Nya blogg.se

Sanna tipsar:
Letar du efter något speciellt? Försök tänka ut nyckelord på det du letar efter. Om du till exempel letar efter hur man ändrar tid och datum till andra värden så kan nyckelord vara "tid" eller "datum". Tryck på F-tangenten och Control-tangenten (för PC) eller Command-tangenten (för MAC), då dyker en ruta upp, antingen längst ner på webbläsaren, eller högst upp i fönstret (höger eller vänster), där du kan söka på ditt nyckelord. Då blir det garanterat lättare för dig att hitta det du söker efter! Lycka till!


GRUNDTIPS ANGÅENDE NYA BLOGG.SE
» Blockera eller tillåt kränkande kommentarer
» Blogg.se's banner
» Boka en blogg.se-synas
» Byt lösenord
» Döp om din blogg (avser inte URL'en, utan "blogtitle")
» Flytta din blogg till en egen domän
» Granska kommentarer innan de publiceras
» Kommentarsfilter
» Ladda upp bilder
» Ladda upp en miniatyrbild (den som syns när du kommenterar andras bloggar som inloggad)
» Lägg in en header
» Lägg in en header på standardtemat "Silentium"
» Lägg in ett gratistema som du har laddat ner
» Lägg till länkar i menyn
» Lägg till nya kategorier
» Lägg till nya taggar
» Lösenordsskydda din blogg
» Redigera din profil
» Skapa en till blogg på ditt inlogg
» Skriv ett inlägg
» Skriv ett inlägg i HTML
» Spara inlägget som ett utkast
» Svara på kommentarer
» Tidsinställt inlägg (från "det förflutna" eller för framtiden)
» Tillåt andra att kommentera ditt inlägg eller ej
» Vilken blogg är den du svarar på kommentarer/skriver kommentarer från (om du har flera bloggar på ditt inlogg)
» Vad är taggar?
» Varför lämna ut hela RSS-flödet?

TIPS ANGÅENDE KOMMENTARER PÅ NYA BLOGG.SE
» "Bli den första att kommentera" istället för "0 kommentarer"
» "Kommentera" & "En kommentar" istället för "0/1 kommentarer"
» Avatar/bild i kommentarerna
» Blockera eller tillåt kränkande kommentarer
» Ladda upp en miniatyrbild (den som syns när du kommenterar andras bloggar som inloggad)
» Kommentarsfilter
» Redigera svaren på kommentarerna
» Svara på kommentarer
» Tillåt andra att kommentera ditt inlägg eller ej
» Vilken blogg är den du svarar på kommentarer/skriver kommentarer från (om du har flera bloggar på ditt inlogg)
» Ändra formatet på tid & datum i kommentarerna

TIPS ANGÅENDE TID & DATUM PÅ NYA BLOGG.SE
» Visa "måndag, tisdag, onsdag" etc. i datumet
» Ändra formatet på tid & datum i kommentarerna
» Ändra värden på tid & datum (ex: 15 november 2012, kl. 11.27 - på svenska)
» Ändra värden på tid & datum (ex: 15 Nov 2012, kl. 11.27)
» Ändra värden på tid & datum (ex: 15/11 2012, kl. 11.27)
» Ändra värden på tid och datum (ex: 14 Nov, kl 18.56)

TIPS ANGÅENDE KATEGORIER & TAGGAR PÅ NYA BLOGG.SE
» Vad är taggar?
» Visa inläggets taggar
» Visa alla inläggets kategorier (men utan kommatecken efter sista)

ÖVRIGA TIPS ANGÅENDE NYA BLOGG.SE
» Läs-mer-länk (tvinga inte läsarna att läsa långa inlägg)
» Youtubefilm i inlägget
» Årsuppdelat arkiv

Kommentarer:

1 Karara:

skriven

Hej! Jag har letat runt här men inte hittat ett inlägg som stämmer in på min fråga så därför ställer jag den. Jag undrar hur man ändrar signaturen i kommentarerna. Som det ser ut nu så kommer en respons-by-länk med bloggens namn när man svarat på en kommentar. Jag vill inte ha denna utan antingen ta bort den eller skriva något annat, som ex: Ha en bra dag! Vet du hur man gör detta? Jag har lekt med min inläggskodmall i två timmar och har inte lyckats få till en ändring själv. Tack på förhand och tack för en jättehärlig blogg!

Svar: Automatiskt hamnar det som man har skrivit som bloggens namn under inställningar. VIll du inte ha den alls så kan du ju alltid lägga #fffff; som färg på den, så att den inte syns, och lägga till en egen "ha en bra dag!" i entrymeta, men då kommer ju den "ha en bra dag!" komma upp varje gång, oavsett om du svarar eller ej.
sannas rum

2 Filippa:

skriven

Jag undrar hur man får som "rubriker" över alla kategorier och hur man delar upp olika grejer i boxar.
På nya blogg.se.
Skulle uppskatta svar! :)

Svar: Jag har redan gjort inlägg om det.
sannas rum

3 Filippa:

skriven

Okej, skulle du kunna länka? :)

Svar: Nej, man får leta själv, det är hela poängen med denna sidan.
sannas rum

4 Sandra:

skriven

Hej! Jag önskar verkligen att få veta hur du gör den där '' MENYN '' där uppe genom den nya (just nu den nya) blogg.se. Jag kollade på den gamla hur man gjorde, men just nu så finns det igen '' Kodmall '' i design utan bara stillmall och de andra sakerna förutom kodmall då. Jag undrar om du kan göra en video om hur man kan göra en sån meny där uppe , typ om jag lägger musen över den så kommer den ner och de kommer olika saker som man kan klicka på? Snälla! Skulle betyda mycket. Om du ska så skriv gärna det i en kommentar på min blogg så att jag vet! ( kommer nog inte komma i håg denna sidan annars ^^ )

// Sandra

Svar: Finns redan sådan video, kolla på den :)
sannas rum

5 Sandra:

skriven

Hej igen! Tack för svaret!!! Men jag undrar, är det i detta inlägget? För jag hittar inte det. Om du menar att det finns en fast i ett annat inlägg så tror jag jag har kollat på det, fast det var med den gamla blogg.se då fans kodmall men nu har dom tagit bort det. Om du kan, kan du säga vilket inlägg det är eller så? :)
Tack i förhand :)

// Sandra

Svar: Nej det stämmer inte, blogg.se har fortfarande kodmall men man får leta sig fram till den. Tryck control + alt & välj design tex.
sannas rum

6 Sandra:

skriven

Tusen tack! Jag viste inte att man kunde göra så.
Tack tack tack!!!!!
Förlåt för alla mina kommentarer, älskar din blogg!

- Sandra

Svar: Ingen fara :)
sannas rum

7 Ellen Lindberg:

skriven

Hej! Först och främst vill jag bara tacka för en oerhört bra och användbar blogg. Dina tips har hjälpt mig gång på gång i designandet av den nya bloggen. Dock har jag nu låst fast mig och skulle behöva lite hjälp! Det är nämligen så att när jag kör bloggen via Firefox får jag rätt typsnitt (det jag förvalt i editor) på rubriker, medan jag får fel när jag kollar genom Safari. Då hoppar typsnittet över till Arial, vilket inte är någon fröjd för ögat. Vad är det som blir fel, och går det att ändra? Har försökt med diverse koder och trix, men Safari vill helt enkelt inte hänga med någon gång. Supertacksamt om du kunde hjälpa mig i rätt riktning!

Kram!

Svar: Hm, jag såg i din stilmall att du använder Dawning of a new day eller vad det heter via "@import". Det kan vara så att safari inte stödjer just @import. Om du rullar ner till h1, h2, h3 etc så står det font-family: 'Dawning of a new day', Arial; det betyder att om webbläsaren inte kan läsa importen av ditt förstvalda typsnitt så går den vidare till nästa i ledet, och det är där deklarerat Arial. Så safari kan inte läsa ditt typsnitt, och tar då Arial istället. Jag rekommenderar att man håller sig till Goggle Fonts, det ska funka i alla webbläsare, men kmport, script mm gör tyvärr inte det.
sannas rum

8 Sandra:

skriven

Hej! Jag hade kommenterat förut om den där '' meny '' sake som rullar ner du vet. Den, jag har förskökt i typ timmar, men jag får den inte i.. tror det det beror på designen? För att min vän prövade också, men hon sa att det kanske beror på designen. Kan du snälla hjälpa mig?

Svar: Nej, tyvärr inte. Tipset & koderna stämmer, finns många inklusive jag själv som använt det, så du är välkommen att kontakta mig under fixarfredag som sker en fredag i mars. Du får gärna använda min övningsmall eller en av mina gratisdesigner om du vill och tror det beror på din design.
sannas rum

9 Sandra:

skriven

Hej igen! Aa det berodde på designen! Jag fixade allt typ, och tack så väldigt mycket för hjälpen ^^ Men eller hur din är så, men typ frågan är... får jag också ha punkt på min '' bild '' meny typ och skriva meny? Fast min ska inte vara exakt som din, utan min ska vara en triangel... om jag får a dig?

- Sandra

Svar: Javisst, gör du så! Den designen du hade var nog på grund av att det fanns en meny under headern som också hette menu :) Tänk bara på att man inte kan ha bannern med den slidedownen, då syns inte slidedownen. :)
sannas rum

10 Sandra:

skriven

Tack igen! ^^ Men den där menybilden, ska jag lägga in bildwebbadressen från bilden, eller hur ska jag få i menybilden i slidedownen? :o
:)

- Sandra

Svar: Den lägger du in i CSS:en, jag förklarar det i filmen tror jag. Står också i stilmallskoden "länktillmenybildhär" :)
sannas rum

11 Sandra:

skriven

Japp du hade skrivit det ;) Men jag menar... bilden, ska jag typ öppna den i en ny flik, och sen kopiera url och klistra in den där det står '' MENY BILD HÄR '' eller hur ska jag lägga in den? Och typ på '' rubriken '' du vet som du har på '' BLOGGDESING '' så blir det vitt utanför :o Jag har sätt att man kan ändra på det, men som tråkigt så var videon lite suddig, så man kunde inte se vart du la in den exakt :( Jag har annars fixat allt, om du vill se lite, så kolla i min blogg, jag kan typ inte lägga in bilden som jag sa, och det blir vitt bakom texten.

- Sandra

Svar: Ja, mina videos är inte till för att man ska se exakt hur jag gör, de är till för att uppmana att testa själv och till slut lära sig hur man gör, man lär sig inget på att bara kopiera vad jag gör. Om du ska lägga in en bild så får du ta den koden som heter Fullstor här på blogg.se och sedan klistra in det inom ' '. Du får helt enkelt kolla upp, vilken tagg omger ordet som har vit bakgrund, vad heter classen, leta upp classen i stilmallen och kolla om det finns en background: #ffffff; där, och i så fall ta bort det bara.
sannas rum

12 Sandra:

skriven

OMG OMG OMG!!! GODA NYHETER! JAG FÖRSTOG FEL OCH JA JAG FICK DET NU! HAR FIXAT ALLT!!! ;*** KRAM!!!!
Tack så mycketmycketmycketmycketmycket för hjälpen.
Jag fick verkligen hjälp!

xoxo Sandra

Svar: Ingen fara, och vad kul att du lyckades själv, visst är det en skön känsla? :)
sannas rum

13 Amanda:

skriven

Wow amazing blogg! Kom förbi här och tyckte denna var häftig :) Blir nästan avundsjuk ^^

Kommentera här: