Skidminnen



Idag åker jag till Norge för att åka skidor, så därför tänkte jag skriva ett kul litet inlägg om det här med att åka skidor. Jag har åkt skidor ganska mycket under mina år... Haha. Så här ska jag dela med mig lite! OBS! Inte i kronologisk ordning.


Sunne - den första resan.
Första gången jag åkte var jag fyra år, tror jag. Vi hyrde en husbil, jag, mamma och pappa och åkte till Sunne, till min dagisfröken. Jag minns bara att jag hade ett kasettband i bilen med Svingelskogen, och det glömde vi där. Himlans.

Geilo med min pappa.
Jag åkte till Geilo med min pappa, 1996 tror jag det var. Jag minns fortfarande jättemycket från denna resa, det var bara han och jag, och jag hade en gul overall och röd hjälm. Vi åt pizza, det var äcklig majs på min. Han fyllde år så jag gjorde frukost på sängen till honom; riskakor med kaviar på - mums, not?

Åre.
En vinter tog vi nattåget till Åre, och var där i en vecka. Det var jätteroligt, och mamma och Michael förlovade sig i backen. Det jag minns mest är väl det där jippot på torget som var, där de åkte snowboard på kvällen och man fick Pringles. Jag och Camilla hängde en hel del i Lush-butiken och gjorde nog av med alldeles för mycket pengar.

Sestriere - Turin.
I sexan åkte vi till Italien för att åka skidor. Gud vad mycket minnen man har därifrån... inte bara om skidor, dock. Jag hade även lite kärleksproblem (blott 13 år gammal) och lade en massa pengar på att ringa honom från en telefonkiosk på torget. Jag och Camilla hade dessutom ett eget hotellrum vilket var kul!

Sälen - den gången jag blev sjuk.
Sist jag åkte, bortsett från Ulricehamn med pappa och Hampus i februari, var i nian. Då var vi i Sälen, men jag lyckades dra på mig feber, och åkte bara första dagen. Hade visserligen tröttnat lite då (nu är jag dock fit for fight igen, och längtar massor).

Dalarna.
Min pappas föredetta hade föräldrar som hade hus i Dalarna, nära något som heter Näsfjället. Så dit åkte vi en vinter, och åkte. Jag minns hur mycket jag ville ha stavar men jag var för liten, ansåg pappa. Blesch, det var ju så coolt att ha stavar, ju.

 

Trackback
RSS 2.0