Kommentarer:

1 Jannica:

skriven

Hejsan!

Jag undrar bara hur jag gör en dropdown-meny innan jag kan göra den fast? Skulle bli jätteglad om du kan svara på det :)

Mvh Jannica

2 Jannica:

skriven

Haha, nu hittade jag ditt sådant inlägg också. sorry :)

Mvh Jannica

3 Karolina:

skriven

Hej asså jag har gjort precis som du har sagt och testat med andras tips, men jag får liksom inte dropdownen att hamna över på nått sätt! :o

4 j:

skriven

Jag har använt mig utav en vanlig svart rand som bakgrundsbild och fått den att fastna och lagt till position: fixed; i dropdownkoden..

Från början fick jag fram den att den inte rulla bakom inläggen men jag vet inte vad som hände. Vet inte riktigt om du förstå. Men prova rulla bland inläggen så kommer du att förstå. =) Vet du hur man få fram den igen? Om du vet vad jag kan ändra på :)

TACK! ♥

5 Felicia:

skriven

Jag kan inte hitta var man lägger in kategorierna videon. Eller finns det en sådan?

6 j:

skriven

Tack så mycket för hjälpen!! =)

Nu till en sista fråga, kan man ändra så att man kan få en underlinje när musen är vid home, funny, inspiration etc. :) Har försökt men ingenting händer :)

7 linakaland:

skriven

Skulle inte du kunna via hur man gör den fast ?
Med dropdown koderna osv.
Det kommer inte upp något alls när jag lägger in koderna..

Svar: Men det tipset du frågar om är ju det tipset om hur man gör för att den ska sitta fast?
sannas rum

8 linakaland:

skriven

sv: nej, inte det utan med själva dropdown kderna, "kategori", "Arkiv" osv..
Så fort ja läger in några koder där du skrivit "dropdownkodernahär" så kommer det inte upp något på bloggen.
Förstår du hur jag menar ?

9 linakaland:

skriven

sv upd: Det löste sig ! tack iallafall :)

10 Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland:

skriven

Hejsan!
Jag har lite funderingar angående min den där menyn. Den ändrar lixom position beroende på vilken upplösning man har på skärmen, finns det någon man kan göra så att den "sitter fast" istället? :)

Svar: Tricket bakom det där är att använda antingen relativa koder eller absoluta. Jag använder mig bara av absoluta koder, vilket gör att den inte flyttar sig, men blandar man så flyttar den på sig. Så jag skulle tipsa att göra endast relativa eller endast absoluta koder.
sannas rum

11 Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland:

skriven

Skulle du kunna förklara lite mer vad relativa och absoluta koder är?

Svar: En relativ kod är en kod som ändras beroende på upplösning och den förklaras alltid med ordet relative eller auto i en css-kod (ofta i stilmallen då), en absolut kod ändras inte utan har ett absolut värde som gäller för alla upplösningar, och benämns alltid med ordet absolute i en css-kod. Om man blandar både auto och absoluta koder (ett exempel är min "positionera vad som helst"-kod, den är absolut) så hoppar saker och ting knasigt om man har olika upplösningar på olika datorer.
sannas rum

12 Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland:

skriven

Hur vet jag om jag har det då? Detta var något helt nytt som jag inte haft någon som helst aning om.. Jag använde din kod som du skrivit ut här.. :S

Svar: Absolut, men jag har ju tagit bort alla relativa koder i min blogg (:
sannas rum

13 Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland:

skriven

Så om jag byter ut dom relative och auto som finns i kodmallen och skriver in absolute istället, blir det bra då? :)

Svar: Absolut, du kommer behöva ändra lite margin och padding då också (:
sannas rum

14 Hanna Forsberg:

skriven

Hej! Jag håller på att fixa min design till min nya blogg. Och en dropdown- meny är ju as snyggt! Så jag fixade en "fixt" dropdownmeny. Så ser jag den dropdown menyn som du visar som ex i din video. Skulle också vilja ha en som typ tonas ut u slutet. Hur gör man det? :D Skriva gärna svaret i ett mail el vad du vill...
<3 KRAM <3

Svar: Kan göra ett svar om det. Jag skulle gjort en bild i photoshop som fadeas och lägga den som bakgrund istället för en färg, men måste bara kolla så att det funkar. (:
sannas rum

15 Theréz :

skriven

Jättebra tips! Allt funkar utan en sak som jag inte vet riktigt hur jag ska fixa till. Jag har ett bildspel som header och den fasta menyn över den. Dock blir det så att när menyn hamnar under bilderna jag har i min slideshow. Vet du hur man gör för att fixa så det inte blir så?

Svar: Vad jag kan se ligger den ovanför headern? (:
sannas rum

16 Theréz :

skriven

Tänkte att jag kan länka också till sidan där jag håller på att bygga upp min bloggdesign, http://zerehttest.blogg.se så du kan se hur det ser ut.

17 Theréz :

skriven

Ja jag lyckades fixa det :) men tack ändå!

Svar: Vad bra :)
sannas rum

18 Lily Rainstorm:

skriven

Åh, har prövat SÅÅÅÅ mycket och äntligen funkar det! Du har hjälpt mig supermkt, tack!! <333

Svar: Vad kul :D
sannas rum

19 Maia Nilsson:

skriven

Hej<3
Asså min syns inte när jag lägger till topmenu koden i kodmallen. Allt liksom bara försvinner. Men om jag tar bort den så synd menyn igen. Och när jag sätter in topmenu koden så blir rött och de betyder la att de är fel...

Vad har jag gjort för fel??

Tacksam för svar<3333

20 - S C H N A I L G U L L -:

skriven

Hej! Jag har söjt runt och sökt runt efter hur man ändrar själva undermenyn i en drodown. Alltså flyttar den så att den ligger unden sin kategori etc. har prövat runt och fixat och trixat samt sökt överallt men hittar inget om det!...

Svar: Hm, nu förstår jag inte riktigt vad du menar. Undermenyn, med själva länkarna som trillar ner är ju en del av koden, så du ändrar det i stilmallen.
sannas rum

21 - S C H N A I L G U L L -:

skriven

Ja, jo men VAD i koden ska man ändra för att flytta dem i sidledes... Har ändrat både margin och padding men inte funkar :/

Svar: Det får du prova dig fram, margin och padding är ju det som gör att saker och ting flyttas i sidled. Du kan kolla på filmen jag gjort om margin och padding. Om det inte ändras så ändrar du troligtvis på fel ställen, du ska ju ändra under ul och li och och med att det är de som styr underkategorierna. #navbar styr allt, #navbar ul styr undermenyn, till exempel.
sannas rum

22 Linnéa Olsson:

skriven

Känns som jag tjatar haha men min kodmall är verkligen skitkonstig. Jag utgår vanligtvis alltid från Fashion-mallen på blogg.se men sen de gjorde om är den heeeelt knasig. Den är anpassad på något vis så bara vissa koder är med på Inläggsidan, Arkivsidan och Kategorisidan. Det är typ ett stycke?! Kan inte lägga in den på wrapper under alla sidor för det finns inte ens.. Och jag har en säkerhetskopia av gamla Fashionmallen men läste ang blogg.no designer på din vanliga blogg nyss och blir det samma sak med äldre blogg.se designer då också?

Svar: Nä det blir det inte, det går att använda gamla designer som är till för blogg.se, det är ingen skillnad på det, det är bara strukturen som de har moderniserat (men till det sämre enligt mig). Så du kan använda den gamla mallen.
sannas rum

23 Linnéa Olsson:

skriven

Testbloggen: http://mylifeaslinnea.blogg.se/testing

24 Linnéa Olsson:

skriven

Okej tack! Jag lyckades med dropdownmenyn nu, men hur centrerar man länkarna? Provade ändra på float men då hamnade alla ovanpå varandra haha!
Måste säga att du är superduktig på att göra tips och hjälpa till :)

Kommentera här: