Vill du bli Au Pair?

Nu när jag ska åka till London så märker jag både att ni läsare blir sugna på att göra något liknande, men även mina vänner blir det. Så därför tänkte jag dela med mig om tips om hur ni får kontakt med familjerna. Det känns lite töntigt i och med att jag har flera vänner som har varit medlemmar på dessa sidor, så det är inte så att jag kommer med någon nyhet... Men ja, då kör vi!

Australien, Frankrike, Tyskland, Nya Zeeland & Storbritannien
Om du vill åka till Australien eller Storbritannien, eller egentligen typ lite överallt i Europa och bort mot Oceanien så är det aupair-world.net som gäller om ni frågar mig. Detta är en sida som förmedlar mellan familj och au pair, du får själv söka och familjerna kan själva söka dig. Det är alltså inte en agentur som du åker med.
Vill du åke med en agentur som sköter det mesta för dig så funkar även STS här.
Skillnaden på att åka med en agentur och att bara förmedla är väl helt enkelt att du åker helt själv genom aupair-world.net. Men det är också lättare. Jag fick kontakt med min familj, vi skypade, de bestämde sig för att de ville ha mig och jag bokade en biljett. Inte så mycket svårare än så.

Åker du med STS måste du har erfarenhet av att ta hand om barn, och du får gå på intervjuer och liknande, göra språktester. Via aupair-world.net handlar det mer om hur man klickar med familjen och de bestämmer hur kvalificerad du bör vara.

USA
USA kan du inte åka till utan agentur på grund av visum och liknande så som jag fattat det, så vill du åka dit får du vända dig till en förmedling.

Tänk på att om du åker inom EU så har vi fri rörlighet med arbete och tjänster, alltså behöver du inte ha arbetstillstånd. Jättefiffigt!

Kommentarer
Postat av: Veronica

Du får ha det så roligt i London !:)



Typsnittet heter Airplanes in the nighty sky.. jag letade bland alla tusen typsnitt men detta tror jag ska vara rätt. Hehe. ;D



2010-11-25 @ 17:00:48
URL: http://veronicahagstrom.blogg.se/
Postat av: Sabine

lovely pic ;D

2010-11-25 @ 17:26:08
URL: http://enibas.blogg.se/
Postat av: emmaamamama

man får inte åka till usa utan förmedling om du inte visste det x)

2011-03-20 @ 12:25:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0