Har ni läst?

Har ni läst om bloggarna som troligtvis får pengar/saker för att nämna företag i sina bloggar?
Jag är faktiskt inte förvånad. Flera gånger när jag exempelvis läst Blondinbellas blogg (jag gillar den starkt, men jag kan ju inte gilla allt) så har jag haft känslan av att det inte stämmer. Isabella har ju sjukt mycket klänningar, och jag tror inte till exempel Style By Stars skulle varit så populärt om inte hon nämnt det så mycket i sin blogg. Och Bobby tycker jag hon nämner väldigt, väldigt, väldigt ofta. Jag menar - klart hon får länka till sina vänner, men ändå...
Och Elise i Sturegallerian, där hon nu köper nästan alla sina klänningar? Det måste ju vara något lurt där också. Jag menar, hon lägger ju annars tusentals kronor på klänningar varenda månad - det är ju alltid nya klänningar.

Själv stör jag mig inte på detta. Visst, det är lite fult gjort, för man måste ju skatta på sådana saker. Som de skriver i artikeln - "Det är inte gåvor när man får något mot att man skriver om det. Man får ju ingenting gratis då utan byter mot reklamplats". Det är ju inte direkt så att jag kommer bojkotta sådana bloggar, men jag tycker det är helrätt att skatteverket granskar det.
Isabella är ju så väldigt emot sossefasoner, och jag tycker faktiskt detta är lite åt det hållet - att smita från skatten, att mjölka staten på pengar. Visserligen... Det är nog mer moderat att skattefuska, och mer sossigt att mjölka via bidrag... Eller nu kom jag in på något helt annat.

Hur som helst. I just thought you should know.
Nu ska jag hem och ha kalas!

Kommentarer
Postat av: Lona

hahhaha, de där förstod man ju :P

2009-02-07 @ 13:59:12
URL: http://lonatrogen.blogg.se/
Postat av: Linn

Kan inte du ta kort på alla dina skor, väskor och kläder o.s.v. ?



Vore kul! Puss

2009-02-07 @ 16:19:47
URL: http://linnaronsson.bilddagboken.se
Postat av: vendela

men stora bloggare får pengar från företag som annonserar på deras bloggar. isabellas blogg är värderad till flera miljoner kronor och varje gång vi läser eller klickar in på hennes sida får hon pengar. jag tycker inte att det är lurigt att de nämner företagen som är sponsorer till deras bloggar, det måste dem göra.

2009-02-07 @ 17:28:06
URL: http://vendellas.blogg.se/
Postat av: linnea

DU ÄR UTMANAD :)

http://linneah.devote.se/blogs/1230987/utmanad--7-sanningar.htm



(fast du kanske nyligen gjort den om jag inte minns fel? haha)

2009-02-07 @ 17:33:08
URL: http://linneah.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0