Au Pair-brev - vad ska man skriva?



Många har frågat om inte jag kan svara på vad man borde skriva i breven man skickar med till värdfamiljer man söker. Jag tänkte att jag kan skriva saker som jag tycker man kan ta med, men inte hur man ska skriva, för det måste ju komma från hjärtat. Så here we go!


› Först och främst...
Brevet ska, precis som ett personligt brev när man söker jobb, inte vara för långt. Högst en A4, tycker jag.
› Familj & vad det betyder för dig
Berätta snabbt hur din familjesituation ser ut; bor du hemma hos föräldrar, har du syskon osv. Berätta sedan vad det betyder för dig. Är den viktig för dig? Att vara positiv till en bra familjerelation är för många värdfamiljer ett tecken på att man kommer vara bra som au pair. I min stod det till exempel "För mig är det viktigt att vi i alla fall någon gång ibland sitter ner alla sex (vi är sex stycken i min familj på mammas sida) och äter middag, så att man bibehåller en bra kontakt", eller något i den stilen.
› Varför?
Varför vill du bli au pair? Varför vill du åka till just det landet? (Om du har på aupair-world.net kanske du har valt flera länder, men ah... om du inte har det så är det bra att besvara denna fråga) Vad förväntar du dig utav din vistelse?
› Matlagning
Om du gillar att laga mat och baka, ta med det. Om inte - hoppa över det.
› Meriter
Skriv mycket kortfattat vad du har för meriter, i textad form. De kommer säkerligen fråga efter CV senare, så här är det bara att försöka fånga deras uppmärksamhet.
... och glöm inte att kolla stavningen, meningsbyggnad etc. Dina engelskkunskaper kommer visas i detta brev, vilket gör ett första intryck på familjen. Be gärna om hjälp och respons från familjemedlemmar eller vänner innan du postar!

För övriga tips; kolla på aupairforum.se och aupairguiden.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0