Gör en sidomeny som sitter fast







Stilmallskod (lägg längst ner i stilmallen):


Kodmallskod: (Lägg istället för side-koden)


Det du ska ta bort i kodmallarna är alltså:
<div id="side"> till och med </div></div></div>

Kommentarer:

1 Josephine:

skriven

hej! jag har två frågor :). Hur gör man så att länkarna hamnar på samma rad?, du visade ett annat tips om det, i en video. Men jag hittar inte det. Skulle du kunna länka eller visa det igen på sin blogg? :). 2---> hur får man menyn utanför wrappern som du har? :)

2 Zinja:

skriven

Tack snälla du för detta underbara tips!!

3 Ilona:

skriven

Hej!

Jag har fått ett problem, tyvärr. Men det ligger till så här att när jag lägga in länkarna så bara krånglar dom med mig. Och det blir aldrig bra, sen så får jag inte till det på kategori, inlägg och arkivsidan heller. Skulle vara tacksam för hjälp! Kram :)

4 Ilona:

skriven

det ordnade sig!

5 Alice - bilderbyalice:

skriven

Hejsan, jag har sökt som en galning, men hittar ingen stans vart det står hur man får ikoner (typ facebook och sånt) utanför menyn! jag har hittat ett sätt, men då anger man ju hur mångt ifrån vänster den ska vara, men om man går in på en annan dator så "svävar" den i luften! vet du hur man för så den hamnar sidavid sida med menyn?

6 Linnea:

skriven

Hej Sanna!

Först och främst vill jag bara säga att du har en jättefin blogg, och dina bloggtips har hjälp mig otroligt många gånger och de har lärt mig mig om bloggdesign än jag någonsin trott jag skulle kunna.

Jag har hur som helst stött på ett problem, och jag har verkligen försökt göra allt jag kan för att lösa det på egen hand eftersom jag förstår att du får nog in massa kommentarer dagligen som du i slutändan varken har tid eller lust att svara på hur mycket du än tycker om dina bloggläsare.

Mitt problem är följande: Jag vill ha en meny utöver den (horisontella) menyn jag redan har och jag har provat både den vanliga #side koden samt din #sidemenu men båda resulterar i att hela min blogg blir en stor gröt och jag förstår inte vad jag missar.

Hör gärna av dig om du har någon aning om vad det kan handla om :)

Svar: Hej! Din blogg är ju byggd för att det inte ska finnas någon sidomeny, därför kan det vara lite krångligt att lägga till en. Du behöver en #side och du behöver lägga in den siden i din kodmall (jag tror jag har ett tips om hur man lägger tillbaka menyn). På vilket sätt blir den en gröt? Troligtvis kan det bero på att det saknas /div-taggar, eller så kan det också bero på att din wrapper inte är tillräckligt bred. Det ser jag iofs direkt att den inte är; antingen får man då minska under content för att side ska få plats (jag har tips om hur man gör om menyn hoppar ner under inläggen), eller så får du öka wrapper om du vill ha inläggen så breda som det är nu :) Lycka till!
sannas rum

7 Moa:

skriven

Hej! Började med denna koden, hade hunnit ta bort min side i kodmallen och skriva in ett nytt sidemenu i stilmallen, sen FÖRSVANN hela min stilmall och blev en kopia av min kodmall?! Vad har hänt och kan man göra något åt det?

Tacksam för svar!!!

Svar: Ingen aning om vad som har hänt, jag kan väl bara gissa att du har klistrat in kodmallen där och sparat? Bara att återställa och börja om från början, om du inte har en backup vilket man alltid bör ha på alla sina designer.
sannas rum

8 Moa:

skriven

Hej igen! Har nu ett annat problem (som även fanns innan min stilmall försvann). Mina länkar i menyn under "senaste inläggen" finns där men är i vit text, men jag hittar inte var jag ändrar till svart? Har du något tips på kod jag kan skriva in eller ändra om min kodmall för den ser ut såhär:

Senaste inläggen

{% for entry in entries[:5] %}
{{ entry.title }}
{% endfor %}


Tack på förhand!

Kommentera här: