Splatter bakom bilden





Här kommer en uppföljare på gårdagens Photoshoptips.
Säg att jag har den övre bilden, och vill ha splash bakom den, eller kladd eller vad ni vill kalla det. Säg att du vill att splashet/kladdet ska vara i en färg som matchar själva bilden framför. Då kan du göra såhär:
Gör klart din bild, och länka ihop de tre övre. Lägg sedan ett nytt lager under de tre bilderna. Nu ska du välja färg. Då trycker du på förgrundsfärgen och tar pimpetten. Välj en färg som är ganska lik den orange som finns i bild ett när du ska göra splashet bakom den. Så du tar alltså pimpetten och "doppar" den i den första bilden, så att du får en orange färg.
Sedan väljer du penseln, och väl en pensel du gillar. Som jag sa igår kan man ladda ner penslar, eller så kan man använda till exempel Faux Penslar som redan finns i Photoshop.

Sedan lägger du helt enkelt splattet bakom.



Sedan går du vidare till nästa bild, och emellan dem kan du välja en färg som är lite blandad. Säg att jag ska ha lite mer rött i början av Ben&Jerry-bilden, och sedan gå över till den blåa färgen som finns, för att till slut - bakom tredje bilden - använda en grön färg, så kan jag göra lite mer övertonat, välja färger med pimpetten som ligger precis emellan.
Så nu gör jag min orange färg lite mer röd, för jag ska börja med rött på Ben&Jerry-bilden.

När jag är klar där, gör jag den lite mer lila, för att sedan gå över till blå. Näst sist gör jag färgen lite turkosgrön, och sist men inte minst gör jag den grön. Såhär blir det:


Och sådär blev det - lite roligare än bilden längst upp!

Kommentarer
Postat av: MICHAELA D

Grymma photoshop tips du har! :)

2009-05-21 @ 23:10:04
URL: http://michaelaa.webblogg.se/
Postat av: anne

hej sanna :)

hehe, jag har kollat igenom dina tips och tycker du är skitduktig och verkligen hur gullig som helst som hjälper folk med detta. många är alldeles för självgoda för det - men tydligen står du över sånt :) vilket är toppen! men jag har en fråga, hur gör man ett lager under en bild? :o

2009-07-26 @ 21:02:16
URL: http://annebertelsen.blogg.se/
Postat av: a.nniie ♥

gilla dina tipser :) du får nog visa mig med ett video i detta:O

2009-10-06 @ 19:24:46
URL: http://d3liicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0