Besvikelse

 
 
Boxen var inte rolig .. Sofia som - som sagt - har tränat både kick boxning och thai boxning var helt rasande . Och jag förstår henne . Mest på grund utan skaderisken; vi boxades med handskar utan skydd för tummarna, och har man ingen teknik ( vilket inte förväntas när man går på ett sådant pass - det ska ju vara för alla ) så är det svårt att inte få ont i tummarna . Flera av tjejerna på passet var framme hos instruktören och klagade på smärta från tummen ner till handleden . Instruktören sa bara att vi var tvungna att spänna handleden; men sådant är ju svårt när man faktiskt inte kan !
 
Vi skulle också sparkas och hade bara så kallade mitsar, men tunna och små sådana, en på varje hand som skulle skydda oss som tog emot slagen . Sparkarna gjorde ont kan jag säga .. Jag var med Sofia såklart, och hon tog inte ens i när hon sparkade och knäade mot mig, men jag fick ohyggligt ont ändå . Det gör ju inte ont nu, men just då gjorde det fruktansvärt ont . Hela upplägget + förklaringarna var heller inte bra . Jag som inte ens tränat någon form av kampsport vet att man håller en position med händerna högt upp över ansiktet för att skydda sig - men instruktören förklarade att vi skulle ha dem under hakan . Ett annat exempel var när hon skulle förklara hur man gör "krokar" som man alltså ska slå med en vinkling på 9O grader på överarmen . Då slår man så att man hypotetiskt sätt skulle träffa sin motståndares kind, men då säger hon att vi ska slå som om vi skulle träffa .. ja LUFTEN till höger och vänster om motståndarens bröst ..
 
Nää, det är inget pass jag kommer gå på igen, jag fick inte ut något av det och det enda som gjorde mig svettig och andfådd var uppvärmningen och de hopp och armhävningar vi gjorde . Efter träningen gick vi mot Super Sushi där vi åt en snabb middag innan vi gick och handlade mat . Nu är jag hemma i soffan igen och ska lyfta lite vikter och göra övningar på min pilatesboll innan jag ska lägga mig i ett långt, välförtjänt bad . Därefter - bloggdesigner !

Kommentarer
Postat av: Jeanette - En mammas vardag

Vad tråkigt att det blev ett dåligt pass:-/ Själv är jag lagom putt över att jag i fredags blev åter igen sjuk, så jag fick avboka BodyCombat passet igår. Har bara legat typ med värk och feber:(

Svar: Verkligen, blev otroligt besviken, men inte i närheten så besviken som min kompis blev .. Vi var så laddade men så blev det bara flopp :( Ska prova på mer yoga/pilates/dans nu tror jag; kampsportsklasserna är för svåra känner jag . Krya på dig !
sannas rum

2013-02-10 @ 20:55:09
URL: http://jiaslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0