Hur man tjänar pengar på en blogg

Många frågar mig hur man kan tjäna pengar på en blogg. Hur går det till? Får du pengar för att du sitter och skriver eller va? Vad är det du får pengar för?
Det är främst vuxna som frågar - den äldre generationen är ju faktiskt ganska fascinerad av bloggvärlden, inte sant?
Men jag tänkte förklara. I alla fall det jag vet.
För att tjäna pengar på din blogg behöver du annonser. Det kan vara Cost-Per-Click (CPC) alltså annonser som du får pengar för då någon klickar på dem. Du kan även ha annonser med Fast Pris (oftast bara stora bloggare som kan ha, då många annonsörer inte vill betala fast pris på en blogg som inte syns speciellt mycket - så annonserna inte räcker ut till så många) och då betalar annonsörerna en viss summa för en viss period, till exempel en summa för en vecka.

Jag använder mig av CPC-annonser - varje gång någon klickar på min reklam som ligger i menyn under "Reklam", så får jag mellan 75 öre och 2 kronor. Per klick alltså. Dock kan en person inte sitta och trycka järnet på min reklam, för man kan bara klicka en gång per IP-adress så som jag har förstått det.
Du kan även inte logga in på alla skolans datorer och klicka, för om din Click Rate (klick/annons i förhållande till hur många besökare du har, 10 klick och 100 besökare är lika med en click rate på 10%) är över 25% så utreder oftast sidan dig ifall du har begått "klickbedrägeri". Så fungerar det i alla fall på AdOperator, där jag har annonser. Tro mig, jag har faktiskt varit med om det. Så om du har lite besökare så ska du inte uppmana alla dina kompisar att klicka - för då kan du bli avstängd. Företaget kan även begära tillbaka alla pengar du har fått ifall det framkommer att du har begått klickbedrägeri, som det faktiskt heter.

Och nu vet ni att jag har fortfarande reklam på min blogg som jag tjänar pengar på. Många trodde att jag lämnade kvar det på devote, men så är inte fallet - reklamen och extrainkomsten fick följa med hit också.
Sådär, då kanske det blir lite klarare.


Kommentarer
Postat av: E M I N A

Gud va fiffigt! Det där vill jag med ha :S Tjänar du pengar på det så du får något av det typ:P?



Ska klicka 1 gång på dina länkar nu xD

2008-12-17 @ 01:33:46
URL: http://eminajakupovic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0