Cybergenerationen då?

Jag och min härliga baby-boom-generation - årskull 90-tal - kallas säkert för Internetgenerationen. Fenomenet Internet kom väl där -95? Eller är jag helt ute och cyklar nu? Nej, jag tror bestämt att det var så.
Undra hur tonåringar innan 1995 klarade sig... Varje gång man ville fråga någon något var man väl tvungen att ringa? Eller vänta till nästa dag? Jag hade ju glömt en massa saker som jag hade velat veta. Usch, jag gillar verkligen inte att prata i telefon heller, det gör mig så otroligt rastlös och stressad. Det är dessutom obekvämt.
Men! Är vi överens om att 90-talsbarn (och kanske sena 80-talister) är internetgenerationen? Bra, tack.
Det är då jag blir så förvånad över människor i min ålder som varken har msn (Guds gåva till humankind), bilddagboken (kanske inte fullt lika bra som msn, men ändå - alla har det, i alla fall alla tjejer typ), facet (åh, delar förstaplats med msn), och - ve & fasa - aldrig i sitt liv har ägt ett Lunarstormaccount. Nu låter det kanske som att jag är värsta datanörden, som inte gör annat än att sitta vid datorn. Och det stämmer. Delvis. Jag är en datanörd, men jag sitter inte framför datorn exakt hela tiden...
Människor i min ålder som är lika bra på att skriva på ett tangentbord som min morfar.
Människor i min ålder som kan utbrista "jag har inte varit inne på msn på över ett halvår, mitt konto är nog borta!".
Människor i min ålder som inte vet hur man skriver snabel-a...
Finns dem? Ohja - de finns, det kan jag lova er. Är de mänskliga? Förmodligen inte.
Ibland kan jag komma på mig själv med att dagdrömma om hur det skulle vara ifall jag inte var den självutnämnda datanörden som jag är. Som lär killarna i klassen hur man laddar ner från PirateBay, som kan skriva på tangentbordet, titta åt ett annat håll & prata i telefon/med en kompis samtidigt, som kan HTML & CSS, som spenderar enormt mycket tid framför skärmen.
Ja, undra hur mitt liv hade varit om inter Internet hade tagit så stor plats i mitt liv, om jag inte hade vetat hur man skrev snabel-a och om jag inte hade varit Sveriges största FB-nörd. I wonder...
Nee... Det hade inte varit roligt, alls!



Ordet Internet googlat.

Kommentarer
Postat av: FINA

intressant inlägg!

2009-03-14 @ 12:28:50
URL: http://www.metrobloggen.se/fina
Postat av: Jarina

Fin blogg! :)

allt bra? ;>

2009-03-14 @ 15:08:18
URL: http://jarinaw.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0