Banana Liberties (BANA)



Nu tänkte jag berätta lite om gången i helgen, alltså vad vi har gjort under den fantastiska EYP (European Youth Parliament) Sessionen i Malmö 2008.

Fredag: Uppstigning 04.30, wonderful! Vi hämtade Haruna på Lerums Station, samt Sara och Linnea borta vid Aspen. Sedan åkte vi in till stan där vi tog tåget ner till Malmö. Jag sov inte på hela resan, tråkigt nog. Vi satt och försökte komma på vår limerick till vår School Presentation som vi skulle ha på kvällen.
However, när vi kom till skolan lämnade vi vårt bagage i skolan, och hade sedan en Opening CeremonySt. Petris skola. Vi var väldigt trötta, och ska jag vara ärlig var det inte speciellt roligt, en gubbe som pratade om lagen om att köpa alkohol utomlands eller något.
Sedan blev det teambuildin med alla delegater. Det var sjukt kul. Först lekte vi Evolution, där man går från amöba till Superman genom att battla folk i sten-sax-påse. Haha, det låter ju sjukt. Sedan lekte vi Blip-blop. Jätterolig lek, men jag orkar inte förklara. Haha. Efter det var det någon Haiduken-lek, som gick ut på att man bara skulle skrika olika saker och kasta en påhittad powerball på andra delegater. Det var om än ännu roligare!
Vi delades sedan in i våra kommitteer, jag var i The Committee on Employment and Social Affairs (kortnamn EMPL) så lekte vi de klassiska teambuildinglekarna - inte prata men ställa sig i rad utefter hur gammal man var och så vidare.
Time for lunch - köttbullemacka, vilket skulle bli min lunch varenda dag under helgen...
Efter lunchen var det dags för ännu mer teambuilding, och det var helt stört roligt!
 

Okej, efter all teambuilding var det dags att äta middag. Det blev ett slags lasagne, men med korv. Inget vidare gott. Vi åt middag med delegationen (alltså åt jag med min skola) och vi satt med delegationen från Viktor Rydbergs Gymnasium i Stockholm - jättegoa tjejer, och en kille också, han var jättetrevlig!
Sist men inte minst denna fredag, var det dags för vår limerick, och alla andras skolpresentationer. I pauserna hade Jakob och Lauren, två från ORGA lite underhållning. Och jag kanske ska förklara det här med Awkward Silence. Varje gång det blev pinsam tystnad för att de drog dåliga skämt eller så, så skulle de ta av sig ett klädesplagg. Men det gjorde de inte, utan det blev snarare att publiken ropade Awkward Silence typ hela tiden. Det slutade med att de bytte kläder.
ORGA byggde även en pyramid och sjöng Små Grodorna samtidigt!



Mitt bagage försvann tyvärr under kvällen, så jag kunde inte gå och lägga mig förrän vid halv två...

Lördag: Uppstigning vid halv åtta ungefär, vi var busiga som låg kvar en stund. Sedan var det frukost tio över åtta. Vi gick St. Petris skola igen och började med vårt kommitteearbete, vilket var att försöka svara på frågan "Hur kan vi jämna ut gapet angående sjukvård i Europa". Tyvärr skedde missöden, som jag nämnde tidigare, och jag var tvungen att åka till akuten. Hemskt tråkigt, för jag missade stor del av arbetet, och hade inte den blekaste aning om vad EMPL hade kommit fram till och vad jag skulle stå för under söndagen på The General Assembly. Jag vågade heller inte ta på mig någon uppgift, för jag var rädd att jag skulle missa i och med att jag inte hade varit med och gått igenom det.
På kvällen hade jag tänkt ligga hemma, då jag mådde jättedåligt, men jag bestämde mig för att följa med till EYP-festen som skulle vara nära chokladfabriken i Malmö. Det var ganska segt, men på sina ställen var det roligt. Speciellt dansen som Felix och Felicia lärde typ alla, Big Fat Pony och att lära sig räkna till tio på skånska. My weakness is tre! Det var faktiskt bra band som spelade också. Haha. När vi kom hem hade alla resolutioner efter dagens arbete tryckts upp och vi skulle prata om det. Klockan var närmare ett när vi började. Jag hade som sagt inte hängt med speciellt mycket, och mitt illamående var på en skala ett till tio en tia, så jag hade svårt att hålla ögonen öppna. När allt var klart, vi hade pratat igenom och kollat bristerna med resolutionen, alltså vilka frågor som troligtvis skulle komma började tjejerna i min grupp förbereda sig med defence speech och Operative Clauses. Jag somnade inte förrän vid halv fyra.

     

Söndag: Jag vaknade ungefär tjugo över sex, också var det dags att börja packa. Det var hemskt att gå upp, vilket ni säkert förstår. Det var sedan frukost, men mitt illamående höll i sig vilket gjorde att jag inte fick ner något alls. Sedan gick vi till Hilton Hotel i Malmö och påbörjade The General Assembly. Först var det en föreläsning med en kille som jobbar i Europa Parlamentet, sedan höll Chris Mackin, presidenten för sessionen, en påhittad resolution om bananchips, som hade blivit en symbol för alla oss som var där (vi fick det på alla fikaraster, på partyt... hela tiden!). Så att vi skulle se hur allt gick till. Denna resolution, samt defence speeches, attack speeches med mera var väldigt roliga!  Sedan var det vår tur, vi var först ut! Det gick himla bra. Först höll Veronica ett Defence Speech, sedan höll... jag kommer inte ihåg vem, men någon höll ett Attack Speech (från en annan kommittee alltså), sedan var det öppen debatt där alla ställde frågor. Och sist men inte minst höll Robin och Anna sum-up-speech. Vår resolution gick igenom med ganska stor marginal tror jag. Vidare med alla andra resolutioner, vilket var ytterligare 7 stycken. Det blev en del bananchips, köttbullemacka, nescafé och jordgubbsvatten. Det var hemskt lärorikt och sjukt roligt, även om man var trött, ledsen och hade hemlängtan (läs sänglängtan). Vid 5 var det över, och sedan var det dags för Closing Ceremony när där vi sjöng Imagine och allt sådant, hemskt och sorgligt. Men jag grät faktiskt inte. Tåget hem gick klockan 19.08 och jag somnade så fort jag hade läst lite om kondition inför provet idag!

 


Trackback
RSS 2.0