går ut. Och då har jag några olika paletter att välja mellan.
1. Isa Dora - Triple Eye Shadow 87 Pot-pourri
2. H&M - Vit kajalpenna
3. Lancôme - Star Bronzer Bamboo Powder
4. Sivanna - Eye Shadow Set 08
5. H&M - Eye Shadow Evening Sand



Redskap

Jag har alltid alla mina redskap i en liten, enskild necessär så att de inte ska kladda ner i min stora necessär.
1. Foundationsvamp
2. Pudervippa
3. Puderborste
4. Rougeborste
5. Ögonskuggspensel
6. Ögonskuggspensel (med hår så att man kan blenda)
7. Pincett

Vid en EUP-session

Gäller särskilda klädregler:
- Under invigningsceremonin på fredagförmiddag och generalförsamling på söndag förväntas att samtliga deltagare bär formell klädsel (vilket motsvarar kostym för pojkar, och kostym/dräkt/kjol för flickor)
- Under teambuilding krävs lite mer tåliga kläder, oömma, t då fysiska aktiviteter kommer att ske.
- Under skolpresentationen på fredagkväll kan eleverna om så önskar bära skoltröjor eller dylikt (dock ej obligatoriskt).
Övrig tid kan eleverna ha vanliga kläder, men tänk på att sessionen kommer att vara under mediabevakning. Varma höstkläder rekommenderas!

Det är dags att börja se över packningen inför helgen.

To do this week

Måndag: Plugga till provet i Samhälle B, som jag trodde jag hade förra veckan, men som var tisdag denna veckan. Och Desperate Housewifes såklart!
Tisdag: Prov i Samhälle B, utvecklingssamtal och även något om FN-rollspelet i aulan. Och Gossip Girl såklart!
Onsdag: Luciarepetition och caféjour.
Torsdag: Presentation i engelska om Sydafrika, packa inför Malmö.
Fredag: Tåget till Malmö går 5.40. Yay.
Lördag: Malmö - EUP (Europas Ungdomsparlament)
Söndag: Malmö - EUP (Europas Ungdomsparlament)

Älskade klocka



Jag älskar min klocka från Guess!

Gimme snow

Surfade förbi Blondinbellas blogg, och såg de fina bilderna från Gröna Lund, när hon var på nåt event där. Åh, så ser man snöflingorna studsa förbi framför kameran; jag vill ha snö!
Här nere har det bara varit ett tunt lager snö, hittills, och jag vill hemskt gärna ha lite mer snö. Visst, man tröttnar på det. Men det är ingen jul utan snö, och inte utan julklappar.

Kommer ni ihåg förra året? Eller inte förra året, men i våras/vintras,  när det snöade som bara den den 24:e mars?
Det var verkligen helt sjukt. Jag kommer ihåg det så väl - det var på påsklovet.
Då är frågan - fick vi någon snö vid jul? Svaret är nej.
Men jag hoppas att det blir riktigt kallt (okej, inte för kallt, men ganska) och att vi får lite snö. Gärna lite halka också; så kommer man för sent till skolan för man måste gå så sakta och hålla i sig i alla buskar jämns med vägen (jag har nedförsbacke hela vägen till skolan)



Jag vill ha snö. Bilden hämtad från [ länk ]

The great giftlist



Ja, jag tycker det är så kul att få höra vad alla önskar sig i julklapp. Därför får ni veta vad jag önskar mig, hoppas att ni tycker det är roligt. Haha
Här är önskningar som jag vet inte kommer uppfyllas, men sådana som förhoppningsvis kommer ligga under granen den 24:e.
Ni kan komma ihåg detta tills jag fyller arton, också! Haha.

Laptop
Presentkort här och var
Pengar såklart
Systemkamera
SATC-boxen (skolådan)
iPhone
Kläder
Minneskort till PSP
Ebbas Stil
Walk in Closet
Bil (en volvo x90, såklart)
Ralph Lauren Romance
Ralph Lauren Blue Label Buckled Shawl Cardigan
Asosklänningar
Parisresa
En lägenhet i Vasastan (med personal, så jag slipper ta ansvar och göra saker själv, jag är bekväm av mig)
Thomas Sabo-smycken
Mulberryväska
Karen Millen Flat Riding Boot
Ted Baker Leather Croc Patent Bag
Supertrash Quilted Leather Jacket

Var inte otrevlig

Jag gör ju designer åt de som vill ha, som ni säkert vet.
Det gjorde jag när jag bloggade på devote också. Och nu är det någon liten tjej, hon är född typ -97 eller något sådant, som sitter och trackar mig på msn, för hon har "tröttnat på den förra 'bandern' jag gjorde till henne". För det första - det heter banner! För det andra - om du är trevlig så kanske jag i alla fall överväger om du kan få en ny.

Hon är så där riktigt otrevlig... Usch, sådant gillar jag inte. Är alldeles för framfusig, och ska ha, ska ha, ska ha.
Jag har liksom brutit lite med devote, jag gör inte designer där längre. Jag har förklarat att jag just nu håller på med en annan blogg. Men hon peppar mig med frågor, vad jag behöver, hur lång tid det är kvar med den designen och lalala.

En sak ska ni veta - om ni vill ha en design, så föredrar jag artiga framför framfusiga.
Bara att klicka här om ni vill veta mer om designmaking!

Harajuku lovers

Är de inte söta så säg?
Jag tycker de är de sötaste parfymerna (och gott luktar de, jag testade i New York) som någonsin setts!
Det är Gwen Stefani, om jag har förstått det hela rätt, som ligger bakom detta. Åh, bara se på dem.


Lillebror har fyllt 15

Lillebror har fyllt femton och då tyckte han det var dags att bli lite schtekigare.


Tiggaren Sanna.

Nu ska jag snart iväg till min lillebrors hockeymatch och titta på honom. Jag älskar ju hockey, och det är jätteroligt att titta på sådana man känner. Så får jag ju göra lite reklam bland alla föräldrarna om Lucia, så att de röstar på mig. Haha.
Idag har vi förresten haft en tiggardag - vi har varit på torget och tiggt röster. Det var riktigt pinsamt om jag skulle vara ärlig, så jag tänkte att jag tvingar ingen, ger dem bara en röstsedel och säger att de får rösta på precis vem de vill. Många röstade på mig för att de tyckte jag var snäll som ens gav dem en sedel.

Det roligaste var ju att arrangörerna tror att vi typ är världens kändisar nu, och om vi känner oss trackasserade och förföljda så ska det polisanmälas. Ska jag vara ärlig så tror jag inte det händer. Visst, fler hälsar nere i centrum, i ishallen och när man fikar sitter folk och glor. Men i övrigt så är det inte så mycket mer. Och inte konstigt att de känner igen mig - det finns säkert 2000 lappar uppsatta i kommunen. Jag ser mig själv överallt.

Glöm inte att jag är kandidat sju.


Ni som tycker att jag (andra från höger) ser ut som en Michelingubbe, räcker upp en hand!


Linneas present



Linn ville att jag skulle lägga ut på bloggen vad jag hade gett till Linnea. Tyvärr var det inte mycket som fanns kvar på Forever21's hemsida. Eller jag fick improvisera och visar er iställer snarlika grejer. Men nu vet ni ungefär. Annars får ni tjata på Linnea att hon ska ta kort på grejerna och lägga upp dem i sin blogg. This is the best I can do.


Världens bästa Blake!



Blake Lively
är verkligen  min favoritskådespelerska. Och det säger jag inte bara för att jag gillar Gossip Girl så mycket, utan jag tyckte himla mycket om henne innan också, när hon spelade Bridget i Systrar I Jeans.
Faktiskt - när jag läste GG-böckerna, de första, innan jag visste att serien fanns och hade kommit till Sverige, så föreställde jag mig Blake som Serena, hon passar jättebra in på beskrivningen av S.
Och hon är ju så vacker, och så... nej, ni vet hon har ett sånt där typ felfritt utseende. På något sätt. Visst att hon kan se riktigt konstig ut ibland, i vissa kläder och så, men jag tycker ändå hon är himla snygg! Hade inte heller tackat nej till hennes hår - det är sjukt vackert!

Fika med Linnea

Idag träffade jag Linnea och fikade lite med henne (hon bjöd mig på te, och jag blev jätteglad!) och överlämnade hennes vinst. Jag hoppas att hon gillade det hon fick. Hihi.
Och vet ni vad? Det var jättekul, vi satt och pratade jättelänge om allt mellan himmel och jord, om devote, om bloggar, om allt allt allt. Hon är verkligen skitgo!
Hoppas på att få träffa henne fler gånger.


Linnea var glad.

City on fire

Det här var nog det bästa avsnittet i Desperate Housewives sedan BANG (Då Nora dog i säsong 3, ni vet med gisslandramat i affären)
Men åh, ni bara måste titta. Jag längtar verkligen till måndag, när nästa avsnitt kommer. Åh. Ge mig!


Musik


Den bästa musiken från: Gossip Girl

Christ Daughtry - Over You
The Bravery - Believe
Peter, Bjorn & John - Young Folks
Lady Gaga - Poker Face
Cartel - Wasted
The Veronicas - Popular
State of Mates - My Only Offer
Amy Winehouse - Back To Black
Soho Dolls - Stripper
Vanessa Carlton - Hands on me
Nicole Scherzinger - Happily Never After
Lisa Loeb - Stay
Lady Gaga - Papparazzi
Santogold - Pretty Green


Ett foto



Jag var ute och fotade på Foto-A-kursen idag. Jag blev riktigt överraskad av hur bra vissa bilder blev.

who wears it better?

Jag satt och kollade igenom mina kategorier igår om vad jag har för några. Så såg jag kändiskul. Också kom jag på att jag har ju typ inte lagt upp något alls i den kategorin. Så det fick bli klippdockor á la vem bär den bäst.

Så nu får ni se Celine Dion, sångerska för den som inte visste, och Ellen Pompeo, skådespelerska, bland annat huvudroll i Grey's Anatomy i en likadan klänning. Frågan är vem som bär den bäst!


Känner ni också att mina ögonbryn har vuxit?

De är ju så himla buskiga nu, don't you think. Satt och kollade på ett kort jag pillade med i Photoshop och så slog det mig att shit, vad buskiga de är. Så jag kollade mig i spegeln, men i och med att de successivt har blivit bredare eller vad man ska säga, så har jag inte lagt märke till det. Hmm.. ska jag plocka de lite smalare?


take care of yourself

Igårkväll när klockan var sju kände jag att jag hade gjort allt jag ville göra på datorn - jag hade varit bloggaktiv och jag hade kollat facebook, bilddagboken och allt sådant. Så jag hade inte så mycket mer att göra där. Och sedan är jag så trött på musiken jag har på datorn, har inget nytt och bra.

Så jag bestämde mig för att lägga mig i ett bad med tända ljus, en god kopp te, chokladansiktsmask (ni kan inte förstå vad detta fenomen betyder för mig) och bara njuta. Skrubba hela kroppen, måla naglarna och allt sådant. Ja, just det, jag har ju klippt av mina naglar. Tänkte skriva någon dag om varför. Om ni vill höra... Haha, jag vill i alla fall dela med mig vare sig ni vill eller inte.

Ja, men tillbaka till min sköna kväll. Så smörjde jag in mig med en härlig lotion som luktar gott, och ni vet... Jag gjorde mig fin. Fast ingen hårinpackning, för jag tvättade håret i tisdags, och det vill jag inte göra för ofta för då blir det fett och äckligt.
Och till allt detta avnjöt jag ett avsnitt med Desperate Housewives på mitt PSP, åh vad det är bra att ha!

Men man borde unna sig själv sådana kvällar oftare!

Dagens outfit



Byxor - H&M Divided
Tröja - GAP
Skor - Bearpaw
Hårrosett - Claire´s
Klocka - Guess

Känner ni kamerans skärpa? Åhhh jaaa...

The magnificent Archibalds

Vet ni att jag är helt besatt av Gossip Girl? Haha. Jag verkligen älskar det. Men jag har svårt att föreställa mig att det finns folk som lever sådana liv. Inte ekonomiskt, utan socialt och moraliskt alltså. Hur man kan vara så och allt sådant. Men det gör det säkert, och Cecily von Ziegesar har ju sagt att hon har baserat en del på egna erfarenheter och på upplevelser hon själv upplevt. Lite coolt tycker jag, haha.

Hur som helst, i senaste avsnittet - S02E11 The Magnificent Archibalds - hade jag svårt att hålla borta tårarna. Okej, så är det typ alltid. Men det var väldigt känslosamt idag. Mycket som hände liksom; förra avsnittet var inte alls lika bra som detta. Men tänk att man kan vara så trångsynt och inte förstå... eller dra slutsatser. Sådant ska jag sluta med i alla fall.

Vet ni att de nämnde Century 21 i avsnittet idag? Blair sa att det var typ motbjudande. Men för mig, med låginkomst och som tonåring med föräldrar med vanliga jobb, så är det värsta guldgruvan för mig, för jag kan inte riktigt shoppa på Fifth Avenue. Jag blev nästan lite förnärmad, haha, men jag har ju inte samma förutsättningar ekonomiskt sett som Blair och Serena. Haha. Ni hör ju hur jag refererar som om de fanns på riktigt...

Nästa avsnitt innehåller tydligen en begravning. Jag undrar vem som har dött...

Har ni också någon serie som ni avgudar?



Så blev jag lite kreativ och gjorde ett kollage i Photoshop.

Varför ogillar alla mig till en början?

Jag måste ha det sämsta första intrycket som finns. Varför? Jo, därför att jag får vanligen höra av kompisar att innan de lärde känna mig så ogillade de mig starkt. Varför det?!
Vad är det som jag alltid gör fel? En tjej i klassen sa nyligen att jag var för snobbig för hennes smak, men nu när hon känner mig lite bättre är jag helt okej. En annan sa att jag uppfattades som jobbig för att jag alltid satt bredvid någon som var jobbig. En tyckte att jag verkade tråkig och besserwisser, och en annan tyckte att jag verkade präktig. Några av mina bästa vänner var skiträdda för mig innan de kände mig.

Jag kan göra listan lång. Men alla får en uppfattning av mig som senare förändras något så in i... Jag vet inte. Men det första intrycket jag ger till folk är tydligen inte så bra. Jag försöker alltid vara trevlig, nästan på gränsen till överdriven. Och jag är alltid snäll, ja, okej då, mot de som är snälla mot mig. Men jag är aldrig direkt elak. Ibland kan det visserligen finnas undangömda meningar med det jag säger, men det är ju upp till var och en hur de tolkar det. Och det är banne mig inte ofta jag gör det. Kanske en gång i månaden högst, och aldrig till personer som är mig nära.

Så vad är det för fel på mig tror ni? Haha. Jag tycker faktiskt detta är himla intressant.
Ja, feel free to say what I am, jag tror inte jag tar åt mig.. Haha. Men det är alltid kul att höra folks åsikter!


December 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Effektivitet

Idag har jag installerat tre, fattar ni - tre, bloggdesigner här på blogg.se
Känner mig riktigt effektiv. Det har varit lite meckigt, och några vägrar förändra sig, det är bara kodmallarna som förändras. Men det kommer väl snart.
Just nu har jag himla mycket tid över så om du vill ha en bloggdesign så klicka här! Jag tycker ju även att det är himla roligt att göra designer!

Jag har även startat en blogg för mig och Pernilla som vi ska ha nu under arbetet med FN-rollspelet. Så där kan ni följa vårt arbete. Ska försöka uppdatera så ofta som möjligt, och hålla det på en rolig och humoristisk nivå.

Ja, det var bara en snabb grej jag tänkte berätta, och påminna er om att jag står till allas förfogande om man vill ha en ny design!

Otrohet värker, inget som stärker

Jag läste för ett tag sedan på flera löpsedlar och magasinframsidor att otrohet är något som stärker. Det är helt absurt att skriva så. För vissa människor – ja, gärna. Men för alla – skulle inte tro det!
Jag blev verkligen ledsen när jag såg det, för jag är en av de få som innan 16 års ålder hade gått igenom mycket otrohetsmässigt. För mig låter det sjukt att jag vid 14 år var otrogen. Vad är det liksom? Sådant ska man inte ens veta om vad det är när man är 14. Eller? Att jag även bidrog till att en annan tjej blev bedragen, att jag blev bedragen själv och att mitt hjärta blev krossat i tusen bitar är också en av de faktorer som gör att jag blir nästan vansinnig när jag hör folk sitta och prata om att otrohet är positivt för förhållandet.
Mina vänner säger att det är ju i ung ålder man kan testa på det, göra misstaget tidigt och sedan lära sig av det. Det har jag gjort. Numera skulle jag aldrig, notera aldrig, vara otrogen. Det gör inte bara mig själv orolig, ledsen och skuldmedveten, nej, det som är värst är att se blicken hos den man hade lovat kärlek. Att se personen i ögonen och säga vad man har gjort, det är det jobbigaste jag har gjort i mitt liv tror jag. Det och att göra slut.

För mig är inte lögner något positivt för ett förhållande. Det är svek och det är osanningar som växer sig större och större. Tänk dig den du älskar. Men varje gång han kysser dig ser du i ditt sinne hur han kysser någon annan. Hur kunde han välja henne framför dig? Varför gjorde han det? Vad har du gjort för fel? Alla dessa frågor som skriker i ditt huvud och du vill helst av allt bara slå något riktigt hårt och gråta och ställa dig i skogen och skrika ut din smärta.
 Tänk dig att du möter honom när han har varit med ”sina kompisar”. Han är finklädd, sådär snygg som han aldrig gör sig inför dig. Senare får du reda på att den gången träffade han en annan och gav henne det du ville haft den kvällen.

 Om man erkänner det direkt, ja, då är det förståeligt att man också kan förlåta och gå vidare. Men tänk dig sedan att i ett halvår få leva med dessa lögner. Att veta att han inte pratar sanning, men ändå ljuger han dig rakt upp i ansiktet varje gång du ställer honom mot väggen. Till slut konfronterar du honom på ett sådant sätt att han måste berätta sanningen. Men istället för att ta chansen och lätta sitt samvete låter han dig leva i ovisshet i ytterligare ett halvår, där otroheten bara blir värre varje gång du frågar. Ena veckan är det en ofrivillig kyss, nästa en frivillig kyss, veckan efter det – hångel. Till slut berättar hon för dig hur det egentligen ligger till. Men du försöker vifta bort det, du förnekar det. Klart att du inte vill att det ska vara så...

Hon tog kontakt med mig, och jag är så glad för det. Idag. Men då var jag så ledsen och förstörd. Jag gjorde henne illa med alla mina elaka ord. Och även om hon bara ett litet tag efter berättade det för mig så tog det alltså ett halvår för honom att ens erkänna att han träffat henne över huvud taget, och ytterligare ett halvår att berätta att de hade träffats på tu man hand, bara de två för att de hade haft kontakt och för att det... för att de skulle kunna göra någonting. Inte ens på det halvåret fick jag ur honom hela sanningen. Först ett par månader senare tvingade jag ur henne allt som hade hänt.
Värst av allt är att det är en liten oskyldig (okej, inte helt oskyldig, men jag förstår henne på något sätt) person som bara följer sitt hjärta, som blir charmad av en kille, som får ta all skit. Av mig alltså. Visst var de två stycken, men jag klandrar inte henne för hennes känslor för honom. Det hade varit onaturligt när de hade haft kontakt och hon var kär i honom, att inte försöka vinna honom.
Och jag är evigt tacksam tjejen, annars kanske jag aldrig hade tagit mig ur det. Jag beundrar henne för att hon stod på sig, och kunde ta all den vrede jag gav henne.
 Förstår ni? Jag gav henne något som han egentligen skulle haft.
 Nej, jag förstår inte hur otrohet kan vara bra för ett förhållande.
 Och på grund av mina erfarenheter så kommer jag nog aldrig tycka att det är okej. Men jag har varit lika dålig själv, det får inte glömmas. Men det är lögnerna, det är det som förstör. Och den inre bilden av den du älskar ihop med någon annan.
 Våld föder våld – otrohet föder otrohet. Det är vad jag tror.



Ta ansvar för det du gör, och var ärlig. Lögnerna bara byggs på och blir värre och värre.
Man måste inse konsekvenserna av sitt handlande.

Min favoritlåt





Den ger mig gåshud, börjar nästan gråta och jag tycker den är så himla bra. Lyssna.

Auschwitz/Birkenau 2007

När jag och Martina gick i nian så skrev vi uppsatser och gjorde bilder som på något sätt hade med främlingsfientlighet, och sedan fick lärarna välja ut dem som de tyckte skulle få åka på en en veckasresa till Berlin, Leipzig, Krakow, Auschwitz och Birkenau. Jag och Martina var då två av dem som vann, och när vi kom hem gjorde vi en film, som jag tänkte lägga upp här.



Ber om ursäkt för att jag skakar som ett asplöv när jag filmar. Behöver antagligen öva lite på det där med att filma...

Dagens outfit

Vad har hänt med mig? I våras la jag ut dagens outfit varenda dag, och det var jätteuppskattat! Okej, en stor faktor till problemet är att jag har en så himla dålig kamera. Får hoppas att jag någon gång köper en ny. Haha.



Skjorta - Ralph Lauren, Jeans - Levi's, Klocka - Guess, Skor - Bearpaw, Väska - Prada.

wishlist



Ja, den som vill får gärna köpa dessa fina klänningar till mig.
Pappa och Bettan som tidigare kommenterade - är det inte en bra julklapp till mig?
Ludwig får även ta till sig detta inlägg!
Haha. Psst... man kan köpa ett presentkort. Det är ju snart jul..!

November 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Svar på anonym

jag fattar inte, varför ska du ha så många kommentarer som möjligt för? leka större blogg än vad du har? :S skriv gärna ett inlägg om varför, vill veta för jag förstår inte!

Okej, först och främst vet jag inte om detta är min pappa eller inte, för han och hans sambo kommenterade ett inlägg förut och det var också från "anonym", och att skriva det där med "Skriv gärna ett inlägg om varför, vill veta för jag förstår inte", är lite min pappastyle. Haha.
Haha, men det handlar ju inte om att leka större blogg än vad jag har, vaddå, det är ju fortfarande samma summa kommentarer - kanske 10 kommentarer om dagen, fast fördelade på olika inlägg. Att leka större blogg än vad man har för mig är att fiska kommentarer (kommentera andras bloggar med "hej kolla in min blogg och säg vad du tkr" eller något sånt, och sedan spamma alla som kommenterat blondinbellas blogg eller så)
Och jag funderar bara på det, för jag tycker ju att det ser roligare ut när jag har många kommentarer, men jag vill inte bara ha svar på kommentarer som jag har skrivit till någon annan.
Nej, jag vill ha kommentarer som är kommenterade om inlägget - om ni fattar?
Jag tycker för övrigt att denna kommentar från anonym var ganska korkad - man leker ju inte större blogg för att man väljer att skriva ett inlägg eller tre inlägg om dagen. Jag vet ju bara inte om jag vill ha alla kommentarer fördelade eller om jag vill ha dem på ett och samma inlägg.
Hoppas att anonym (du har inget namn eller?) förstår lite bättre nu.

Min New York guide

 Jag var ju i New York för inte så länge sedan. Så jag tänkte att jag skulle tipsa om denna fantastiska stad - do's and dont's.

Soho (South Of Houston, finns även Noho, North Of Houston)
Detta är ett litet distrikt på södra delen av ön. Det är känt för sin shopping, och för att en del kändisar shoppar där. Soho finns även i London, om jag inte minns fel.
Min åsikt om Soho är att det är överreklamerat. Tänk er en vanlig gata med affärer. Visst finns det Prada, Miu Miu, Guess, Marciano, Forever21 och massor med fler affärer. Men det känns som att det är dålig sortering - inte stort utbud.
Jag var ganska besviken på Soho, om jag ska vara ärlig.



Chinatown
Distrikt nära Soho där många asiater håller till. Försäljare följer efter en och pratar om fake-handväskor som de säljer. Det är stånd med pashminasjalar och kashmirhalsdukar m.m. Om du vill köpa en I ♥ NY tröja så ska du göra det här, de är riktigt billiga.
Dock är det ganska obehagligt med alla försäljare, tycker jag, och det ser lite ovårdat ut.

Little Italy
Little Italy är som en tvärgata till Chinatown med italienska restauranger och caféer. Dock finns det inte många italienare kvar, här har asiaterna makten också. Little Italy är bara en sevärdhet, men inte speciellt rolig, om ni frågar mig.

Sydspetsen
Här nere finns många byggnader, WTC stod där och du kan ta en gratis färja till Staten Island och i förbifarten se Frihetsgudinnan. Om du vill gå i land till henne så får du ta en annan båt och den kostar pengar.
Även Battery Park ligger här (Blair och Nate lägger till Charlotte här) och min favorit-bränna-pengar-"butik" - Century21, men återkommer till den. På sydspetsen är det bara sightseeing som gäller - Wall Street, Battery Park, Ground Zero, Frihetsgudinnan och Staten Island.

FN-byggnaden
Vi gick faktiskt aldrig in - det var ingen i familjen som orkade, så jag har inte så mycket att säga här. Men jag tror det är en "been there-done that"-upplevelse.

Empire State Building
Var där tidigt! Köerna är enormt långa, och vi hade tur som kom innan klockan nio. Efter nio strömmade det in turister. Man åker upp till 84 eller 82 våningen där man får titta ut över hela Manhattan och ta kort m.m. Det är riktigt fräckt!
Sedan börjar resan ner, och även på vägen ner är det kö. Då förstår ni vilken turistfälla det är.

Times Square
Gå hit när det är mörkt, annars försvinner glansen av det avsevärt. Det finns massor med goda restauranger här också, och en riktigt stor leksaksaffär - Toys R Us. Värd ett besök bara för sakens skull.



Madison Square Garden

Om du får chansen så måste du se NY Rangers i Madison Square Garden, eller kanske Knicks. Hockeybiljetter är riktigt dyra, men det är det värt och när man åker till New York får man ha inställningen "Once In a Lifetime".
Det är upplevelse att få se cirka 20 000 ställa sig upp och sjunga nationalsången med sådan passion. Jag fick faktiskt gåshud. Och presentationen av matchen är fantastisk, men massor med roliga bilder och hejaramsor. Tyvärr slipper man inte undan den klassiska amerikanska hockeymusiken, ni vet "Du-du-du-du-du-du-du" i högre och högre tonart.
Minus för Rangers ingång, inget vidare fräck.



Macy's
Vi gick till Macy's på 151 W 34th Street. Det är en upplevelse att åka dit (och Victoria's Secret och Forever21 ligger nära). Det är bara fräckt att göra det liksom, det finns massor med fina kläder, väskor - allt!

Forever21
Om du ska gå till Forever21så ska du gå till den som ligger nära Macy's på 151 W 34th Street. Den i Soho har inte alls lika bra utbud som denna, Soho's är mycket mindre och har mindre grejer samt sämre ordning. Så bli inte besviken om du först besöker Soho's Forever21, utan åk till 151 W 34th Street.

Central Park
Vi var inte här så mycket, satt bara och tog det lugnt andra dagen. Men det är en väldigt fin park och om jag åker dit någon mer gång (om jag ska, jag ska ju flytta dit) så ska jag utforska parken mer.



Rockefeller Center
Rockefeller Center är en jättehög byggnad och utanför ligger en mini-is-rink som man kan åka skridskor på. Jag hade blandat ihop den med den rinken som ligger i Central Park, så när jag såg Rockefeller Center blev jag lite nedstämd. Rinken är kanske 20-30 meter lång, och 15 meter bred. Så inget att skryta med. Också en been-there-done-that-sak. Säkert fräckare vid jul då en stor julgran står där.



Fifth Avenue
Här ligger alla stora modehus; Gucci, Armani öppnar snart och även Plaza hotell ligger här. Det är en del av Upper East Side, har jag för mig. Det är en jättevacker gata, och nästa gång jag åker dit ska jag gå utmed Central Park mot The Met och se hela Upper East Side (hallå, gossip girl in my heart, men inte i min familjs). Men nu gick vi åt andra hållet, mot Abercrombie and Fitch som ligger mitt emot Gucci. Det var kö in i butiken, som jag har berättat. Ja, Fifth Avenue är en riktig stekargata.

Century21
Åh ge mig. Detta har jag berättat om tidigare. Century 21 ligger på 22 Cortlandt St # A, precis bredvid Ground Zero. Det var helt fantastiskt kul att gå dit. Här säljs Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, DKNY och alla accessoarer du kan tänka dig. Det är jättebilligt, oftast mer än 50% rabatt på ordinarie pris.
Dit bara måste du åka, för det är en upplevelse. Men tänk på att du måste ha tid att kunna leta bland kläderna. Det går inte bara att gå dit och tro att allt ska uppenbara sig för en - gräv!



Broadwaymusikal
Detta är en upplevelse som måste göras, men precis som med New York Rangers så är det dyrt. Men ni vet inställningen - Once in a lifetime! Vi var på The Lion King, en klassiker på Broadway. Men ska jag vara ärlig så tror jag att det kvinnliga könet uppskattar denna sorts underhållning mer än män. Så var det i alla fall i min familj.
Men det är bra kulisser, scenkläder, grymt bra sång och bra skådespelare.

Oktober 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Siluettbild



Ja, jag har fått dille på det.
Vad tycker ni?

À la Schulman

Läste för ett par veckor sedan en krönika av Alex Schulman i... nån tidning. Ja, men det var ju när jag åkte hem från USA, så var den i Expressen eller Aftonbladet. Ja ja, till saken!
Den handlade om att vara nykter i ett onyktert sällskap. Och om vita månader - folk som ska vara lite märkvärdiga och inte dricka på en månad. Fråga mig inte varför, för antingen bryter de det eller så börjar de direkt när månaden är över. What's the point?
Hur som helst. Igår efter bion gick jag och Ludwig till en födelsedagsfest och jag får säga att det var himla roligt de 50 minutrarna jag var där. Det är inte sarkastiskt på något sätt - vi kom sent så vi fick pallra oss hemåt efter ett tag. Men många av mina vänner var såklart packade, fulla, dragna eller vad vi ska kalla det. Vilket jag inte alls var. Hade inga planer på att bli det heller. Men herregud säger jag bara. Är jag också sådan när jag har druckit alkohol? Världens skrikigaste, jobbigaste, överdrivnaste person?
Antagligen.

Allt är tio gånger värre när det sedan berättas vidare. På måndag kommer man få höra om hur sjuka grejer som hände, fastän jag var där, totalt nykter och såg att hoppsan - så var det ju inte alls.
Vad är grejen? Jag längtar till den dagen då jag kan få sätta på mig en LBD, högklackat och sminka mig lite fint. Stoppa ner en flaska vitt vin (Asti Cinzano, såklart - sött och drickbart) i en fin presentpåse och kila iväg hem till någon som bjuder på god mat. Framåt kvällen kan det bli lite Singstar, och historieberättande, lite nostalgitripper och ja, någon kanske blir lite rund under fötterna. På måndagen är det bara en kul sak att se tillbaka på, inget som ska överträffa förra gången.

Och det är ju en grej - allt ska ju alltid vara så mycket bättre än sist. Jag hade aldrig kunnat vara med om den pressen, att hålla uppe humöret, le, vara aspackad men ändå tänka på vad jag gör så att jag inte gör något jag får ångra. Det ska vara så mycket roligare än förra helgen och vi ska åååååååh.
Det kanske är därför jag inte är ute speciellt mycket, utan föredrar kvällar i soffan.


Men hörrni, jag blev lite pepp på middag. Igår låg jag och fantiserade om min tjejmiddag som jag ska ha när jag fyller arton. Det var längesen jag hade tjejmiddag. Faktiskt.
Jag tror att lagom ändå är ett bra ord. I alla fall i vissa sammanhang.

It's like music to my ears






Men såhär blev det

Hade som sagt inte sagt nej till outfiten nedan, men jag är ganska nöjd med hur min outfit blev faktiskt!



Klänning - Forever21
Hårrosett - Claire´s
Klocka - Guess




Jag gråter hellre i en Porsche än i en Saab

Och snart ska jag sminka mig.
Jag och Ludwig ska på Bond-filmen idag. 
Ja, efteråt så ska vi vidare till någon fest eller så, skriver jag utgång kan ju det tas som krogen, och dit ska jag inte! Nej, det blir hem till någon kompis. Så jag vill vara lite fin. Okej, jag erkänner, jag bara älskar att klä upp mig.
Så nu sitter jag här och laddar upp med FFL, fönar håret och sminkar mig.
Men jag kom på att en del av mina kompisar gillar när jag gör kollage. Så kollage ska ni få idag.
Denna outfit från Forever21 hade jag inte sagt nej till ikväll.






Så underbar

Jag tror att jag har världens bästa vän i hela världen.
Man kan skratta med henne, man kan gråta med henne, och hon lyckas alltid få mig på bra humör. Man kan prata om vad som helst med henne, och man kan bara vara. Det är så skönt när hon ringer och undrar om det är mjukisbyxor "som gäller", så att vi bara kan vara. Man behöver inte hitta på något hela tiden, och man känner aldrig någon press.
Tyvärr ses vi ju inte så ofta, på grund av att vi går på olika skolor, och hon har sin handboll.
Det var lite synd att jag bytte skola, men jag är nöjd  med mitt beslut, fastän jag gärna hade velat gå nära henne och träffa henne varje dag!
Idag fick jag träffa henne i alla fall, och spendera ett par timmar med henne, Budapest-bakelse och päronfestis på ett mysigt kafé. Att bara kunna sitta på ett kafé i flera timmar är så underbart, och jag tror inte att det finns någon annan än hon som jag skulle kunna göra det med.
Min bästa vän är Anna!

Armband

Min stora accessoarpassion (skor räknas inte) är armband. Jag älskar, älskar, älskar armband i alla sorter (nästan).
Så om du vill göra mig glad ska du köpa mig ett armband.
Vad är din accessoarpassion och vad gör dig glad?


Siluettbild



En av mina siluettbilder.
Kolla i kategorin Photoshop för fler liknande.

När kommer svenska Vogue?

Jag tackar Gud för att ELLE dimper ner i min brevlåda då och då.
Ibland ger den mig ljus i tillvaron. Jag får drömma mig bort bland Diorannonser, vackra modereportage och framförallt finns det intressanta artiklar om mycket jag inte tidigare visste, och aldrig skulle fått reda på om inte fina lilla (?) ELLE hade berättat det.
Samma sak är det med konkurrenten Vogue. ELLE, som jag tror är större än Vouge numera, finns i Sverige och den finns på svenska.
Men hittills har Pressbyrån på T-centralen i Göteborg inte givit mig en skymt av Vogue. Den finns säkert där, bara att jag aldrig ser den. Och det är trots allt så förbannat annorlunda att köpa Vogue utomlands.
Jag köpte amerikanska Vogue nu när jag var i New York, och jag köpte brittiska versionen när jag var i Barcelona i somras.
Det känns helt enkelt lyxigt med Vogue, och desto lyxigare när den är införskaffad utomlands.
Hemma i Sverige blir det inte samma sak...
Dessutom känns Vogue mer påkostad än svenska ELLE; mer parfymtester (min näsa fräter nästan sönder i samband med inköp av Vogue), finare modesessions och ja... i allmänhet känns den mer påkostad.

Jag tror att jag har ångrat mig. Vogue hade inte känts lika exklusiv om det hade funnits en svensk version. Och Sverige overall kostar ju inte på någontingi onödan (senaste ELLE hade inte en enda test av varken schampo, parfym eller något liknande, okej det är kanske annonsörerna som väljer om de vill ha något i annnonsen eller inte, men ändå) så många parfymtester lär det ju inte ha blivit.
Nej, det är faktiskt bra som det är.



Nej förresten...

September 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



what a wonderful day

Min dag idag har bara varit så underbart bra.
Jag försov mig nästan, men vad gjorde det?
Gick till skolan och satte mig och drack choklad i min fina Starbucksmugg med Kimberly, och det var allmänt mysigt att prata med henne. Vi var ändå väldigt bra kompisar när vi gick i ettan, enligt mig, och ja, nu när vi inte går i samma klass så är det lätt att man saknar henne. Så då var det ju perfect opportunity för oss att prata lite.

När jag sedan kom in på psykologitimmen med Lena så hade hon ställt upp alla stolar i en ring, och tänt massa ljus. Så var det massage och avslappning som gällde. Och det var så fantastiskt skönt. Åh.
Ja, nu blev det ett sånt där "det här har hänt idag"-inlägg som jag försöker undvika, men jag ville bara berätta detta. För det var så bra och så skönt och allt.
Snart kommer det mera, vänta bara.

Augusti 2009

 

 

 

 

 

 


special day today?

Jag har på mig min I love NY tröja idag.
David H har sin I love NY tröja idag.
Lisa har sin I love NY tröja idag.
Camilla har sin I love NY tröja idag.
Alla har sin I love NY tröja idag.

Och det resulterade i att en tjej kom fram till mig och frågade om det var någon speciell dag idag eller så.
Det tyckte jag var roligt. Haha.


Det var den officiella I love NY-dagen idag..

Scones

Jag fick för mig att jag skulle baka scones när jag kom hem.
Hittade receptet här. Och gud så goda de blev. Ludde och jag bara satt och njöt. De fick högsta betyg av Ludwig.
Man borde göra sådant oftare; baka. Det är så mysigt.
Det blev extra onyttigt med varm choklad med vispgrädde till. Hihi. Yay.


Juli 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Have a safe trip

Nu är jag hemma igen. Skriver a och o istället för åäö, det blev en liten vana på något sätt.
Allt gick bra under resan om man bortser från att jag inte sov något förrän i Köpenhamn klockan åtta i morse, vi tappade bort biljetterna (men de kan man få nya) och maten var riktigt äcklig. Har aldrig smakat något så dåligt på flygplan förut.
Ahja, nu är jag som sagt hemma igen. Och det är så skönt.
Var precis på Luciarepetition och kunde knappt stå upp. Usch för stämmor, helt enkelt.
Nu väntar jag på Ludde och hans mamma, så att vi kan äta middag och så att jag kan få sova sen.
Längtar till imorgon när jag ska få träffa alla underbara igen.


Jag ar knapp

Nu innan taxin gar tankte jag visa med Forever21's bilder vad jag har shoppat idag. Jag hade visst lite pengar kvar. Hihi.



En klanning, den har inte lika vit spets som pa bilden. Eller den ser inte sa vit ut. Och en paljettklanning till nyar, och en sovmask, fast den jag kopte var i rosa.
Nu ar taxin har, Byyyeee!

Hejda New York

Sitter har i lobbyn, sann internetnord som jag ar.
Klockan ar tio over tio har, om 24 timmar, eller nej inte om 24 timmar, om 18 timmar landar jag i Sverige. Hem, ljuva hem. Det ska bli skont.
Och imorgon, sondag ska jag pa luciarepetition. Det ska bli kul att traffa alla igen. Och jag vill ju inte att Maria ska vara arg pa mig, sa jag far pallra mig dit.
Nej, nu maste jag upp pa rummet och forsoka fa ner det jag kopte igar, och 6 stycken I ♥ NY trojor. Jag tyckte det var viktigt att kopa ytterligare 6 stycken. Haha.
Efter att vi har checkat ut fran hotellet ska vi ut pa lite sightseeing, och ata i stan. Sedan aker vi till flygplatsen, och jag tror, har for mig att planet gar halv sex amerikansk tid. Sedan mellanlandar vi i Kopenhamn, och dar ska vi vara i 2 timmar. Det ar skont att det inte ar sa lange.
Sa nu ar det sista gangen ni hor av mig harifran. For denna gang alltsa. Jag ska ju flytta hit, vet ni. Haha.
Men puss pa er, allihopa. Det har varit ett sant noje att fa resa till New York, och att ni har last om det har varit helt fantastiskt. Okej, det ar ju inte rekordhoga lasarsiffror, men det ar alltid nagot, och jag har fatt massor med kommentarer, om man raknar ihop det. Sa jag ar jattenojd. Tack allihopa!

we do this everyday

Idag var vi i Soho igen, där vi skulle shoppa det sista. Jag köpte lite grejer till Linnea också.
Det här fick jag av mig själv:



Ytterligare två läppglans från Victorias Secret, och även en skrivbok därifrån. Känns jättelyxigt.
Armband och en ny LBD från Forever21.


Sedan åkte vi till Chinatown och åt lunch.
Det var himla jobbigt att gå, det är typ det enda jag har gjort under denna resan. Okej, inte det enda... Men mina fötter har börjat säga ifrån tidigare nu.
Ja, sista stoppet innan hotellet blev FN-byggnaden. Därutanför stod det ett 30-tal polisbilar så jag gick fram och frågade om det hände något speciellt, men gubben sa att de gjorde det varje dag, stod utanför alltså, pga terroristskäl. Yeah right tänkte jag. Så vi frågade taxichauffören och han sa att det nog var någon viktig person som var där.
Nu är vi på hotellet, och vi ska bara ta det lugnt fram till middagen. Alla är sjukt trötta.
Jag undrar hur det går i Idol. Tell me!

He has a body that a mama likes, gggrrr.

Bry er inte om överskriften. Det var bara en rolig replik som en tant sa i ett tvprogram. Gotta remember liksom.
Hur som helst. Hörde ni om Tampa Bays målvakt som fick spel inatt? Eller igårkväll, enligt min dygnsrytm.
Där var jag! Yaay. Det var så sjukt ball, så himla roligt och fräckt. Vi var alltså i Madison Square Garden och såg matchen mellan New York Rangers och Tampa Bay. I Rangers vet ju alla att Henke står. Det var jättefräckt. Att en hel arena på hur mycket folk som helst sitter och skriker Hen-rik, när han gör en bra räddning, det var helt sjukt, jag fick gåshud. Inte alls som när han stod för Frölunda.
Ja, Rangers vann med 5-2, och varje gång de la mål så var det hejaramsor, eller en slags grej som gick såhär:
Goaaaaaal, Goaaal, Goaaaaal, Goaaaal, Hey, hey, heyheyhey.
Det var verkligen jätteroligt, och såklart var vi med i matchen, buade, skrek och grejade. Det är så man ska göra på hockey, eller inte överdriva utan bara göra det för att det är kul. Och inte vara elak.

   
Men till middag blev det såklart Ruby Tuesdays på Times Square. Mina föräldrar funderar på att öppna en sådan restaurang på Avenyn. Goda strawberry-/mangolemonades och Baby Back Ribs blev det för min del.



Och på flygplatsen hittade jag en jättesöt hund - Stella. Hon fick sitta i mitt knä massor och gosa med mig. En sån ska vi skaffa, Ludde, hihi.


Hoppsan

Vi hade visst trådlöst internet på hotellet...
Yaaay!

Hejdå

Detta är det sista ni hör av mig innan jag kommer hem.
Så nästa gång jag skriver är jag i Sverige. Ganska skönt att komma hem. Borta bra, men hemma bäst.
Denna resan har nog varit den snabbaste resan jag gjort i mitt liv. Jag har visserligen inte blivit jagad av hemlängtan. Mest för att jag litar så mycket på Ludde, så jag har inget att oroa mig för. Och vi umgås så mycket så det är bara bra för oss att få längta lite. Funderade på om Grekland år 2004 gick fort, men nej, då hade jag skäl att längta hem också.
Nu på kvällen har vi spelat kort. Hjälp vad kul bluffstopp är. Underskattat också.
Också hade vi en tävling, den som kunde göra det snyggaste kollaget i Word. Jag vann och fick utökad shoppingkassa. Hihi.
I New York måste jag åka tillbaka till Soho och Forever21 så att jag kan köpa något kul till Linnea.
Och dessutom måste jag köpa ytterligare ett par I ♥ NY tröjor till kompisar som har bett mig.
Ja, nu har jag inte så mycket mer att säga än hejdå. Ha det bra alla, på söndag hörs vi igen!


Dagen innan NYC

Imorgon bitti åker vi tillbaka till NYC. Jag är taggad. Har nog en del pengar kvar att shoppa för, och ska såklart köpa något fint till Linnea på Forever21.
Men idag åkte vi till Tanger Outlet igen efter lunchen. Det var kul och jag shoppade lite grann:



Rosa Adidassportbag, och matchande tröja till. 4 armband från Claires; tre i plast och ett i trä med blommor på. Två rosetter, lila och svart att ha håret. Rosörhängen i gammalrosa och en ny plånbokm från Fui21 eller Fue21 eller nåt sånt.



Jättedålig bild, I know. Men en svart oversizetröja, en stickad grå tröja, en vit skjorta och ett brunt linne. Allt från GAP.

Obama elected as the 44th president

The new president of the United States is elected. His name is Barack Obama.
 
När jag sett klart på världens bästa program, Paris Hilton's my new BFF, slog jag över för att se hur det gick i valet. Och det var redan klart. 4 minuter tidigare hade det stått 207 till demokraterna och 142 till republikanerna.
Nu är det första gången i historien som USA har en mörkhyad president.
Alla tror på förändring. Och när förändringens vindar blåser bygger vissa vindskydd, andra bygger vindkraftverk. Jag ska bygga mig ett vindkraftverk.
Tråkigt nog gick det lite över styr här hemma. I vår stat (South Carolina) ledde Obama under en period tidigare ikväll. Då började herren i huset (min styvfarfar) att prata om att Obama skulle vara muslim och terrorist.
Det är en sak om man inte gillar förändringar, en annan sak om man går på med sådana förtal. Jag blev ganska skärrad om jag ska vara ärlig.
Ja, som jag tidigare skrev så är många rädda för förändringar här i USA, men många är beredda på att ta det bra. Varför inte göra det bästa av situationen? Ja, Barack Obama är oerfaren. Men det handlar ju inte om vad man har gjort, det handlar om vad man ska göra. Och ja, det kan kännas lite nervöst och oroligt att Obama som då inte har så stor erfarenhet och inte uträttat speciellt mycket, ska vara en av världens, eller nej, världens mäktigaste lands överhuvud och president. Men blir det dåligt så finns det en kongress och det finns en högsta domstol. Världen kommer inte gå under.
USA kommer definitivt inte gå under.
Jag är inte rädd för förändring. Jag kommer visserligen inte påverkas av förändringen så mycket som amerikanerna kommer. Men vet ni vad jag är rädd för? Jag är rädd för sådana som inte vågar bygga vindkraftverk. Jag är rädd för de som bygger vindskydd.
Hur kan de äldre, konservativa sitta och gagga om att världen kommer gå under. Det är de som har skapat världen, och de har skapat den så som den ser ut idag. Det är inte jag och min generation som har röstat fram socialdemokratin år efter år, och gjort så att man kan skippa jobben för att det är bekvämare att få A-kassa. Det är inte jag, och inte min generation. Det är de. De som skapar ramaskri när en pojke har mössa inomhus. De som vill bevara det gamla.
 Men var det verkligen bättre förr? Var det en bättre välfärd?
Jag tror att vi blir bättre och bättre.




Det är en dag som för alltid kommer stå skriven i amerikansk historia.
Och det var vackert att se alla som tror på förändring få sin lättnad och släppa fram sina känslor.
Bygg vindkraftverk.

Adventure-miniature-golf

Idag var det dags för den sjävklara minigolfrundan. Här är det ju verkligen en upplevelse att spela minigolf. De går in för det och det är riktigt kreativa banor med vattenhinder och allt möjligt.
Tro det eller ej, men jag låg etta ett bra tag, men sedan gick Michael förbi mig, och vann med 2 slag.
Kul var det i alla fall.



Laddade? Haha. Christian, Fredrik, Camilla och mamma.



Det gick bra för mig, så jag var glad, men det var inte lillebror.




Det var bunkrar och andra roliga hinder. Bland annat vattenhinder.



Efter minigolfen åt vi lunch å Applebees, det var inte alls som jag kom ihåg det. Men det var helt okej. Gott, mycket gott. Och jag tog chokladmilkshake vilket var jättegott. Yummie.
Tj Maxx låg nära, så mamma och Michael köpte en resväska. En röd. Jag är lite besviken. Men det var okej, bara jag får plats med allt. Kollade lite efter skor och grejer till Linnea, men jag hittade inget, eller jag kände mig osäker. Tur att hon la upp lite på sin blogg om vad hon gillade på Forever21 idag.
Sedan åkte vi till stranden, och var där en snabbis så att vi skulle kunna säga been there done that, ungefär. VI har ju varit där tigidare, men inte under denna resan och det har varit en sånt tjat om att vi ska gå till beachen.
Sist men inte minst åkte vi till Walmart, där vi köpte lite frukostmat, en ny film och jag köpte mig en borste.
Mer än så var det inte, men jag är i vilket fall helt slut.
Om en timma kommer Anna och Per hit med sina barn och ska äta middag. Jag orkar inte riktigt vara med, men jag antar att de ska sitta uppe och valvaka med oss sedan. Om Obama vinner kommer väl TV'n kastas ut. Jag tycker att det skulle vara en bra förändring. Visserligen kan man inte ta ut något i förskott - varken seger, positiv utveckling eller negativ utveckling.



Och som utlovat: gårdagens shopping.
Twiggykofta, Guesskärp och cupcakessaker.



Nu blir det tjatigt

Jag känner att det mesta den senaste tiden här på bloggen har handlat om vad jag har shoppat.
Och hmm... Resan för min del var/är ju till för att sprätta pengar. Visst, att jag vill se sevärdheter och vila upp mig också, men främst handlar det om shoppingen. Så ni får stå ut.
Och jag vet att många av läsarna, speciellt mina kära kompisar, gärna vill se, men jag förstår att det blir tjatigt och att ni tycker att det känns onödigt att kommentera att allt jag köper är snyggt. Och det behöver ni verkligen inte.
Jag blir visserligen himla glad när jag hör av er, för jag längtar faktiskt hem en del nu.

Nu ska jag berätta vad jag har gjort idag;
Morgonen började med lite bloggande. Och mailskrivande till min man Ludwig. Hihi.
Sedan var det snabba ryck ur pyjamasen för att åka och shoppa. Lillebror fick stanna hemma och plugga. SÅ jag var snäll och köpte lite småsaker till honom, för jag tyckte synd om honom.
Ja, först åkte vi till Belk, där vi var sist vi var här också. Det är typ som NK, lite sämre ordning, och mer som en enda stor affär, inte som småaffärer. Runtomkring ligger American Eagle, Banana Republic och några andra butiker. 
Köpte inget där. Så åkte vi och åt lunch på S.N.O.B (något med slightly och of broad). Det var helt okej, men colan var ju bara vatten.
Efter det åkte vi till Tj Maxx, där jag köpte en söt kofta från Twiggy, presenter till lillebror och två skärp från Guess. Äntligen lite fattigare och vidare till Walmart. Där köpte jag bara ytterligare lite cupcakesaker, glittrande strössel och lite icinghjärtan.
Kvällen spenderades med kortspel, vilket är himla roligt. Det var Neger/president (känns himla dåligt att skriva ett så rasistiskt uttalande i bloggen, men så heter spelet, förlåt), skitgubbe och Chicago. Såklart missade jag inte Gossip Girl klockan åtta på CW. Det var himla bra.
Jag kan inte hitta min kamera, så ni får se shoppingbilden imorgon. Godnatt.

Middagskväll

Efter lunchen åkte vi till Tanger outlet. Det var väl inte världens bäst outlet, men det fanns lite grann. Jag shoppade lite på Walmart som låg bredvid. Hann inte på Tanger, hade bara 20 minuter där. Men vi lär ju åka till någon annan outlet i veckan.



Det här shoppade jag idag - Paris Hilton Can Can, tre diadem, rosetter att limma på diademen, sovset, fotoalbum till pappa i julklapp (ett om mig och ett om min lillebror) och lite cupcakesaker. Det ska minsann bli cupcakebakande när jag kommer hem. Det blev sprits och glasyrsmaker, tror inte de är så goda, men det är roligt. Cupcakes är ju mest för att det ska se bra ut, eller hur?


När vi kom hem var det snabba ryck att byta till något snyggt (i mitt fall - stickad grå klänning, calvin kleinpumps och strumpbyxor) så åkte vi hem till Carina och Gunnar, ett medelålderspar som bor här i Charleston. Men ni hör ju på namnen att de kommer från Sverige. Åh, de var så sjukt trevliga, jag hade det jättekul och pratade massor med Carina.
Hon var så skön, med sin rosa Ralph Lauren-skjorta (sådan som jag köpte i NY), urtvättade jeans och UGG's.
Hon pratade mycket om golf och sådant, som inte jag förstod, men en del om Annika Sörenstam. Hon är jättestor här i USA, som ni säkert vet. Inte riktigt lika omtyckt i Sverige dock. Vilket jag kan förstå. I maj hade hon nämligen en tävling här på Rivertowne, alltså området där vi bor. Vi bor ju liksom på en golfbana kan man säga, 15:e hålet ligger precis utanför fönstret.
Annika Sörenstam var alltså värdinna för denna tävling och hon hade varit såå dryg mot Carina, att till och med hennes vänner, amerikanska vänner, hade reagerat på hur kall hon var. Carina var jättebesviken för att Annika knappt hade hälsat. Jag menar, Carina pratar ju svenska så då kan man ju bli lite nyfiken, lilla lilla Sverige, också möts de här på Rivertowne. Om ni förstår hur Carina menar.
Jag gjorde det i alla fall. Och Annika Sörenstam lät som en arrogant en. Men jag vet inte, för jag har ju inte träffat henne, men tydligen är det många som tycker detta...
Sedan försökte jag förklara hur jag tjänar några slantar då och då här på bloggen, och om bloggande över huvud taget. Carina åker typ bara till Sverige två veckor om året, så hon vet inte så mycket om det svenska samhället. Jag förklarade om bloggar och Blondinbella och sådant. Så nu ska hon kolla in min blogg. Yay.

However, det var jättetrevligt. Nu sitter vi här och kollar på någon wierdofilm på MTV. God natt på er alla!

Hockeykväll

Igår var vi på hockey. Stingrays mot Everblades. Det var inte NHL utan något som hette ECHL. Men det gick lika bra, för det var jätteroligt. Det var hejaramsor hela tiden och jag och min lillebror satt och skrek åt allting. För att det är roligt alltså. Vid offside var den självklara repliken "Oh Come On" till domaren, och så buade vi och hade oss.
Lätt att jag rekommenderar ishockey om ni åker till USA, det kan vara vilken nivå som helst - det är sjukt ball.

Sedan hade de ju en jätterolig maskot - en stingrocka såklart. Den hoppade omkring och dansade överallt. I pauserna var det olika amerikanska danslekar, typ "Slide to the left, slide to the right" och massa sånt. Så alla barn, och maskoten förstås, dansade och blev filmade upp på resultattavlan.
Det var verkligen jätteroligt. Tyvärr förlorade Stingrays, även om de ledde med 2-0 till en början. Men det var lika roligt för det.
I eftermiddag ska vi åka till någon outlet. Får se om jag hittar något, har ju typ bara 400 dollar kvar. Det är så svårt att räkna på hur mycket pengar man har när dollarn hela tiden går upp och ner. Det är dessutom inte så fint väder idag så att sola är inte att tänka på.
Ja, men jag återkommer säkert.
Puss på er alla.




Min hockeyoutfit. Jeans från Replay, Converse, DKNYväska och H&M tröja. Klocka från Guess.



Maskoten. Den bästa, lätt.



Haha fin, fint. Här är vägen-hem-sällskapet, också Hampus då förstås.
Vi roade oss med att lyssna på Chrilles hemmagjorda skiva, han kunde varenda text.
Men kul var det
.

Så härligt



En bild säger mer än tusen ord.

Hälsa på Algot the alligator



Denna ligger ungefär hundra meter från vår uteplats, balkong, terass - you name it.
Är den inte söt? Haha. På vägen dit finns dessutom myrstackar som innehåller myror som kan döda en männniska. Jag kände helt enkelt att gå dit och ta kort på honom var ju lätt som att gå döden till mötes. Men jag skriver ju det här. Så jag lever. Haha.

Nu är det dags att gå till poolen och jobba på brännan (som kommer vara värdelös, men det är tidsfördriv)



Det är mulligt

Nya ordet är mulligt, istället för schtek enligt Jens Luder, om ni undrar alltså.
Jag har inte så mycket att berätta i och med att det är väldigt segt (men skönt och ostressande) här i South Carolina.
Sitter och kollar på Svampbob of course, och dagen börjades med att vi drev med någon av Hampus "vänner" på msn. Ja, vi fick, till en början, vi är inte så elaka.
Jag känner för att åka till poolen idag och få lite mera färg. Eller kanske lägga mig här utanför huset bara.
Nej, det får helt enkelt bli ett kort (okommenterat) inlägg här.

Tror att vi ska gå på ishockey ikväll. Vet inte vem, eller vilka men det ska bli kul tror jag. Inget shoppande idag, måste börja räkna på hur mycket jag har kvar att shoppa för.
Puss på er alla.

Fredag - shopping, haha

Efter förra inlägget bestämde vi oss för att åka till stan, eller Kings Street som gatan heter. Det är typ som Kungsgatan i Göteborg.



Kings street. Camillas bild, by the way.

Letade efter Luddes tröja, men kunde tyvärr inte hitta den. Tråk.
Men vi var inne på en del roliga och intressanta affärer. Bland annat letade jag bodys på American Apparel, smycken på en sådan där sjukt stor, eller snarare fullproppad smyckesaffär, klänningar på Bebe, och lite på Urban Outfitters. Åh vad jag älskar den butiken. Så synd att det är ganska dyrt, annars hade man ju köpt massor. Men jag köpte lite grann i alla fall.



En väst från Urban Outfitters/Silence+Noise, Halsband och skärp från Aldo, Blus från Urban Outfitters/Kimchi Blue och två temrosmuggar från Starbucks. Den bruna tänkte jag lotta ut här i bloggen. Återkommer om det. Hihi. 


Det har hittills varit ett fåtal sällskap här som har halloweenat. Massa jättesöta små barn, och stora barn också för den delen. Thomas Tåget, Buzz Lightyear, Batman, spöken, Alice i Underlandet och massa andra söta saker var de utklädda till. Det kom även killar som inte var utklädda alls me som bara sa Merry Christmas, de hade hamnat lite fel. De sa i alla fall att vi hade ett fint hus.
Men sötast av alla var dessa små killar:


Thomaståget och Batman. Sooo cute. De ville ha Snickers och M n' M's.


RSS 2.0