Att se på fotboll med en manlig närstående

Igår såg vi matchen Sverige-Ukraina. Katastrof. Kaos i Kiev. Jag var arg, ledsen besviken. Men det var inget mot vad min halvt sydamerikanske sambo var och blev. Det var gap, det var skrik och det var mycket känslor. Men, att se på fotboll med en manlig närstående är ganska svårt och jag har upptäckt att jag klarar av det ganska bra det här EM-året. Jag är själv otroligt intresserad av fotboll {speciellt målvaktsspelet} i och med att jag själv stod i buren i åtta år. Det är faktiskt mitt livs största misstag, det som grämer mig och ett val som gör mig mest besviken - att jag la av med fotbollen. Jag är fantastiskt besviken på mig själv för att jag gjorde det. MEN - nu ska jag ta och förmedla, med en gnutta ironi, hur man beter sig under en fotbollsmatch för att bevara hemfriden.

Prata endast när mannen pratar {gap och skrik för ett domslut eller en handling räknas inte som prat!} eller när du blir tilltalad. Om det är något du vill säga, tänk först tre enkla steg; a) vad händer om jag säger detta? b) i vilken situation är laget i nu, är det ett bra läge att kommentera? c) är det en repris av ett mål? If it is - shut the fuck up.
Säg aldrig, och då menar jag aldrig {!} något uppmuntrande som i stil med ❝ det är fortfarande tid kvar, vi kan fortfarande vinna ❞ eller
❝ det är ju fortfarande två matcher/en match kvar, vi kanske har en chans ❞ - då kommer du bli halshuggen och ditt liv är förstört. Oavsett hur ledsen mannen i soffan är, never ever do this.
Att serva mannen under matchen ifall du blir uttråkad är en bra grej - hämta en öl ur kylen, blanda en kanna saft och häll upp till honom, duka fram lite gott om du har det hemma. Pluspoäng gånger femhundra.
RÖR HONOM INTE! Om jag så mycket som nuddar Roberto med min fot i soffan rycker jag instinktivt bort den för att jag är en kanin och han är en räv. Han kommer döda mig om jag inte ser upp. Jag ger honom ett kärleksfullt stryk över ryggen när det går bra för Sverige {som när vi ledde igår} och i pausen kan det finnas möjlighet att röra honom försiktigt på kinden eller armen. Att kyssa, pussa, krama under en match är lika med dödsstraff. Behärska dig, kvinna!
Vartannat år sker en stor fotbollscup {om man bortser från alla Europas seriespel året om} det vill säga EM & VM. Du står ut, och om du inte gör det, slut ögonen och tänk på något roligt. Dock kan du aldrig någonsin påpeka detta. Under mästerskapen är fotboll roligt och inget annat. Du kommer hamna i helvetet om du inte tycker att det är kul, så gör det kul vare sig du vill eller inte.
Innan matchen börjar, se till att ha lite roliga grejer nära till hands. En bok, dator, telefon. Inget spring under matcherna {om det inte gynnar mannen}, och du måste också vara fantastiskt diskret med dessa uppehållande ting. Inte knappa för hårt på tangenterna. Var dock försiktigt - att inte se matchen kan vara störande bara det. Kanske är det bäst om du avlägsnar dig helt från rummet om du inte tänker titta.

Detta är mina bästa tips till dig, om du:
1. vill klara EM med livet i behåll,
2. vill fortsätta ha den manlige närstående i din umgängeskrets och
3. vill vara en grym hona som vet hur man uppför sig under sådana här mästerskap.


Kommentarer
Postat av: Ronja

Haha så himla bäst! :)

2012-06-12 @ 10:52:28
URL: http://melcker.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=lanjas - man får mer läsare på direkten!



http://Lanjas.blogg.se Bloggade föresten om din blogg =)

Svar: Sjukt patetiskt att spamma att du skriver om folk men det finns inte NÅT på din blogg om någon... Satsa på kvalitet på design och inlägg istället så får du läsare. Ingen stannar om du ljuger om att du skriver om dem liksom...
sannas rum

2012-06-12 @ 11:04:43
Postat av: Ditte

Dina tips kan nog komma att hjälpa flera...

2012-06-12 @ 11:13:02
URL: http://akker.blogg.se/
Postat av: Ida

fin blogg :)

2012-06-12 @ 11:20:36
URL: http://somalltid.blogg.se/
Postat av: Fiffi

Finis!!

Ahaaaa, den gick bara upp till 400px förut, nu såg jag att den går upp till 1000px :O)

Kram

2012-06-12 @ 11:49:38
URL: http://prinsessbakelsen.blogg.se/
Postat av: Anonym

HAHA! Så jävla grymt :D

2012-06-19 @ 16:32:53
URL: http://charlottethoren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0