Solbrun



weheartit


Jag tänkte tipsa er om vad jag gjorde inför resan till Bulgarien för att lösa den bästa, möjliga (och hälsosamma brännan). Jag strävade efter att bli brun, men naturligt brun, inte sådär som när man solar solarium. Hur som haver så valde jag att läsa på en hel del innan resan; jag bränner mig nästan alltid, och fick tyvärr soleksem den här gången också, men ville ändå veta hur jag skulle göra för att undvika det men samtidigt bli så brun som möjligt.
 
Innan resan...
✮ Betakaroten & vitaminer. Jag valde att köpa betakaroten och vitaminer i form av Life's egna kosttillskott "Solbrun". Den innehåller då som sagt betakaroten men även naurlig E-vitamin och lycopen för att man ska kunna ta upp tillskottet så bra som möjligt. Vi hittar också zink och selen samt flera bra mineraler. Den ska ställa in kroppen på att man ska vistas i solen, och därmed förhindra att man får en röd färg. Läs mer här. 
✮ Peeling.
Varannan dag i två veckor innan resan så valde jag att peela kroppen med skrubbhandskar, för att avlägsna döda hudceller, som, om de satt kvar på min kropp, skulle flagna om jag solade. Efter peelingen hade jag ju bara fräsch hud som inte flagnar lika lätt vid solningen.
✮ Lotions & Body Butter. 
För att återfukta huden redan innan så att den redan innan skulle vara så fräsch som möjligt. Då skulle det bli lättare för huden att återuppbygga sig när den väl utsattes för sol, tänkte jag!
 
Väl i Bulgarien...
✮ Solskydd är för ditt eget och brännans bästa. Att utsätta min hud för stark sol utan att skydda den är något som jag i dagsläget aldrig skulle göra. Jag tycker det är omoget, men det var något jag gjorde förut. Jag trodde såklart att man blev mindre brun om man använde solskydd, men det stämmer inte. Däremot så kan man vistas i solen 3O-gånger längre om man använder SPF 3O gentemot om man inte använder något solskydd alls. Man ska tänka på att smörja in sig med jämna mellanrum, det räcker inte att göra det en gång på morgonen. Varannan timme är en bra tumregel.
✮ Återfukta. Under kvällen och natten är det viktigt att man återfuktar huden så att den kan återhämta sig efter dagens solning. Då är det bra med en after sun som innehåller helande och lugnande extrakt så som vanilj, lakrits, jasmin eller aloe vera, men man kan också använda sig av växtoljor från sheasmör, macadamianötter och mango. 
✮ Solen går igenom molnen. Även om det är molnigt är det viktigt att skydda sig och att inte exponera sig för mycket i solen. Man kan fortfarande få färg, trots att det är lite moln på himlen, speciellt om man rest till varmare breddgrader!
✮ Skugga under de värsta timmarna. Det finns en anledning till att spanjorer m.fl. har siesta mitt på dagen; annars hade de inte klarat av ett normalt liv. Solen må ha mycket god inverkan på oss på många sätt, men det finns ju även som vi alla säkert vet, mindre bra faktorer med att vistas i solen också. Mellan 11-15 mitt på dagen är solen som starkast och därför är det bäst att befinna sig i skuggan under dessa timmar. Man blir ju  brun i skuggan också!
✮ Dricka vatten och äta salt. Jag fick lära mig att man ska äta lite salta snacks för att behålla salt i kroppen när man solar mycket, därför ser jag till att ha lite saltade nötter eller salta kex till hands.Vätska är ju också otroligt viktigt; och att tänka på är att alkohol inte är speciellt bra, utan det drar ut vattnet ur kroppen och bör därmed undvikas, alternativt att man dricker stora delar vatten och liten del alkohol.
✮ Skydda känsliga delar lite extra. Att bli bränd är ju inget jag strävar efter, men ibland hamnar man i fällan ändå... Som jag skrev högre upp under solskyddspunkten så har jag blivit otroligt mycket bättre på att skydda min kropp mot UV-strålar. Därför använder jag i princip alltid mellan SPF 4O-5O på riktigt utsatta delar av kroppen - till exempel på min tatatuering, på näsan och öronen. Ett tips är också (om man solar utan keps/solhatt) att ta lite solcreme i benan i håret; det är väldigt lätt att bränna sig där och gör förbaskat ont!


Övriga små tips...
✮ Om du använder spray-skydd, tänk på att använda lite extra, den är svår att få jämn.
✮ Använd inte några produkter som är parfymerade när du solar, det kan ge eksem.
✮ Brännan syns först i sin helhet efter ca 48h, och man blir lätt solblind. Tänk på det, om du inte ser resultat direkt..

 

Kommentarer
Postat av: Paula Moisiola

Jättefin blogg du har :D

Titta gärna in min nya blogg och lämna en kommentar om du vill, kram!

2013-07-27 @ 12:46:45
URL: http://paulamoisiola.com/
Postat av: Fashionandphotos Cilla

Sv: Tack så mycket, du med! Superbra tips!

2013-07-29 @ 13:29:40
URL: http://fashionandphotos.blogg.se
Postat av: Freja

min sommar har precis blivit så mycket enklare! tackar där för all inspo och visdomsord

Svar: åh vad kul att man kunde bidra :D
sannas rum

2013-07-31 @ 01:31:35
URL: http://korsbarskyssar.blogg.se
Postat av: Amal

hejj sanna kan du göra en deing och hedader till min blogg?

Svar: Javisst, maila mig på [email protected]
sannas rum

2013-08-02 @ 01:15:37
URL: http://roosen.blogg.se
Postat av: Amal

MENAD DESING OCH HAEDER

2013-08-02 @ 01:16:24
URL: http://roosen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0