washing my hair



WEHEARTIT.COM


Jag gör så att jag tvättar mitt hår tre gånger i veckan. Om det skulle behövas mer så använder jag istället lite torrschampo från Toni & Guy eller Proffs. Dock föredrar jag Toni & Guy, så när vi åker till LDN kan jag köpa på mig lite. Hur som helst; jag tvättar alltså håret tre gånger i veckan. Tisdag, torsdag/fredag och söndag. Är det så att jag ska göra något speciellt på dessa dagar så gör jag det antingen dagen innan eller dagen efter. På så sätt får jag in rutiner i hur jag tvättar håret och förhindrar fett hår.

1. Schampo Jag börjar alltid med schampo, det gör väl de flesta. Schampot öppnar upp hårstråna, och gör dem tillgängliga för de vitaminer och näringsämnen som finns i schampot. Därför gör jag alltid...
2. Inpackning ... efter schampot, och inte efter balsamet. Då är hårstråna "öppna" för allt det som finns i en inpackning. Om det skulle vara så att mitt hår är tovigt så försöker jag också reda ut det med en borste när jag har i hårinpackningen. Annars låter jag det sitta i i ungefär 3-5 minuter.
3. Balsam Efter inpackningen Lägger jag i balsamet. Det ska stänga hårstråna igen, så att de inte förblir öppna efter schampot. Jag tar inte jättemycket, för inpackningen har redan gjort håret lent, så det är mest en snabbis. Dock brukar jag låta det sitta i i alla fall 2 minuter.
4. Kallt vatten Sist men inte minst blir det ett snabb genomsköljning med iskallt vatten. Detta för "extra glans". Om det funkar vet jag inte, men jag har läst det på många ställen att det då och då kan vara bra för håret att bli sköljt med kallt vatten.

När jag torkar håret kramar jag ut vattnet med hjälp av en handduk, jag har slutat "gnugga" håret med handduken, då det ofta genererar att det blir tovigt igen och det tär på hårstråna. Jag har märkt att sedan jag började med detta ( - tvätta håret regelbundet, inte gnugga håret med handduken, och lägga i produkterna i den ordningen jag numera gör) så har håret blivit bättre, ser inte lika slitet ut. Däremot har jag ju fortfarande friss-problem... H E L P !
Trackback
RSS 2.0