Dag 1

Så var första dagen i skolan avklarad, och nervositeten har släppt en aning. Vi möttes klockan två i vårt klassrum igår (alltså känns så weird att vi nu har en sal liksom... Just like the good old days) och hade upprop. Vi gick igenom kursplanen, utbildningen och lite om skolan i sig. Det som jag tycker är mest spännande är vår praktik. I teorin kan jag vara vart som helst i världen under de sex månaderna som jag har praktik (London eller New York känns ju otroligt lockande, haha), men utbildningen syftar ju också till att jag ska få ett jobb inom branschen och jag är inte säker på om jag vill bosätta mig i vare sig London eller NYC... Jag trivs i Sverige, men hade kanske inte velat bo i just Göteborg. Stockholm har ju tilltalat mig under en längre tid. Jaja, det finns oceaner av tid att fundera på det, igår var ju som sagt första dagen.
 
Nedan får ni se min nya bebis. Macbook Pro 15" med Retinaskärm. Mycket, mycket nöjd. Längtar bara tills jag får mina licenser till Adobe (Photoshop etc.) så att jag kan använda den till allt. Nu gör jag allt jag kan på min 15-tummare och det jag måste på min gamla 13-tummare. Hihi. 
 

Kommentarer
Postat av: Amandah

Avundsjuk att du börjat skolan. Själv var jag 22:e reserv till den jag sökte och slutade som 4:e, så kom ju inte in. Får söka igen helt enkelt. Men får hitta på något att göra tills dess och det är jobbigt. Funderar på att ta praktik nu också innan isåfall eller kanske försöka starta upp mitt företag. Så mycket att välja på egentligen, men är ju mest sugen på att få börja plugga. :P hehe

Svar: Men folk kan ju fortfarande hoppa av? Keep up the spirit :) Jag håller tummarna för dig, hoppas att 4 pers hoppar av nu, haha. Ja men absolut, jag ska registrera mitt företag imorgon eller på torsdag, ska bli såå kul att komma igång med det! Men jag hoppas verkligen att du kommer tillrätta med det här, det är jobbigt att vilja göra en sak men vara tvungen att göra en annan. Vad sökte du förresten? :)
sannas rum

2013-09-03 @ 15:22:30
URL: http://exeggutor.se
Postat av: lillsannas.org

Ååh, det låter ju hur kul som helst! :') Hoppas du trivs med din klass & att det är någonting du ser framemot när du vaknar på morgonen. Själv ska jag till KOMVUX på måndag & göra upp en studieplan med en av "lärarna" där & sen i Oktober så är det min tur att börja plugga igen. Ska bli hur kul som helst & skönt om inte annat! Kram på dig.

Svar: Åhh, det är verkligen otroligt spännande att börja läsa igen tycker jag, jag är jätteexalterad och väldigt nöjd med mitt beslut :) Lycka till med dina studier Alexandra :)
sannas rum

2013-09-03 @ 15:39:23
URL: http://lillsannas.org
Postat av: Madeleine

Vad kul! Jäkligt najs att ni får datorer också! Hade min första dag på högskolan i måndags med :-)

Svar: Ja, eller vi leasar dem men facket står för den kostnaden, så free computer to mee ;D hihi. Ja, men vad kul, vad läser du? :)
sannas rum

2013-09-03 @ 15:39:38
URL: http://beaute.webblogg.se
Postat av: Ditte

Och nu är de i gång! Jätteroligt! Du har framtiden för dig!!! Grattis till din nya MacPro! Jag har kvar min lilla Mac Air och den räcker för det jag använder den till.
Skulle förstås vilja lära mig mer om foto och redigering, men är hyfsat nöjd med det program, i photo, som finns. Och det klarar jag ju av. Men hittar du något enkelt så kom gärna med förslag. Men det måste vara enkelt, du vet jag är ju ingen ungdom.
Ha det fortsatt bra! Och vad spännande med praktik så småningom....Kul att se vad du väljer.

Svar: Jag håller på och kollar lite i App Store om det finns nåt spännande man kan ladda ner gratis :) Ska kolla lite till :)
sannas rum

2013-09-03 @ 15:43:54
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Amandah

hehe Ja, det kan ju hända. Men känns som man missat en del då vid det laget om det händer. Vill ju vara med från allra första början. :D hehe Jag sökte Webbutveckling m.m på Yrkeshögskolan i Göteborg. Har även sökt 3 andra skolor, men inte kommit in på någon av dem. :( Men gud vad roligt för dig. :D Kommer bli så kul att följa detta med dig känner jag. :D

Svar: Jaahaaa! För det är ju där jag går, webbutvecklare på YH på Lindholmen (: kan ju uppmuntra fyra pers i klassen att sluta då! (; haha. Nejmen Henrik som är huvudansvarig verkar grym, han skulle i så fall hjälpa till så att man hänger med tror jag! Han är väldigt engagerad och värnar om att alla ska känna att det är rätt! Det finns ju chans att ngn hoppar av, det tror jag ändå (inte jag iofs, men någon!)
sannas rum

2013-09-03 @ 15:48:36
URL: http://exeggutor.se
Postat av: Charlotte Andersson

Åh, tjusig!! Häftigt att ni får en Macbook måste jag säga :D

Svar: Ja, eller vi får ju leasa, men jag har ju fixat det där med facket så att de betalar min leasing :) Så jag får ju den i alla fall ;)
sannas rum

2013-09-03 @ 15:56:49
URL: http://lottebloggar.blogg.se/
Postat av: Karolina

Dröööm! fick också våra datorer förra veckan, så himla nice verkligen, dock ingen 15 tummare men 13 funkar ju bra när de är till gymnasiearbete! Lycka till med din skola!! :)

Svar: Ja absolut, en 13" funkar bra till allt, hade säkert funkat för mig också, det är ju prestanda och ram som är det viktiga :) Och tack detsamma!
sannas rum

2013-09-03 @ 17:26:33
URL: http://bykarolinaa.blogg.se/
Postat av: Marie

Ohhh grattis, vill också ha en Mac =D

Svar: Mac är underbart :)
sannas rum

2013-09-03 @ 20:16:59
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Takai / Beatrice

ÅHHH RETINASKÄRM! D: Nu kommer man inte vilja använda någonting annat evarrrr, kan jag ju säga.
Man blir så bortskämd <3 Älskar min!

Svar: Haha nej, du har rätt, det enda som är märkligt är att typ pixelbilder inte blir skarpa, utan väldigt små och oskarpa :/ tråkigt!
sannas rum

2013-09-03 @ 20:22:11
URL: http://takai.blogg.se
Postat av: JUNITJEJ

Vilken härlig bebis!
Lycka till med studierna!

Svar: Tack så hemskt mycket :)
sannas rum

2013-09-03 @ 21:48:02
URL: http://junitjejen.se
Postat av: B R O W N S U G A R

Spännande Sanna! Jag är också lite inne på Sthlm .. haha

2013-09-03 @ 21:52:12
URL: http://www.brownsugar.blogg.se
Postat av: linah brown

vilken snygg mac!!

2013-09-04 @ 03:49:22
URL: http://broownskin.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Oj vilken fin!! Lycka till i skolan=)

Svar: Tack så hemskt mycket :)
sannas rum

2013-09-04 @ 20:29:58
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Sanna Andersson

ååå vad läser du för något spännande ?

Svar: Jag läser till Webbutvecklare :)
sannas rum

2013-09-05 @ 17:06:25
URL: http://moonzanna.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0