För dig som har slut på inspiration

Förutom alla de tips jag givit förut, ska jag nu ge er lite nya tips, där det handlar om att inte tappa den där inspirationen som är så viktig för en bloggare.

Det finns alltid enormt mycket saker att blogga om, och jag har några tips till dig som tenderar att hamna i bloggtorka:
- Kategorierna Antagligen har du skapat en hel del kategorier på din blogg. Kolla igenom dem och se vart uppdateringarna är glesa. Kanske var det längesen du skrev om mode i modekategorin - jamen, ge dig ut bland alla webshoppar och leta efter kläder som är så vill ha.
- Se dig omkring Ibland ser jag mig bara omkring i mitt rum också, får jag en idé. Kanske ser jag mina serie-boxar och tänker att jag kan skriva om serier, eller mina böcker och tänker att jag kan tipsa om en bra bok. Eller så kanske jag ser mitt smink och gör ett sminkinlägg.
- Surfa Låt the world wide web ta dig med storm och surfa runt på olika ställen. Kanske hittar du en sida med fina bilder? Kanske hittar du en sida med ett roligt skämt, en sida med snygga kastruller - ja, vad som helst egentligen.
- Fotokategorierna Om du har en fotoblogg kanske du kan göra som i kategoritipset - kolla bland dina fotokategorier och se vad du har fotat minst. Kanske är det djur? Fundera på om någon kompis kanske har ett djur som du kan få fota. Boka upp lite grann, det brukar jag göra. Boka upp vänner och sådant för att fota.
- Kolla i tidningar I tidningar kan man alltid få inspiration, om den ena än det andra. Kanske hittar du inspiration till att skriva om mode eller skönhet, eller så hittar du inspiration om att skriva om en bok, skriva om en serie, skriva om ett datorspel, om en kändis eller vad som helst.
- Roliga kändissaker
Vem bär den bäst? Vad har hänt med Britneys hår? Vem är det Hilary Duff kysser? Kolla runt lite på till exempel Kändisnytt.
- Tipsa Skriv ett inlägg om vilka bloggar du följer till exempel. Och om varför du följer dem. Då gör du ju faktiskt dessa bloggare en tjänst på kuppen.
- Youtubeklipp & musik Du kan alltid hitta lite roliga youtubeklipp eller bra musik på ja, youtube. Dessa kan du lägga ut som lite utfyllnad.
- Gör photoshopalster För dig som har Photoshop är ju detta ultimat. Varje gång du inte har något att lägga ut - gör en bild i Photoshop. Kanske en illustration, en fin bild med ett fint citat, en idolbild, en retuschering etc. Photoshop ger dig 1000 möjligheter.
Trackback
RSS 2.0