Motion till Ungdomens Riksdag

Jag sitter här och filar på min motion till Ungdomens Riksdag.
Den ska handla om Sveriges åldrande befolkning - att allt färre barn föds, att allt fler förtidspensioneras och att antalet äldre ökar. Såklart ska man analyser lite vad det blir för konsekvenser - det blir liksom motivet för min motion; att förändra socialförsäkringssystemet och att höja pensionsåldern. Faktum är att fysisk styrka och smidighet inte är speciellt efterfrågat i dagens samhälle, och jag tycker att de runt 65 i alla fall kan syssla med pappersarbete. Det blir ju vår generation som kommer drabbas av detta. Vi, från en babyboom på 90-talet, kommer skapa babyboom på 2020-talet, och detta kommer leda till att mindre bidrag, då fler behöver det. I samma veva kommer majoriteten av vår befolkning - 40-talisterna, också från en babyboom - att vara i stort behov av omsorg och vård, då de börjar bli gamla.

Om jag ska vara ärlig så är det sjukt svårt, och det var idag som jag fick reda på att det skulle vara klart imorgon. Jag har såklart vetat att jag har haft denna uppgift under en längre tid, men hela tiden förträngt den.
Så idag fick jag sätta mig och försöka pussla ihop något. Resultatet blev sådär, men ska jag vara ärlig så tycker jag alltid att mina uppsatser blir sådär. Någon månad senare är jag jättenöjd och förstår inte hur jag kunde tycka att det blev bara "sådär".

Men nu har jag bestämt mig för att jag är klar.
Så nu blir det bloggdesigner. Yay.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0