I'd never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me




Nu kommer ett känsloinlägg. För att det är mycket känslor inom mig just nu.


Att unna andra människor är något jag alltid gjort. Och det är också därför jag är liberal, för jag ser inte problemet i att andra har det bättre än vad jag har, bara problemet i att folk har det sämre än jag. Jag skulle aldrig, aldrig lägga energi på de människor som har det bättre än jag, utan istället försöker jag hjälpa dem som vill ha hjälp på alla sätt jag kan komma på. Därför är det för mig så innerligt svårt att förstå varför inte alla människor gör det.

En person lärde mig en gång att man aldrig ska skämmas för andra. Jag har försökt att tänka på detta, för jag kan bara styra över mig själv, mina val och vad jag gör. Därför tycker jag också att man inte ska vara avundsjuk på andra, inte vara svartsjuk, inte vara missunnsam. För ärligt talat - att inte kunna unna andra människor lycka, framgång och ja, vad som helst, är det värsta jag vet. Att inte kunna unna andra människor att få vara lyckliga är det värsta jag vet.

Om jag blir lycklig över en sak, en konkret sak eller en känsla, så ska inte någon, inte någon, få komma och förstöra det för mig. Jag har fått nog av att människor inte kan unna mig att få vara lycklig. Och jag börjar få nog av att folk i min närhet, som jag verkligen tycker om, får utstå samma sorts missunnsamhet. Om man verkligen tycker om någon så försöker man se det ur ett perspektiv som gör en glad för den andra personens skull.

Jag kan ta ett exempel. Min underbara vän och plastsyster Camilla är på en resa runt i Asien. Något jag alltid velat göra. Men istället för att vara avundsjuk på henne så unnar jag henne det, jag unnar henne att få göra det jag vill göra. Jag unnar andra att få ha fler besökare än vad jag har på min blogg, jag unnar andra att få fler materiella saker än vad jag har, och jag unnar andra att få må bra. Så länge de kan vara glada när det går bra för mig. Det är inte så att jag svänger om det inte är så, jag blir bara likgiltig inför personerna.

Min mamma har lärt mig att det finns personer som tar energi av en, som är energitjuvar, och att det finns personer som ger en energi. Det är de sistnämnda man ska omge sig av, för de förra har egna problem och tar ut det på andra. De har så mycket problem inombords, de mår inte tillräckligt bra i sig själva, för att se lyckan och kärleken i allt det som alla andra har. Det kan vara pengabrist, det kan vara traumatiska händelser.

Jag hoppas att mina ord går in i er, att ni också börjar tänka som jag gör. Jag vet att många redan gör det - det ser jag ju på min blogg; ni unnar verkligen mig allt gott. Ni är otroligt snälla mot mig och det gör mig glad, lycklig. Men så länge det finns olyckliga människor i världen så ser vi också problem. Det är olyckan som gör att vi har världsproblem, det är missunnsamheten som gör det. Så varför inte ta och börja med gräsrötterna, de som står oss närmast? Unna dem allt de kan få, och om alla gjorde det skulle vi ha en bättre värld.

Oj, vad djupt det blev.
Det här har inte med politik att göra förresten, det har med att människor generellt har svårt att acceptera att andra människor får må bra. Men jag kan lova att ju fler människor som mår bra, desto mindre problem kommer alla relationer ha.

Kommentarer
Postat av: {Emma}

Jag förstår att du är nöjd, den är dööö snygg!!



Jag är säker på vad jag vill ha. Det är det som är så jobbigt ^^ men samtidigt har jag ju två år att fundera på om jag är helt säker :'D



Jag vill ha ett citat vid sidan av revbenen: "To wish you were someone else is to waste the person you are.” och sedan vill jag ha en tatuering som representerar min mamma och den ska vara vid handleden eller mellan skulderbladen (:

2011-04-21 @ 12:13:12
URL: http://whatabeautifulworld.blogg.se/
Postat av: Therése

SV: Vad fint! Jag har ett kinesiskt tecken som betyder drömmar, bild finns här http://theresehyden.com/?p=211 :) Gillar din blogg väldigt mycket måste jag säga, har faktiskt lärt mig en hel del av dina tips :)

2011-04-21 @ 12:42:01
URL: http://theresehyden.com
Postat av: Jennie

Du har så rätt i det du skriver :)

2011-04-21 @ 12:52:24
URL: http://jenniemariajohansson.se
Postat av: {Emma}

Ja! Dock har jag hört att det gör tusen gånger ondare där det är mycket ben osv. Jag är så nålrädd så jag kommer väll antaligen att svimma hahaha!!



Åh, det låter ju as snyggt! Fötter är ju inte speciellt snygga men då kan man ju fixa tatuering så blir foten dö snygg (; Haha!

2011-04-21 @ 12:59:51
URL: http://whatabeautifulworld.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Så rätt så :) Människor har svårt att unna andra lycka för att dem är så avundsjuka och hade själva velat vara den du är eller någon annan som har det bra!



Man kommer antagligen att stöta på många såna människor genom livet. Men förhoppningsvis kanske de också kommer till insikt.



Ha en bra dag friend :) <3

2011-04-21 @ 13:02:10
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: Marie

Håller verkligen med dig, energitjuvar ska man hålla sig borta från, för de tar bara fel energi av en. Dessutom tycker jag också att man kan unna varandra att ha det bra, visst man kan känna sig ibland att, - ohh så vill jag med ju, men för det unnar man inte dem det.



Tycker det är bra att skriva sådant här blogginlägg så det väcker folks tankar till liv



kramar

2011-04-21 @ 13:05:30
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Therése

SV: Det tycker jag låter som en bra idé! :)

O tack så mycket! Kram på dig! :)

2011-04-21 @ 13:11:48
URL: http://theresehyden.com
Postat av: {Emma}

Det låter iallafall super snyggt! (:

2011-04-21 @ 13:12:27
URL: http://whatabeautifulworld.blogg.se/
Postat av: >3

Mycket bra skrivet , med den inställningen så kommer man väldigt långt i livet. Kram :)

2011-04-21 @ 13:38:37
Postat av: Esmma

HEJ SANNA! :D

haha, nej men du? jag har Macbook, vet du hur man installerar typsnitt från Dafont.com till Gimp?? Supertacksam för svar!

2011-04-21 @ 17:54:57
Postat av: Isabell

Väldigt bra skrivet, du är en väldigt klok person.

Jag har inte reflekterat om jag själv är bra på att unna andra saker, men visst har jag känt att folk inte unnar mig saker ibland. Får reflektera lite mer över det här, värt att tänka på!

2011-04-21 @ 19:53:13
URL: http://isabellicious.blogg.se/
Postat av: Victoria

De som nu är energitjuvar.

Man måste ju oxå tänka på att något traumatiskt har hänt dem. De kanske har föräldrar som missbrukar, föräldrar som i allmänhet inte är där för personen eller så har de kanske blivit mobbade i hela sitt liv och skyller det på omvärlden.

Men jag håller med varanda ord du har skrivit!!

Det är bara det..ibland är det svårt att vara glad över andras lycka..sorgilt nog..

2011-04-23 @ 11:44:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0