Visa Dölj-funktion med JavaScript & jQueryJavaScriptkod


Stilmallskod


Kodmallskod


Sanna tipsar:
Du kan använda kodmallskoden flera gånger om du vill skapa flera olika visa-dölj-saker så att säga. Jag har ju till exempel en för bloggdesign, en för arkiv, en för blog roll osv. i min blogg just nu. Stilmallskoden och JavaScriptet klistrar du dock bara in en gång (stilmallskoden 1 gång i stilmallen och JavaScriptet i varje kodmall).

Kommentarer:

1 MISS CAPRICORN ☃:

skriven

Sitter med detta nu och HUR (?) får man in flera överskrifter? Just nu funkar ju bara en, dvs Senaste inläggen, men om jag vill få in Kategorier mm så var lägger jag det som överskrift?
Sen problem nr 2; kopierat av ul till ul i senaste inläggen men tyvärr syns dessa inte.

Svar: Som jag skrev i "Sanna tipsar", kopiera kodmallskoden och lägg in den en gång till. Kan tyvärr inte hjälpa dig med det andra i och med att jag inte kan se din kod.
sannas rum

2 MISS CAPRICORN ☃:

skriven

Jag förstod det, har gjort 3 st, Senaste inlägg, kategorier och arkiv men endast den som ligger sist "rullar ner" de 2 övre rör sig inte. Sen syns inte ens Senaste inlägg längre.....och inget innehåll visas, tyvärr. Har suttit några timmar nu och tror jag ger upp =/

Svar: Som sagt; kan tyvärr inte hjälpa dig om jag inte ser din kod.
sannas rum

3 MISS CAPRICORN ☃:

skriven

Skickade den via mailen, fick du den inte?

4 A:

skriven

Hej! Fick detta att fungera fint, så tack så hjärligt! Men av någon anledning så visas det en svart liten prick framför varje länk, i stil utav en sån här •, en aning större dock. Har försökt leta upp vad det kan bero på, men har ingen aning.. Vet du och hur får man bort dem?

Svar: Lägg en div class nav innan koderna så försvinner det (har tips om det i menykategorin) :)
sannas rum

5 Anonym:

skriven

Hejsan! Allt annat fungerar förutom att jag inte kan ändra storlek, färg, eller typsnitt på rubrikerna som man ska klicka på. Har jag gjort någonting fel?

Svar: Kan inte hjälpa dig utan att se hur du har gjort så jag behöver din blogg eller en testblogg.
sannas rum

6 Anonym forts. :

skriven

Jag har testat allt. Men det funkar fortfarande inte.

7 Sofie:

skriven

Hej! Vad kan det vara för fel om jag inte kan ändra färg på texten i link_head? Oavsett vilken färg jag väljer på texten så blir den svart. Här är min testblogg: http://photo.blogg.se/designett/.
Tack på förhand :)

Svar: I och med att links_head är en länk (den går att klicka på, därmed blir det en länk) så skrivs det du skriver under .links_head i färgväg över av de generalla länkarna (a, ganska långt upp i stilmallen). Det man får göra är att skapa en egen länkdeklaration för just links_head och välja färg där :)
sannas rum

8 Emma:

skriven

Hej, jag har gjort precis som du har förklarat och allt funkar bra men jag förstår inte hur jag ska få bort domdära "prickarna" om någon av de ovanstående också frågade om, förstod inte heller din förklaring om div class nav (vet inte vad det är) och vet inte var jag ska göra den. Tacksam för snabbt svar! :)

Svar: Om det är så att man får en punktmeny i sin blogg, så beror det på att man missat en <div class="nav"> innehåll i menyn som har punkter </div> Så prova att lägga till det så ska det säkerligen lösa sig.
sannas rum

Kommentera här: