Dan före dan

Åh, är det inte...
är det inte konstigt att det är jul imorgon? Jag höll på att säga något i stil med "fantastiskt" eller något sånt. Men nej, här där jag bor har vi ingen snö, på sin höjd lite frost i gräset. Det var ju mycket till jul.
Jag tycker att vi, svenska ateister, kan flytta fram julen. Till när det är säkert att alla i hela Sverige har snö. För vi har minsann aldrig snö här i Lerum på julafton. Det spelar ju ingen roll allt det där med Jesus - forskare har ju ändå kommit fram till att han föddes i oktober, och egentligen... Varför firar vi den 24:e? Han ska ju, enligt sägnen, ha fötts den 25:e. Men nu föddes han ju ändå i oktober, och det är större chans att vi har snö i oktober än i december!

Ja, nu kommer ni väl kasta er över mig som gamar, och vara jättearga. Men allvarligt talat - hur många tror på Gud och Jesus? Hur många svenskar går till kyrkan? Inte så många. Tänk vad känt Sverige skulle bli om vi bara fick för oss att flytta julen. Alla skulle prata om oss!
Hm.. tåls att tänka på.

Okej, vi kanske också skulle bli terrorattackerade... jag vet!


Europas ateistländer procentuellt. Ja, Frankrike skulle nog inte ha något att invända.
Men är vi verkligen bara 20-25% i Sverige som inte tror på Gud?
Bild - Wikipedia.

Kommentarer
Postat av: Therese

Bor oxå i Lerum! Hoppas det kommer lite snö imorn iaf... men nu är det ju sol :P

2008-12-23 @ 13:42:03
URL: http://tessanblogg.blogg.se/
Postat av: FD

Har du missat att Julen är en kristen högtid? Ateister har således inget med julen att göra och bör ju rimligtvis inte fira.

2008-12-23 @ 17:10:22
Postat av: sanna

FD: Visst, men det har ju blivit en tradition också. Det är ju inte många som firar jul på grund av Jesus nuförtiden!

2008-12-23 @ 18:00:40
URL: http://sannasrum.blogg.se/
Postat av: FD

Förvisso, men det känns ju inte rätt att ateister skall gå in och ändra på en av kristendomens stöttepelare för att de vill ha snö på julafton. Finns ju trots allt en hel del som firar på grund av just Jesus.

2008-12-23 @ 19:05:06
Postat av: Anonym

dum?

julen har ju inte något att göra med snön - egentligen

2008-12-23 @ 20:30:23
Postat av: sanna

FD: Nej visst, men jag tvivlar seriöst på att många svenskar firar jul för att de vill hylla Jesu födelse!

Anonym: Jag tycker att jul och snö hör ihop, därför att jag tror inte på Gud. Tycker inte du har någon grund att förklara mig som dum!

2008-12-23 @ 21:22:09
URL: http://sannasrum.blogg.se/
Postat av: Malin

Men herre gud, håller verkligen med FD, hela svenska befolkningen kan ju inte flytta på julafton bara för att vi borde ha snö på den..



Javisst, Sverige hade säkert blivit omtalat men antagligen inte på ett positivt sätt, utan att de inte respekterar de kristna traditionerna, det är väl inte så du vill att resten av världen ser på Sverige eller?



Men om du vill ha snö på julafton så tror jag inte att någon annan skulle bry sig särskilt mycket ifall du gav dina julklappar och åt julskinka i februari eller när du har tänkt att ha den.

2008-12-29 @ 18:12:31
URL: http://malincharlotte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0