Driving one of your cars



En bil hade varit drömmen, verkligen. Min drömbil är en BMW, helst en vit, i modellen X5. Det finns ju inte precis kapital att köpa en sådan bil, finns knappt kapital att köpa bil alls. Bor man dessutom i stan så är det inte helt nödvändigt, även om man önskar att man haft en till hands varje gång man ska storhandla. Då har jag visserligen haft den turen att min pappa bor i närheten av oss, men nu flyttade han - givetvis - i förra veckan, vilket gör att vi nu mera inte kan låna den.

Det är inte bara priset som tar emot när det handlar om att skaffa sin första, egna bil. Det är såklart ökade, fasta kostnader med försäkringar osv, men även det praktiska. Hur byter man däck? Att lämna in den hade vart att föredra, men att klara av att göra det i krislägen vill man ju kunna. Hur var det nu med vikterna igen? Det minns jag ingenting om, även om det står i registreringsbeviset så är det faktiskt himla svårt att hålla koll på, tycker jag.
Regler och liknande är jag ganska high på, i och med att jag tidigare jobbade på trafikskola, men just det praktiska; byta däck, vilka däck ska man ens ha, när var det man var tvungen att ha vinterdäck nu igen?

Det är då man har tur när man hittar sidor på internet som kan förklara detta. Jag är väldigt glad att jag lever i internetgenerationen som kan hitta allt man söker via google. Bilsidan som jag hittade hjälper inte bara till med däck, den hjälper också till i tankarna kring vilken modell man bör införskaffa, hur man kan tjäna ihop extrapengar för att ha råd med detta osv. Biltips till en enkel 21-åring som tycker att bilar är ganska läskiga - välkomnas självklart med öppna armar!

Kommentarer
Postat av: None None

Min första bil var en gammal golf, inte så krocksäker märkte jag dock sen. Köpte sedan en ford fiesta -04 som var jättefin och underbar och köra! finns billiga som är riktigt fina i skicket :) nu kör jag dock en BMW 120d, men man får jobba sig uppåt :)

Svar: Absolut! Fuskis som redan har en BMW. Är den ny eller begagnad? Min sambo har inte körkort ännu, så det känns inte lönt att investera i det ännu. Blir nog att köpa loss vår hyresrätt först (:
sannas rum

2012-12-04 @ 15:59:34
URL: http://lillages.blogg.se/
Postat av: Johanna

Skulle så himla gärna vilja ha en bil jag med, särskilt nu på vintern när all snö kommer. Men som student är det inte heller något man kan prioritera, det får bli cykeln istället. Hade inte tackat nej till en vit BMW heller... :)

2012-12-04 @ 21:31:35
URL: http://legenwaitforitdary.devote.se
Postat av: None None

Den är 2010 så begagnad :) men som ny i skicket. helt underbar är den :D

Svar: Ja alltså det är ju himla tveksamt om man kan gå och köpa sig en helt ny bil liksom! Jag lär behöva ta studielån och bostadslån, har inte lust att ta lån på bil också... Man blir lite antilån när man jobbar inom inkasso (; Jag är helt övertygad om att din bil är perfekt, längtar tills jag kan köpa en (:
sannas rum

2012-12-05 @ 10:00:27
URL: http://lillages.blogg.se/
Postat av: None None

Haha ne precis! vill inte heller ta lån så vi sparade till bil :) har ju studielån nu så det kändes bäst att bara köpa utan att ta lån :) men en skitbil kan man alltid ha, det är skönt att kunna ha tillgång till bil då och då :) men förstår att det kanske inte är samma behov om man bor i stan :)

Svar: Näe, det blir liksom inte det, man härdar ut att bära påsar på spårvagnen istället.. Någon måtta får det vara. Sedan måste ju jag spara ihop till handpenning för bostadsköp, så det har inte blivit att jag prioriterar det.
sannas rum

2012-12-05 @ 11:30:27
URL: http://lillages.blogg.se/
Postat av: Tea Monster

Att äga en sådan bil hade inte varit helt fel nej!
Hoppas din dröm blir uppfylld, kram!

2012-12-06 @ 16:42:39
URL: http://myphotobook.blogg.se
Postat av: Sosso

Hej! Ang. denna sida http://sannasrum.blogg.se/bloggtips/2012/october/redigera-svaren-pa-kommentarerna.html#comment, hur gör jag om svaret blir liksom mitt i hela kommentaren? Jag vill gärna ha som du men mitt svar hamnar liksom konstigt på något sätt, du kan kolla på min testblogg här http://stellanett.blogg.se/2012/july/wish-me-luck.html#comment för att förstå mer!
Tacksam för svar!

Svar: Vad jag kan se på din blogg så ser det inte ut som att du har lagt in koden alla i stilmallen. Sedan, som jag sa i videon, margin och padding justerar vart det lägger sig.
sannas rum

2012-12-06 @ 20:17:39
URL: http://lovesosso.blogg.se
Postat av: Anonym

HEJ! checka in min julkalender på min blogg! Gör massor av videos och försöker få en fin julstämning!

Hoppas du tittar in på de :)<3

2012-12-07 @ 15:13:39
Postat av: Emmelie

Riktigt nice bil! Håller med dig om detta med massa extra kostnader ! Det är ju inte bara bilen i sig som kostar och just att det är den sämsta
investeringen man kan göra ! Då den minskar i värde så fort man startar bilen liksom! Men jag drömmer mig också bort till jag skaffar mig min
första egna bil :) kram på dig!

Svar: Hihi, ja det har du helt rätt i. Men jag längtar tills man kanske kan köpa sin egen drömbil, hade vart fantastiskt att få köra en sådan BMW ;D
sannas rum

2013-01-02 @ 19:19:52
URL: http://emmelieess.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0