Gömd sidomeny (stor slideout)Stilmallskoden


Kodmallskoden


Sanna tipsar:
Att ha ett hjärta, eller en rund boll eller vad som helst som ser i princip exakt likadant ut som i tipset behöver du inte ha. Ända sättet för dig att upptäcka och förstå koden är att prova dig fram. Till exempel kan du kanske göra en bild som är 100px gånger 600px stor där det står MENY vertikalt? Eller så kan du göra som en pil, eller vad som helst! Låt kreativiteten flöda, helt enkelt.

Kommentarer:

1 Maja:

skriven

Hej! Jag skulle gärna vilja veta hur man gör en klickbar länk i headern som ändrar färg vid mouseover! Jag har alltid velat ha det, så snälla gör en video om hur man gör!!!! Älskar bloggen! Har lärt mig mycket om design :)

Svar: Har gjort hur man gör en mouseover-länk och hur man lägger den i headern, så du får lägga ihop 1+1 så får du 2. :)
sannas rum

2 Daniel Tängerfors:

skriven

Hur gör man om man vill att den ska komma ner ifrån toppen av sidan?

Svar: Jag har inte gjort nån video om det ännu. Det är mer avancerar och har inte fåtttill en bra video med bra förklaring.
sannas rum

3 Linnéa:

skriven

Jag brukar titta runt på andras bloggar för att få inspiration till min design och jag har fastnat för menyn som du använder i en av dina gratis designer. Jag vet inte vilket nummer det är men i alla fall den som det trillar ner en meny när man trycker på meny-baren. Hur har du gjort den?

Svar: Jag får göra ett tips om det, kan inte förklara i kommentarsfältet. Du menar i gratisdesign #9?
sannas rum

4 Linnéa:

skriven

Ja, det var nummer nio jag menade.

5 FrökenTV, bloggen om tv och film:

skriven

det går inte för mig.. ser jätte konstigt ut :( vet inte vad jag gör för fel.

Svar: Okej, vad är det som ser konstigt ut? Du får gärna vara mer specifik. "Ser jättekonstigt ut" kan inte få mig att komma på vad du gör för fel, som du säkert förstår.
sannas rum

6 Ella:

skriven

Jag har fixat denna nu och det blev jätte snyggt men sakerna-profilbilden, profiltexten,de rosa ikonerna osv. försvann...
Hur får jag tillbaka dom så som du hade i den gömda menyn?

Svar: Jag kan se det, kan dock inte se min länk i menyn? :)
sannas rum

7 Julia:

skriven

Hej!
Måste börja med att tacka för en otroligt bra och hjälpsam blogg! Jag har suttit och klurat på ett litet dilemma här. Jag skulle vilja ha min meny som en slideout precis som du visar i videon men jag vill ha kvar min instagram widget på vänstra sidan. Hur hade du gått tillväga då? I Vilka flikar kan jag söka efter en bra video?
Tack på förhand :)

Svar: Hur menar du att den ska finnas kvar? Att den finns i slideouten eller att den finns till vänster?
sannas rum

8 Julia:

skriven

Jo jag tänker att jag ska ha själva kategorier, sökruta och arkiv i slideouten och instgram widget och en liten om oss ruta "kvar" i menyfältet

Svar: Hmm, ja du kan lägga instagramwidgeten i en "positionera vad du vill" som finns under övrigt, och sedan lägga resten i slideouten. Eller så kan du kolla på min film om hur man gör egna stilmallskoder och isåfall göra en till side som inte är slideout :)
sannas rum

9 Moa:

skriven

Hej! Superbra videos du lägger ut. Jag försöker göra en slideout från vänster, får upp den till rätt höjd (bara side-balgrund som syns) och innan har jag den isär och uppåt på vänster sida. När ja skriver in din hiddenmenu-kod så kommer inte menyn med, den försvinner. Har klurat jättelänge...
Tacksam för hjälp!

Svar: Har du provat att ändra margin-left eller left-koderna i css:en? Kan vara så att inställningarna är för negativa för din blogg. Öka isåfall värdet så att det blir mer positivit på dessa. I första stycket ligger tex margin-left:-290px; ändra det till typ 0 och se vad som händer :)
sannas rum

10 Moa:

skriven

Tusen tack! Nu fixade det sig :)

11 angelica:

skriven

hejsan! jag har försökt lösa mitt problem men behöver nog lite hjälp..
Jag klarar av att lägga in slideouten på bloggen och ändra värde osv, men något är fel.
Jag hade test-inlägg på bloggen och fixade så att slideouten låg lagom högt upp, men sen när jag gjorde två testinlägg till så hoppar slideouten ner. Hur ska man lösa det?
(det är ej på den bloggen som jag kommenterar med)

Svar: Jag kan tyvärr inte hjälpa dig om jag inte kan se koden.
sannas rum

12 svea ~ maviedesvea ★:

skriven

Jag kan inte se videosarna, dom blir bara svarta. Varför är det så? :/

Svar: Ingen aning. Du får kolla med videofy.
sannas rum

13 L:

skriven

Hejsan! Jag trivs bra med den här sortens meny. Den är jättebra så man inte vill se menyn hela tiden. Nåväl, min fråga är om det finns någon kod som man kan ändra menyn så att den åker ner sådär som din gör, istället för att åka åt sidan. Har testat att använda den menyn som du har här, men den funkar inte. Har själv flyttat menyn till det ställe jag vill ha den osv. Det ända jag behöver hjälp med är det här då.

Så ja, finns det någon sådan kod som man kan lägga in? :) (jag är tyvärr inte den bästa på att uttrycka mig, men jag hoppas att du förstår)

Svar: Finns tips om det redan
sannas rum

14 L:

skriven

Jaha, vill du skriva in länken till det tipset då?

Svar: Hela den här sidan är till för att jag ska slippa servera er allt på ett silverfat. Använd Google.
sannas rum

15 Isabelle Johansson:

skriven

På min blogg åker den längre ner. och sen finns typ inget av menyn där..

Svar: hej! svarar på frågor om personers privata problem på mina fixarfredagar som kommer 1 gång i månaden på min vanliga blogg (sannasrum.se). Håll utkik och se när nästa fixar-fredag är och ställ din fråga där! :)
sannas rum

16 olivia:

skriven

Hej när jag har gjort det där är det som att hela menyn har åkt ner man måste scrolla ner så att menyn syns då? vet du vad felet kan vara? Det blir som en vit lucka
innan själva menyn börjar :)

Svar: Du har div id side, div id profile osv som är tomma taggar, du kan prova att ta bort dem :)
sannas rum

17 Sara Eliasson:

skriven

Hur gör man satt man ska klicka på "hjärtat" istället för att bara ha musen över?

Svar: Tyvärr har jag inget tips om det i dagsläget. :(
sannas rum

18 Cassandra :

skriven

Jag har lagt in koden till min blogg och allt, men problemet är att scrollen syns inte.. Så jag kan inte se mina akriv eller några andra kategorier jag har på min meny.. Vad är felet?

Tacksam för svar! :)

19 Greta:

skriven

Hej! När jag klistrat in alla koder där de ska så hamnar menyn inte som en gömd meny på sidan utan längst ned på bloggen. Vad kan jag göra för fel? För man skulle väl klistra in kodmallskoden i både startsidan, inläggsidan, kategorisidan och arkivsidan?Har jag en för stor meny?
Tack på förhand!

20 Thea:

skriven

Måste man ha den designen som du visade i videon för att det ska funka? För jag har din övningsmall och när jag testar där så syns det ingenting, kommer inte fram något eller liknande. Sen skulle jag vilja ha en meny under headern, och jag har mailat dig och frågat men inte fått något svar hur man gör. Tack i förhand. Du kan också maila svaret

Kommentera här: