Candis tipsar om designförsäljning

Sara, som driver den eminenta bloggen Candis.se, ska nu tipsa er som vill få igång en bloggdesignsförsäljning om vad man bör tänka på, och hur hon själv tänker!


Från 200 kr och uppåt beroende på hur avancerad den är och hur lång tid det tar för mig att göra den.




Det tar längre tid än de flesta tror att göra en design och det är ju ett jobb precis som vilket annat som helst egentligen. Om personen man gör designen åt sedan ska ändra konstant och vill lägga till mer och mer så att designen tar dagar att göra så är de ju klart att jag inte vill göra det gratis, de lånar tid av mig helt enkelt :) och mina kunskaper blir bättre och bättre för varje gång och ju duktigare man blir desto mer betalt kan man ta. Sånt får man känna efter själv.



Jag började göra gratis designer i form av tävlingar och om någon frågade mig om de fick en design och jag gjorde även reklam i min egen blogg för det och har även vänner inom bloggvärlden som har gjort reklam för mig på deras egna bloggar utan att jag behövt fråga. I forum och dylikt där människor frågar efter bloggdesigners har jag även gjort reklam för mig själv. Jag har aldrig spammat i andra bloggar för att folk ska upptäcka mig utan det har bara flutit på. Sen har jag en flik ovanför headern som är döpt just Design och där finns ett formulär där de som vill beställa kan läsa och se hur de ska gå tillväga.




Spamma ALDRIG andra bloggare om att du gör designer, är det dock ett inlägg där någon frågar efter en designer är det helt okej. Pinsamt när man själv får sånna kommentarer och är designer själv. Känns väldigt fel.
Använd inte andra designers mallar = var inte en copycat, utan kom på din egen stil, risken att du blir anmäld och avstängd är stor för det finns alltid människor som hittar dig och meddelar personen som gjort designen innan.

 


- Var noga med regler till de som vill beställa så att det inte blir en massa missförstånd och virr varr.
- Om du är nybörjare kanske du inte ska börja ta 200 kr direkt för en design. Kolla runt hos andra som gör designer och se deras pris och deras kunskaper och gå sedan efter vad du själv kan!
- Ha ett stoooooort tålamod. Är du rättretlig och har kort stubin kanske design inte är något för dig :) de tar tid, folk är veliga och vissa skiter fullständigt i att svara när designen sen är klar efter flera dagar.
- Tro på dig själv! Du kan bli lika duktig som alla de andra riktigt duktiga designers som finns :)

Imorgon får ni höra vad Kristin har för tips!
Trackback
RSS 2.0